2012-10-08 118 views
到了10月份的飯聚聚會, 又是一班好朋友慶祝生日的好時光. 是晚大家約好在太古的Outback分店晚餐, 一行十三人, 坐在一張大長檯, 不用分開坐, 大家還能夠一同分吃, 以西餐廳來講, 有這樣的安排, 已經相當不錯. 看看餐牌, 選擇實在不少, 大家也有不同的選擇, 就在綜合各方意見下定出以下的菜單:麵包: 8分, 這裡的麵包當然是不能錯過, 每次來到, 總要吃點麵包. 熱辣辣, 夠鬆軟, 如果不是這晚的菜色豐富, 真要多吃幾件才足夠.Queensland Salad 昆士蘭沙律 $112: 7分, 先來的是沙律, 揀選了昆士蘭沙律, 用上沙律菜, 配上雞胸肉, Monterey Jack芝士, 車打芝士, 煙肉, 碎蛋, 番茄, 杏仁, 以及烤麵包粒等等, 陣容豐富, 而沙律醬就選了Honey Mustard. 兩款芝士是幾香濃的, 不過雞胸肉是有點實, 而沙律菜還算新鮮的. Crispy Fried Mushrooms 炸蘑菇 $74: 8分, 至於頭盤方面, 就要了幾款炸物讓大家分吃. 炸蘑菇是炸得相當之香脆, 加上是熱辣辣, 當然是令人滿意. 還可以點上農村沙律醬, 帶點點

Crispy Fried Mushrooms 炸蘑菇 $74: 8分, 至於頭盤方面, 就要了幾款炸物讓大家分吃. 炸蘑菇是炸得相當之香脆, 加上是熱辣辣, 當然是令人滿意. 還可以點上農村沙律醬, 帶點點辣, 更為惹味.
Aussie Cheese Fries 香脆薯條混芝士 $74: 8分, 上星期才在另一家店子跟這班朋友吃了水準欠佳的Cheese Fries, 是晚在Outback就吃到有水準的出品, 薯條炸得脆卜卜, 配上Monterey Jack芝士以及車打芝士, 薯條沾上兩款芝士, 相當香口, 特別的是還加入了煙肉粒, 帶點鹹香, 豐富了味道.
Kookaburra Wings 香辣炸雞鎚 $72: 7分, 再來的是Kookaburra Wings, 還配上西芹條及藍芝士醬. 稍嫌皮炸得乾了點點, 還好肉質是幾嫩滑的. 揀選了中辣, 希望一眾愛辣的朋友會滿意吧, 對我來講, 帶點辣勁, 吃完口要喝口可樂才行.

Bloomin’ Onion 特製洋蔥花球 $78: 6分, 最後一款炸物, 也是這裡的名物, 就是Bloomin’ Onion. 見有不少客人也有點選這款食物, 應該是相當受歡迎的. 這客炸洋蔥花球, 相當精緻, 不過是晚吃到的, 好像未算太香脆, 皮乾了, 感覺上是上一次來吃的時候更為出色.
Lamb Chops 燒羊扒 $208: 6分, 到了主菜的部份, 始終我們人多, 就多要幾款分吃吧. Lamb Chops用上紐西蘭的羊, 另外還配上薯蓉及牛油雜菜. 羊扒的火候控制得還不錯, 肉質仍算嫩滑, 但沒有太明顯的羊羶味道, 唯有靠附上的燒汁去加添味道.

Outback Special 特色西冷牛扒 $160: 5分, 再來的是用上Outback店名為名的牛扒, 就是來自澳洲的西冷. 揀選了11安士的, 牛扒是偏厚身, 火候是有點問題了, 上檯時大家都見到是表面相當焦黑, 還好個心的肉質還不會太實. 肉味不太濃, 不太討人歡喜, 反而配上的甜番薯是幾有水準的. 在會長大力推介下要了三件甜番薯, 大家也幾欣賞呢.

