2024-01-22 683 views
見呢度有頗多好評,就決定試一試﹝跟據過往經驗,呢度啲食評可信程度都有70~80%﹞‧‧‧呢間係嗰20~30%?食物水準:飲品都OK嘅。食物就一般,炸雞可以。煎餅尚可,"炒"粉絲就‧‧‧有啲糊,啲粉絲〝痴〞埋一舊。咁一般質素,竟然都算多人幫襯﹝我哋星期一晚去嘅,入坐率都有60~70%﹞。服務態度:無服務可言。入座 - 訂咗19:00四位,18:50左右上到去門口,望到入面有員工/侍應企咗响度食嘢,面對面見到我哋,都冇意識行出嚟接待,我哋就自己行入去搵佢。落單 - 叫侍應落單時,有1、2個行過都無反應,叫多一两次,先行埋嚟。上菜 - 其中一位侍應,竟然將食物/飲品放响枱邊,而枱中間係未放滿。其餘都係粒聲唔出就咁放底﹝唔講係咩菜,點知有冇放錯枱?﹞埋單 - 我明白,訂/入座時,已講明係90分鐘交枱。以往幫襯過不少食肆,亦有呢個明文規定,但如果未滿座,亦唔會趕客走,因為試過坐得耐啲,又會再叫啲飯後甜/飲品‧‧‧呢間真係奇疤。走時係20:20左右﹝應該未有耐關門﹞,行過門口,先見到有一整區係吉枱﹝佔全店1/4左右﹞。唔知店東知唔知啲員工咁〝敬業樂業〞,準時收返張枱呢?

服務態度:無服務可言。
Other Info. : 今日査電郵,先見到呢度話我缺席咗呢個訂座。即時決定﹝第一次﹞寫返篇食評出嚟。其實,上星期食完行出門口時,已同同行友人不斷講,一定要差評呢餐/間,但過後,其實本身都諗住有時間、又記得嘅話,先睇吓寫唔寫。連客人有冇出席都唔會反饋返平台,咁平台仲為乜同你合作?
2024-01-15
2024-01-13 505 views
食過好多次outdark了,每次都覺得好好食!😆缺點就係如果Walk in嘅話真係等好耐好耐,如果冇book位嘅話,起碼等一個鐘。當日係聖誕節食,見到門口坐爆曬😂🙈每次嚟到都一定會嗌佢嘅米酒!非常之推介芒果味,好甜好好飲,女仔應該都會好鐘意!今次食咗芝士年糕炒雞配爐邊蛋同埋紫菜飯。兩個人其實淨係食呢個已經好飽同埋好滯。年糕唔會好硬,加埋可以拉到好長絲嘅芝士,食落啱啱好!佢呢度嘅炸雞都好食,不過要多啲人先至食得晒~
食過好多次outdark了,每次都覺得好好食!😆

2024-01-12 325 views
啱啱去咗Outdark試下佢哋嘅美食,真係一試難忘!首先嗌咗個Jokbal豬腳,皮滑膠潤,食落去真係好滋味,拌埋隨附嚟嘅醬汁,嘩,又香又嚼勁,真係過癮到不得了👍!DIY Rice Ball亦都幾得意,瞓身捏成小小飯團,每一啖都鬧哂飽滿嘅米香和香脆海苔,仲可以自由配搭心水配料呀!Mojito Ade飲落去清新提神,啖啖薄荷味,清涼過癮,正喎!Honey Makgoli嗰個,醇厚甘甜好好飲,同埋暖哄哄嘅感覺仲添咗幾分溫暖🍯。Outdark唔止韓國料理做得好,佈置同氣氛都幾滿分,光線得戥、音樂低沉,幽暗嘅環境好適合夜晚黎個小聚,感覺自己好似飛咗去韓國,心情都high晒!要數亮點,個半份香蒜蜜糖炸雞夠晒彈牙,每一啖都係完美嘅甜蜜蒜香,攞嚟配酒正!鐵板辣炒豬肉同埋嘅韓國果汁都同樣掂到冇朋友🌶️!下次仲要約多幾個狗友一齊分享,滿足到爆呀!