Ribeye 肉眼牛扒 $204 x 2: 6分, 文迪一向愛吃ribeye, 就揀選兩客讓大家能夠吃多一點吧. 肉味當然是比西冷那一客為濃郁, 但火候也只是一般, 肉質有點實, 我吃的部份還有渣, 不太能夠咬得開. 吃了兩款牛扒, 水準都只是平平, 作為一家專們吃扒的店子來講, 未算滿意了.
Signature Side Salad 公司沙律: 7分, 幾款牛扒都選擇了跟Signature Side Salad, 沙律菜是幾新鮮的, 夠爽脆, 芝士是幾香的, 吃了那麼多肉, 吃吃菜蔬, 實是健康的選擇.

Baby Back Ribs 燒肉醬味豬肋骨 $198: 7分, 除了牛之外, 也要了其他肉類的選擇. 要了全份的Baby Back Ribs, 只賣$198, 還配上薯條及菜絲沙律, 價位是合理的. 一大條份量十足, 也足夠大家分吃. 豬肋骨燒得幾香口的, 特別喜歡帶點肥羔的部份, 不過肉質就有點過老了, 實實的.
Fish and Chips 炸魚薯條 $160: 7分, 在西餐廳, Fish and Chips實是其中一項比較大路的選擇. 用上啤酒脆醬去炸, 魚柳沒有腥味, 但皮的炸漿太厚了, 也炸得乾身了點, 還好魚肉就是幾嫩滑的. 配上的再一次是薯條及菜絲沙律, 要大家吃那麼多薯條, 實在有點吃不消了.
Alice Springs Chicken 愛麗斯坪燒雞胸 $138: 5分, 最後一款主菜就是燒雞胸, 其實做法有點像Aussie Cheese Fries, 就是雞胸肉配上蜜汁芥末醬, 蘑菇片, 煙肉, Monterey Jack芝士以及車打芝士, 再加上薯條. 雞胸肉是幾鞋口的, 跟兩款芝士同吃, 但不太起得到化學作用. 最大問題是出來的製成品近餐牌上的有很大分別, 大家都幾失望的.

No Rules Pasta 雞肉拼燒蝦寬條麵 $140: 6分, 也要了客pasta讓大家來點澱粉質, 揀了這款店員推介的No Rules Pasta, 其實即是無規無矩的? Fettuccine質感還算不俗, 有咬口, 但就不太喜歡巴馬臣忌廉汁, 相當之濃烈, 而且杰杰的.
The Outback Burger 澳坊漢堡包 $88: 6分, 也要了客burger分吃, 就選了招牌的The Outback Burger. 除了牛肉漢堡, 還配上番茄, 洋蔥, 青瓜, 芥末等等, 配搭是幾匹配的, 但那塊牛肉漢堡不算太靚, 肉質有點渣. 伴碟的再一次是薯條, 看來就算多愛吃薯條的朋友也沒有辦法吃得完了.
Chocolate Thunder from Down Under 雲尼拿雪糕朱古力軟餅 $56 x 2: 8分, 最後, 到了大家最關心的環節, 就是甜品的部份. 先試的當然是這裡的招牌brownie, 焗得熱辣辣, 朱古力相當濃烈, 質感對辦, 不會太實, 配上雲尼拿雪糕同吃, 那個一冷一熱的效果, 怎也是令人心醉. 另外還配上熱朱古力醬及朱古力碎, 愛吃朱古力的朋友, 當然不能錯過呢.
Cheesecake 芝士餅 $50 x 2: 6分, 相對來講, cheesecake的水準就有點令人失望, 芝士不算太香濃, 蛋糕質感有點實, 還好是附上紅野莓醬, 豐富了味道.
Choco Choco Cookie 特製朱古力曲奇餅 $42: 8分, 最後試的就是Choco Choco Cookie, 看名字也知道是以朱古力為主打的甜點. 朱古力曲奇餅幾軟身, 朱古力`是幾濃烈的, 也夠熱辣辣, 配上雲尼拿雪糕同吃, 冷熱交錯, 繼續是吃得相當滿足.
整體食物水準是有得有失, 但主菜部份就未算太出色了, 還好是Chocolate Thunder from Down Under跟Choco Choco Cookie都是水準之作. 服務方面, 店員態度是相當友善, 不過每張檯也有特定的店員負責, 碰到他在忙的時候, 就要等一陣子了. 價位方面, 朋友有九折卡, 加上慶祝生日減免了兩客甜品的價錢, 每位才要$175, 能夠一次過吃到那麼多款食物, 實在是相當相宜的.