2024-01-08 150 views
每次聚餐想著吃韓國菜,都會考慮這一家。種類很多,味道很正宗,價格也相對合適,適合組隊一起來探點美食。每次吃都會點他的泡菜煎餅、豬肉炒飯、炸物、紫菜包飯、雜菜等等。飲品一直都是那幾個,除了藍色那個,其他的都還可以。情侶和家庭也可以來這裡聚餐,他有一個捏飯糰的餐,忘記具體名字,不過挺有趣的,可以一起互動,好多情侶的桌上都點了一個。他家還有好多鍋類,都挺足量,看著也都還不錯,挺誘人的,下次約朋友再一起試一下!

2023-12-07 343 views
同朋友聚舊,大家心思思都想食炸雞,人多好辦事;點咗雙拼炸雞、海鮮煎餅、炸醬麵、烤牛肉炒粉絲、DIY rice ball雙拼炸雞揀咗甜辣味同香蒜蜜糖味,甜辣味世一!醬汁多,痴滿喺炸雞上面好惹味;除咗炸雞,仲會有炸薯Chips Trio伴碟,有齊薯格、薯條、薯塊,炸薯全部都有調味,淨食都已經好好食,係好抵食嘅一份炸雞!烤牛肉炒粉絲 牛肉份量多而且好入味,每人都分到幾啖食~海鮮煎餅呢個係自己私心點嘅,一直都好掛住韓國食到足料嘅海鮮煎餅,呢到嘅海鮮煎餅都好唔錯,煎得脆身而且好足料。炸醬麵 成日睇韓劇、綜藝節目見韓國人食得咁滋味,終於試咗!呢款咸咸甜甜之餘再加啲微辣,好好食喎!DIY rice ball 可以俾客人自己DIY將所有食材mix埋,再將佢整成一個個波,好玩又好食 呢餐大家好滿意,抵食之餘仲有韓仔職員添,哈哈。
同朋友聚舊,大家心思思都想食炸雞,人多好辦事;
烤牛肉炒粉絲
牛肉份量多而且好入味,每人都分到幾啖食~
DIY Rice Ball

呢餐大家好滿意,抵食之餘仲有韓仔職員添,哈哈。
2023-10-30
DIY Rice Ball
  • 海鮮煎餅
  • 雙拼炸雞
2023-12-07 324 views
我哋一行五人叫咗5道菜,價錢合理而且份量都好大份。雙拼炸雞(香蒜蜜糖味+甜辣味)香蒜蜜糖味蒜味唔算好濃,配搭香甜蜜糖,食完個口都唔怕有蒜味,唔錯唔錯甜辣味食韓國炸雞必點嘅口味!甜甜辣辣,好惹味,可以再多幾舊海鮮煎餅香脆足料,啱晒鐘意食海鮮嘅我😋飯卷點咗2款口味:烤牛肉飯卷、炸蝦飯卷烤牛肉飯卷好足料,一啖放入口,好滿足;而炸蝦飯卷,食落炸蝦仲好脆身,裡面加咗啲沙律醬,唔錯!炸醬麵有驚喜!咸咸甜甜之餘再加啲微辣,好夠味,好食過喺韓國食到嘅,哈哈~飲品都好唔錯,大大杯好夠飲~餐廳佈置都好有韓國feel!😋大家都食到好滿足嘅一餐!一定會再encore,味道同喺韓國食到嘅差不多,而且性價比高,一大班人嚟可以叫多幾款😆

我哋一行五人叫咗5道菜,價錢合理而且份量都好大份。
香蒜蜜糖味
蒜味唔算好濃,配搭香甜蜜糖,食完個口都唔
怕有蒜味,唔錯唔錯

甜辣味
食韓國炸雞必點嘅口味!甜甜辣辣,好惹味,可以再多幾舊
海鮮煎餅
香脆足料,啱晒鐘意食海鮮嘅我😋
炸蝦飯卷;烤牛肉飯卷
飯卷點咗2款口味:烤牛肉飯卷、炸蝦飯卷

烤牛肉飯卷好足料,一啖放入口,好滿足;
而炸蝦飯卷,食落炸蝦仲好脆身,裡面加咗啲沙律醬,唔錯!
炸醬麵
飲品都好唔錯,大大杯好夠飲~

餐廳佈置都好有韓國feel!

2023-10-29
炸蝦飯卷;烤牛肉飯卷
  • 雙拼炸雞
  • 炸蝦飯卷
2023-12-01 141 views
同男朋友去咗呢間韓國餐廳食之前都食過一次都覺得幾好食兩個人都食唔到好多嘢,所以叫咗一個鍋就夠好掛住韓國嘅冬天食魚串鍋嘅感覺在东打冷的冬天吃着魚串鍋真是很幸福☺️。最後都叫咗個米酒
同男朋友去咗呢間韓國餐廳食
之前都食過一次都覺得幾好食
兩個人都食唔到好多嘢,所以叫咗一個鍋就夠

好掛住韓國嘅冬天食魚串鍋嘅感覺
在东打冷的冬天吃着魚串鍋真是很幸福☺️。

最後都叫咗個米酒
2023-11-25 134 views
旺角炸雞店多籮籮,揀最傳統必定揀 Outdark,店內氣氛好熱鬧,裝潢如置身太空感覺。香蒜蜜糖炸雞醬油炸雞口味猶如在韓國吃到的傳統炸雞,雞肉嫩滑多汁,外皮香脆,每件雞肉入味濃郁。配上薯格薯條更飽腹。豬肉炒年糕店家自家獨特的辣椒酵代營傳統的辣椒醬,令味道更甜辣開胃,同時配合不同的小菜進食,當中包括紫菜飯、香濃芝士、香甜菠蘿粒和香炒泡菜。建議可以一片豬肉蘸點芝士包上紫菜飯一同吃用更有層次。柚子梳打芒果梳打必點。📍Outdark (飛達商業中心)地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓電話: 28920877=====================#outdark #outdarkhk #koreanfood #koreanstyle #korea #chicken #炸雞 #韓國菜 #韓式料理 #旺角美食 #尖沙咀美食

香蒜蜜糖炸雞
醬油炸雞

豬肉炒年糕
建議可以一片豬肉蘸點芝士包上紫菜飯一同吃用更有層次。

柚子梳打芒果梳打必點。

📍Outdark (飛達商業中心)

地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
電話: 28920877
=====================
2023-11-21 123 views
平常在尖沙咀上班,慣了去韓食街食韓國菜,今次和友人試一試呢間樓上舖,味道不錯,其中泡菜煎餅最對我胃口,還有因為沒有太多今等候,可以和友人們輕輕鬆鬆聊久一點。推薦大家來小聚一下!

推薦大家來小聚一下!

2023-11-14 172 views
outdark呢間餐廳應該大家都唔陌生,我都同朋友食過好幾次,呢間餐廳主打韓國美食,入面亦有幾位韓國籍既職員幫你落單,可以騙騙自己去左旅行吧(笑)Jokbal豬腳配料同醬都好濃比較咸,豬腳既膠質好淋好香,配合醬汁一齊食,十分夾Diy Rice Ball飲糰可以自己DIY,正常會整成一個波,但如果你有心機, 應該可以砌到唔少野,同朋友或者一家大細都好合適,超級推介Mojito Ade無酒精飲品,有薄荷既清新味道,好飲同飲落好涼快Honey Makgoli酒精含量6%,呢隻米酒氣味好香,味道頗甜,份量都算多,4 個人飲都足夠,推介