當然, 每次近這班朋友相聚, 慶生, 大家說天說地, 怎也是相當高興的.
  • 雲尼拿雪糕朱古力軟餅
  • 特製朱古力曲奇餅
2012-09-13 56 views
每到 週末 ,總有很多藉口要睡到日上三竿。從前的我並不是這樣的,即使在週末都一早起床干活。可能現在人老了,需要更多時間休息,也不想勞動太多,所以都懶在床上吧。睡到日上三竿後,肚子超級肚餓,要吃個豐富的午餐才能滿足我呢。又好吃又飽肚的午餐又要近又要吃完可以逛街又要不太多人,只想到康怡的outback在等的期間,聽到有倒瀉餐具的聲音,所以我的食物遲了上來。先來的是餐包、餐湯、沙律和飲品。這裡的餐包真的百吃不厭呢,甜甜的、軟軟的、很好吃呢。由於太肚餓,而主菜久久都未上,所以要問侍應拿多個來充飢!!第一轉的麵包凍冰冰的,第二轉是熱辣辣,好吃得多了;凍冰冰的麵包真的不易入口。不喜歡吃炒菜,只喜歡吃生菜撈醬。今次是西蘭花忍廉湯,十分濃稠,如果是滿滿的就好了 我很貪心呢每次喝凍飲都凍得要命,還是喝熱的好了;特別是女孩子喝熱飲不易有肚腩呢今次是有生以來第4次吃outback的lunch set,每次的menu都是一樣,我已經想不到吃甚麼了。所以最後還是點了西冷扒,始終只有牛肉才能滿足到我是次的西冷與以往的有點不同,這塊比較厚,而肉質是界乎西冷和肉眼之間,少了西冷的韌,多了肉眼的嫩。一如以往,牛扒配香飯

在等的期間,聽到有倒瀉餐具的聲音,所以我的食物遲了上來。
先來的是餐包、餐湯、沙律和飲品。

這裡的餐包真的百吃不厭呢,甜甜的、軟軟的、很好吃呢。
由於太肚餓,而主菜久久都未上,所以要問侍應拿多個來充飢!!
不喜歡吃炒菜,只喜歡吃生菜撈醬。
所以最後還是點了西冷扒,始終只有牛肉才能滿足到我
一如以往,牛扒配香飯和菜類,味道如一,保持水準。
另一份又是叫了burger,我有時懷疑自己其實是想吃薯條,所以才叫burger...炸薯條真的太好吃了。

其實我對漢堡扒感覺一般,不過當漢堡扒加上麵包洋蔥芝士後,又是另一番味道。
上面那塊煙肉燒得很乾身,連油也一起迫了出來,感覺沒那麼肥膩。不過漢堡扒比較油,我見到油就很怕,滿口油膩會想吐
今次第二次吃這個burger,感覺很悶了,短時間內都不會有第三次了。

已經吃過這裡的午餐好幾次,吃得真的有點悶,但我又太懶,遠的地方又不想去,只好近近的來到康怡吧。
其實真的不應該這樣的懶惰,我會好好改善,下次不會貪就腳而去吃!
outback的午餐不是不好,只是我吃厭了。說真的,午餐都算化算的,這個burger只需$78,包了湯、沙律和飲品;而西冷扒則是$98,來這裡消磨一會都不錯吧。
2012-09-10 72 views
数月前, 在網上Join VIP (free), 有 $50 cash& birthday送 ribeye steak 決定與父母,老公去用優惠以為太古城少人去d, 點之7:15去到已好多人.....好彩有book位, 不用父母久等送既黑糖麵-包暖暖哋,外層脆脆哋,真係好好食父母轉眼已食了大半Appetizer 肉醬味肋骨雞搥拼盆 $74這個拚盆一次過可試outback signature-烤豬肋骨,炸雞搥及芝士薯條豬肋骨 => 烤得好入味, 肉質軟嫩, 肥瘦適中.炸雞搥 =>熱辣辣, 但並不算辣. 幸好肉質嫩滑, 沾上旁邊的醬汁也可消除油膩感.芝士薯條 =>芝士依舊緊緊的黏在薯條上. 叫人停不了口西芹...紅蘿蔔 點blue cheese cream, 最matchSignature steaks - 送 soup, side dishes x 2.Ribeye Free (8oz) // side dishes: 焗薯+甜番薯5成熟, 肉味不足, 唔夠juicy焗薯-ok大. 有幾多sour cream, 幾好味甜番薯 -上面放了暖暖的焦糖 .....
決定與父母,老公去用優惠

book位, 不用父母久等

送既黑糖麵-包暖暖哋,外層脆脆哋,真係好好食
父母轉眼已食了大半

Appetizer
肉醬味肋骨雞搥拼盆 $74
豬肋骨 => 烤得好入味, 肉質軟嫩, 肥瘦適中.
芝士薯條 =>芝士依舊緊緊的黏在薯條上. 叫人停不了口

ribeye 8oz
5成熟, 肉味不足, 唔夠juicy
焗薯-ok大. 有幾多sour cream, 幾好味
甜番薯 -上面放了暖暖的焦糖 .....老豆鐘意, 老公唔鐘意.....
overall 番薯ok甜, 味道ok
soup - potato soup - 好多potato, 但幾鹼 (但老豆話西湯唔鹼唔好味??)

New York Strip $208 (12oz) // side dishes: 焗薯+薯條
new york strip
5成熟, 近根位, 牛排肉質厚實,肉汁香濃,

燒羊扒 $208 // side dishes: 薯蓉+菜 ( soup+要加$10)
7成熟,好入味,一d 都唔羶,好正,伴菜揀咗薯蓉+菜,好味到唔停得口
各人評語都話燒羊扒最好味

甜品
個名好長, 唔記得....$56
最高層是雪糕, 然後是cream, 最底是朱古力brownie, 仲有d nuts
味道ok, Share 食啱啱好
2012-09-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Others
2012-09-09 126 views
Went to there on a one normal weekday.lunch menu..price are good bargain! from $68 - $11x for a so called 3 meals courses!Mushroom soup - good, the texture are thick and creamy...i like!Salad...the veg are fresh...with thousand salad dressing...black sugar bread..must eat item! I really would want to ask for refill.(is that allow??)chicken...i think the texture is not soft enough..Fried rice...good!I like this salmon fish the best....the texture is good and no over cook.steak...so so..as I am no

Fried rice...good!
steak...so so..as I am not a beef lover...hardly comment.
Overall: good dining environment, good price, good food...what can i ask for more?
2012-08-31 41 views
之前同事同我講, Outback而家做緊Promotion, 可以係網上申請做VIP, 有9折之餘, 仲有50蚊儲值送... 咁抵??? 半信半疑之下, 我第一時間申請咗, 睇吓堅定流... 之後真係收到張VIP卡喎!!! 所以今日就去探吓路... 不過... 服務員話張VIP卡夜晚先用得... Oh...帶位嘅職員話今日服務我地嘅係Exxxxx... 但係... 點解係男仔o黎嘅... 食咗大半餐, Exxxxx終於出現... 原來唔係頭先個男仔...餐廳內環境都唔錯, 我地因為早, 仲有卡位坐... 正... 好奇怪, Set Lunch竟然係上餐飲先... 杯凍檸茶... 完全... 冇茶味... 是日餐湯--餐湯得一款... 忌廉蘑菇湯... 硬住頭皮飲咗一啖... 咦... OK喎... 好杰身, 好重忌廉味, 飲得"碗"落...伴菜沙律--D生菜唔係太新鮮, 個沙律醬幾好味... 似千島醬, 但有少少紅點, 應該係辣椒粉...蜜糖小麥包--個包其貌不揚, 但係... 好好味呀!!! 全餐最好味!!! 個包好鬆, 配忌廉牛油, 酸酸地, 好開胃!!! 燒烤肉排伴意大利飯及時菜