Jokbal豬腳

Diy Rice Ball

Mojito Ade
無酒精飲品,有薄荷既清新味道,好飲同飲落好涼快

Honey Makgoli
2023-10-29 173 views
行完街近近哋上咗旺角Outdauk Lunch~之前嚟過環境浪漫醉人嘅彩色情鎖🔒今期以🍁秋葉同👻Halloween做主題相當有氣氛~叫埋我哋至愛嘅韓國街頭小食☆串串魚糕湯 $218☆烤牛肉炒粉絲$103☆炸蝦飯卷$88☆ 柚子梳打$38🥢串串魚糕湯除咗有獅子狗、魚糕、白蘿蔔、粉絲、年糕、菇、雲耳、木耳,海鮮、菜…等相當足料。熱辣辣嘅湯飲番碗,少少鹹又帶點清,好暖胃!而且份量估唔到咁大,成班人食相信會過癮啲!😋🥢紫菜捲一向都係我至愛呢度即炸虾混合埋蔬菜同蛋捲成,一件放入口,爽脆可口唔會膩,麻香味好特出🥢粉絲炒得非常入味,牛肉味濃和蔬菜與Q彈嘅粉絲相結合,乾爽唔油膩,好有家常菜風味
行完街近近哋上咗旺角Outdauk Lunch~
叫埋我哋至愛嘅韓國街頭小食

Type of Meal
Lunch
  • 串串魚糕湯
  • 炸蝦飯捲
之前同朋友食過,大家都想encore就再黎食番個晚餐~店舖人如其名,環境好昏暗😆好適合同朋友喺度密密傾偈!好有feel~記得炸雞🍗🍗係好好食嘅,但係今次我哋得兩個人,所以今次就嗌咗半份香蒜蜜糖炸雞!今次特登唔食辣味,但係都係冇失望,雞皮炸得好香脆,蜜糖再加香蒜非常惹味,我同朋友半份都可以清晒!再叫咗個🍤🦪🍣海鮮辣炒麵,雖然呢個唔算係主打菜式,但係都好出色喎!佢嘅湯係比較濃稠,所以啲麵好掛湯,啖啖都食到好香濃嘅辣湯海鮮味,海鮮嘅份量都唔少~下次都會再叫呢個麵食~本身擔心唔夠食,再叫咗個炭豚飯卷🍙,應該係用咗五花腩肉,豚肉味好濃,配埋蘿蔔、蛋、酸瓜就唔會好油膩,岩岩好,最尾我哋兩個人都食得晒全部嘢!我哋再叫咗杯Apple Corona 同埋 Strawberry yogurt!! 飲品真係好大杯,性價比好高~總括嚟講食物依然保持水準,價錢都好合理!無論一班人定係兩個人都好值得推介!🍽 Outdark📌 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓☎️ 2892 0877⏰ 星期一至日 12:00-16:00,17:00-23:30#炸雞#韓國#korea#辣