燒烤肉排伴意大利飯及時菜--BBQ Ribs切開時仲有煙出o架, 正呀!!! 至於味道都OK, 如果再多少少燒烤醬就好喇... 份量以Lunch o黎講, 算好足料... 意大利飯落咗好多香草, 用白汁煮, 又香又甜又Creamy, 好正!!! 時菜有我最鐘意嘅南瓜, 仲有翠肉瓜, 紅蘿蔔, 菇菇... 即時變得好健康, Yeah!!!

黑椒牛扒粒--嗯... 個樣好唔吸引... 同埋冇晒煙, 食落唔多熱... 味道都OK嘅, 不過Honey話好似韌咗D...

整體味道唔講得上好味, 只可以講, 唔難食囉!!! 但係以咁嘅價錢, 食D咁嘅o野, 就真係差咗D... 唔怪得之中午時段, 呢度都得3分1客人... 而上一層嘅和民就一早已經爆到七彩, 遲少少去到都已經冇晒位...

食客嘅舌頭係雪亮嘅...

慘... 而家內心爭扎緊... 好唔好夜晚o黎食, 用咗佢送果50蚊儲值?!! 之但係夜晚貴好多o架喎應該... 咁嘅味道, 真係會蝕比佢喎...
$85 (Lunch)
2012-05-05 29 views
每隔幾個月總要來吃個lunch,喜歡吃outback的lunch,因為晚餐的份量太大了,兩個人吃實在叫不到太多,只可叫一份扒和一個頭盤已經夠飽,而lunch的份量比較少,可以叫兩個set,又有salad,又有湯和飲品,雖然湯和salad不及晚餐的好,但可以吃少少菜都不錯,而價錢也只是$68起,十分經濟實惠。平日已經這麼的忙碌,假日慢慢吃個午餐,舒緩一下煩惱的心情確是不錯。上次來吃lunch已經吃了美國牛扒和ribs。今次就選了西冷和burger。outback的包真的很好吃,本想再吃多個,但實在吃不下了。略嫌西蘭花忌廉湯不夠西蘭花。很普通的salad我超愛吃粗薯條,所以把所有薯條清光了,outback的炸物真的很好,最懷念的是那個洋蔥花,但份量實在真的太大了。第一次吃outback的burger,一灌水準,漢堡扒都很厚身,不過略有太多青瓜了,過酸,如果再多些芝士就好了。另一主菜是西冷,平時都很少叫西冷,大多數都是叫肉眼,覺得肉眼肉質比較嫩,不過今次突然想吃有口感的西冷,其實有時吃西冷有時吃肉眼都不錯,每次都吃肉眼實在太悶了。對outback的牛扒水準是不容置疑吧而配菜就普普通通,飯的味

略嫌西蘭花忌廉湯不夠西蘭花。
很普通的salad
而配菜就普普通通,飯的味道都不錯。
無限量添飲品,不過肚子容量有限,喝一杯都夠了。

去了不同的outback,覺得康怡的服務最好,所以盡量都會來康怡這間。
2012-04-26 35 views
假日下午的Outback,無乜人,唔洗等位即入。入到去order 左兩個lunch set個包OK牛柳粒飯呢個真係差!!咬不開的牛,成碟食唔到咁制。牛仔骨 呢個就一流,肉質嫰口,讚好!!Lunch set 還有湯、沙津和飲品,抵食!!環境幾好,假日唔想多人又食得舒服,都可以考慮下,同埋都幾抵食,埋單兩個人二百蚊有找。
假日下午的Outback,
無乜人,
唔洗等位即入。

入到去order 左兩個lunch set

個包OK[IMG:3

]
牛柳粒飯
唔好味,咬都唔開。
呢個真係差!!
咬不開的牛,
成碟食唔到咁制。

牛仔骨
好味
呢個就一流,
肉質嫰口,

Lunch set 還有湯、沙津和飲品,
抵食!!

環境幾好,
假日唔想多人又食得舒服,
都可以考慮下,
同埋都幾抵食,
埋單兩個人二百蚊有找。
$100 (Lunch)
好味
2012-02-15 23 views
系2月9號打去銅鑼灣果間訂位;點知FULL曬好失望...再望下OPENRICE睇下總有邊間系港島;就試下打黎呢間~點知...............有位BOOK左6:30PM-8:00PM~情人節最低消費每人$200~6:35PM到...都坐得7788!點左6個野食;相片如下;FREE GA頭盤*SALAD*主菜*甜品*
2012-02-14
Valentine's Day
brown sugar bread<3
walkabout soup<3
bushman shrooms<3
queensland salad<3
mushroom filet steak<3
outback style<3
平安日的晚餐還未消化完,聖誕日又要吃美食了 [(love struck)]選了outback [(love struck)] 真的很久沒想到吃過了~~其實lunch set真的很抵吃呢黑糖麵包,outback最出名就是這個黑糖麵包呢 [(blushing)] 叫多左轉~是日餐湯為mushroom cream soup + salad~那個cream soup都不錯,不過如果可以再濃點就好了~salad 普通吧~7oz new york steak($118)~很好味,牛味很重,肉質非常嫩,脂肪與肉互相配合~薯角炸得剛剛好,點茄汁一流~另一主菜要了ribs($68)~都有一段時間沒有吃ribs了~每次吃ribs都是到tony roma,今次試試outback的ribs,肉質嫩滑,如果多點醬汁在面就更加好~最好要了凍檸茶~~~食完飽飽很滿足~~~~
那個cream soup都不錯,不過如果可以再濃點就好了~
salad 普通吧~
最好要了凍檸茶~~~食完飽飽很滿足~~~~

Christmas
2011-12-14 8 views
免費的黑糖麵包仍然是我的至愛,兩個人食了2條,這間店的黑糖麵包均能保鮮新鮮熱辣,極好味!燒安格斯牛排:要了4成,不會血淋淋,很軟、極有牛味,以燒的方式處理,很香口!提供黑椒汁及磨菇汁,我嫌黑椒汁搶去牛肉的原味,磨菇汁則恰到好處,至於友人則認為只點芥末是最能帶出牛味。12安士兩個女仔share已夠飽。配菜要了雞飯及甜蕃薯,蕃薯這回不夠甜,比較遜色咗!白酒茄汁煮青口:青口比預算中細隻,我不太鍾意D茄汁味太濃,搶去青口的鮮味。OUTBACK的服務是很有水準的,令你食得稱心。

OUTBACK的服務是很有水準的,令你食得稱心。
2011-12-12
2011-11-20 5 views
有水準,好好味!極力推薦:安格斯牛扒,要medium rare就夠,比起出面d牛扒,真係大大分別,可能outback用52種香料關係,真係整得非常Juicy。啖啖肉之如,還有跟,一個黑糖包,及兩份配菜。埋單約:$280左右。如果申請vip有85折,不過要先比$400,其實計落,要加一,實質得95折,真係唔算底。
2011-11-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 安格斯牛扒
I don’t recall how many times I have been to Outback this year. But this was actually the first time I came to Outback without ordering any steak! The reason I love to come to Outback is simple: good environment with quality food at reasonable price. Today, I came here for lunch after went shopping at Jusco with my girlfriend. We both felt that we have too many steaks in here and so we decided to try out for other dishes like pasta and burger.The burger arrived in around 15minutes. The taste was

The burger arrived in around 15minutes. The taste was good but nothing spectacular like the one we had in Shake ‘em Bun which was so juicy that you don’t even need to order any drinks to go along with your meal. The pasta arrived 5 minutes later and the taste was also pretty good. I like pasta which are quite juicy and not too hard and the one I had in here fitted both of my requirement.
2011-10-05
說真的這分店的侍應生是比荃灣店的來得更有禮貌, 至少有時間慢慢解答我的問題。午餐選擇方便更合我心坐下不消一會兒便送上這午餐三寶, 另一侍應生說:「橫豎是跟午餐免費的, 提早給你們邊吃邊點菜。」... 不知道為什麽這分店的黑糖麵包是真的嚐到有甜味, 而今次的餐湯是磨菇忌廉湯, 非常濃厚的菇味而且好creamy凍檸茶的檸檬有1/4個, 不單止這樣...要求refill時(啊!這分店refill是不用加$10, 而且不論冷熱, 不論汽水、檸茶, 就連奶茶、咖啡也可以refill呵~) 要求refill時侍應生是原杯拿走, 再奉上一本新的凍檸茶(連新的1/4檸檬及糖漿), 絕不是像真他美式餐廳般只倒入紅茶罷了。Lunch Sirloin $98....要medium rare就真係做到恰到好處, 肉汁鮮嫩, 啖啖回味Steakhouse Pasta $88...寬條麵ok, 汁料微辣開胃, 牛扒粒肉味濃而且嫩, 好incredable!炸蘑菇$72...炸皮薄, 蘑菇咬開爆汁Chocolate Thunder from Down Under$52...Nothing could say,
炸蘑菇$72...炸皮薄, 蘑菇咬開爆汁
Chocolate Thunder from Down Under$52...Nothing could say, it's Chocolate Lovers' Dream
SUPERB

有vip card就15%off
2011-10-09
$147.30 (Lunch)
  • Lunch Sirloin
  • Steakhouse Pasta
  • 炸蘑菇
  • Chocolate Thunder from Down Under
2011-08-23 1 views
難得一家三代十四口同檯食飯,實在樂得讓各位家人與我齊齊 jam 一 jam,参與製作這篇食評。今次我給各位家人出了兩個題目:1. 我最想食多一點...2. 下次可以不吃...先去片,看看結果:魷魚乃是日大輸家,一目了然,一半人嫌棄。敗因明顯:魷魚圈太細小,炸後自然粉多肉少。同是炸物的洋蔥花大則大矣,初見甚至覺其造型出眾,但先天個性強烈,註定不是萬人迷。意粉則剛好相反,敗於沒個性(評語曰「沒有特色」)全場冠軍由安格斯牛扒大熱勝出,今次夥計雖無安排試刀以檢查成熟程度,但牛扒依舊肥美多汁,亦帶挈了伴菜甜蕃薯。緊隨其後叮噹馬頭的則是芝士薯條及豬肋骨。是日賽果報導完畢。
今次我給各位家人出了兩個題目:
1. 我最想食多一點...
2. 下次可以不吃...
先去片,看看結果:
1. 最想添食 vs. 2.下次咪搞
洋蔥花,賣相突出
意粉則剛好相反,敗於沒個性(評語曰「沒有特色」)
安格斯牛扒壓倒勝出,甜番薯亦步亦趨
緊隨其後叮噹馬頭的則是芝士薯條及豬肋骨。
芝士薯條,還未及拍照已落得風捲殘雲格局,足見頗受歡迎
是日賽果報導完畢。
2011-07-30
Birthday
安格斯牛扒壓倒勝出,甜番薯亦步亦趨
芝士薯條,還未及拍照已落得風捲殘雲格局,足見頗受歡迎
2011-08-02 19 views
Outback 的名字很特別, 幾年前已往常的出门後又回來光顧, 正合其老板改名的意思吧! 喜歡銅鑼灣店的西方气氛重一點, 多一點外國顧客及ABC男女, 增添似在外國進歺的感覺. 這裡的食物很大份量, 有四个人去較適合. 食物味道偏向芝士及奶味重, 較地道的口味, 年青人会喜歡的.
2011-07-30
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
坐位夠闊。ok.
自烘麵包, 塗忌廉牛油, 好味!
芝士煙肉薯條, 薯條夠粗, 料正!
巨形漢堡包肉夠厚, 配菜絲沙律.
西冷牛扒伴薯蓉, 牛扒夠厚, 牛肉味夠.
雞肉燒蝦寬條麵, 忌廉汁很好味, 少許辣.