🍽 Outdark
📌 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
☎️ 2892 0877

#炸雞#韓國#korea#辣
2023-10-20 175 views
跟喜歡韓國文化的朋友聚會,選擇了位於旺角的韓國人氣炸雞店「Outdark」甫走出電梯便有兩大隻可愛的毛公仔歡迎你,店內燈光昏暗,採用木系餐桌及餐椅,甚具韓國餐廳的格局;臨迎萬聖節,餐廳用心的裝飾去迎合氣氛==========🔹芝士炒雞 $328加芝士 $25包括韓國雞蛋卷、水牛車打芝士、香炒泡菜、香甜菠蘿粒及紫菜飯由店員幫忙將芝士、雞肉及蛋卷炒及煎熟雞肉十多件,每件皆肉厚嫩滑,甜辣平衡夠滋味,年糕煙韌有彈性;加入邪惡拉絲芝士及適量爽脆青椒,大滿足雞蛋卷加入鹽調味,蛋香不俗;紫菜飯鹹香適中;最後以泡菜及菠蘿粒解膩推介指數:8.5/10==========🔹Strawberry Yogurt $48質地偏稠,質感細滑,啖啖清新草莓香不死甜推介指數:8/10==========🔹Blueberry Yogurt $48飲到酸甜有致的藍莓香,甜度剛好推介指數:8.5/10
🔹芝士炒雞 $328
加芝士 $25
包括韓國雞蛋卷、水牛車打芝士、香炒泡菜、香甜菠蘿粒及紫菜飯
由店員幫忙將芝士、雞肉及蛋卷炒及煎熟
推介指數:8.5/10
🔹Strawberry Yogurt $48
質地偏稠,質感細滑,啖啖清新草莓香不死甜
推介指數:8/10
🔹Blueberry Yogurt $48
飲到酸甜有致的藍莓香,甜度剛好
推介指數:8.5/10
2023-10-15
$250 (Lunch)
  • 芝士炒雞
2023-10-16 95 views
之前有同朋友食過 今次朋友話想試我上次講個間 所以就帶佢過黎食~雙拼炸雞(全份)$192(甜辣炸雞、香蒜蜜糖炸雞)今次叫左雙拼炸雞,甜辣味 唔會好辣 主要甜味佔既比例較重 炸得好香脆,皮脆肉嫩! 香蒜蜜糖 入口都係偏甜🤔豬腳 $238(正常)個份量嚇親我個FD 因為好大份😆 朋友都話好味 個豬皮位係甜甜地 但豬皮位淋左啲 無好似我之前食既好煙靭彈牙既感覺 所以我有啲失望OUTDARK YOGURT $45(blueberry)呢個好濃到有啲杰得濟 所以個口感好rich 如果食炸雞配呢個會有啲heavy 酸甜開胃,比較適合當做一個甜品。🤔

雙拼炸雞(全份)$192(甜辣炸雞、香蒜蜜糖炸雞

豬腳 $238(正常)

OUTDARK YOGURT $45(blueberry)

Type of Meal
Dinner
2023-10-16 72 views
在城市裡尋找一家正宗的韓國炸雞店,是一種美食探險的樂趣。最近,我發現了一家位於旺角,的韓國炸雞店,他們美麗和浪漫的環境文明。絕對是一個拍拖的好去處。這裡的食物絕對不會讓你失望。香蒜蜜糖炸雞:絕對是一個美食的驚喜。外皮炸得酥脆,內裡多汁嫩滑,每一口都充滿了蒜香和微甜的味道。這道炸雞以蜜糖調味,給予了它獨特的口感和風味。搭配著一杯藍檸檬梳打,這個組合絕對是一個炸雞愛好者的夢幻。海鮮炒粉絲:如果你喜歡海鮮和韓國料理,那麼這道海鮮炒粉絲絕對是你的最佳選擇。這道菜以鮮嫩多汁的海鮮搭配彈牙的粉絲炒製而成。調味料恰到好處,既保留了海鮮的原汁原味,又增添了韓式調味的風味。每一口都充滿了豐富的海鮮香氣,讓人回味無窮。泡菜豬肉炒飯:這道泡菜豬肉炒飯展現了韓國料理的經典魅力。炒飯的米粒粒粒分明,並且完美地吸收了泡菜和豬肉的風味。泡菜的微辣和酸味與豬肉的鮮嫩相互融合,創造出一種令人難以抗拒的美味。藍檸檬梳打和藍莓乳酪牛奶:在這家韓國炸雞店,他們的飲料菜單同樣令人驚艷。藍檸檬梳打清新怡人,具有微微的酸味和檸檬的清香,是消暑的最佳選擇。而藍莓乳酪牛奶則是一種口感豐潤的飲品,藍莓和乳酪的結合營造出濃郁的果味和奶香,

藍檸檬梳打和藍莓乳酪牛奶:在這家韓國炸雞店,他們的飲料菜單同樣令人驚艷。藍檸檬梳打清新怡人,具有微微的酸味和檸檬的清香,是消暑的最佳選擇。而藍莓乳酪牛奶則是一種口感豐潤的飲品,藍莓和乳酪的結合營造出濃郁的果味和奶香,讓人感到愉悅和滿足。重點是大大杯得黎,十分清爽解渴。

這家韓國炸雞店以他們的美味炸雞和經典韓式料理征服了我的味蕾。如果你對韓國美食感興趣,這家炸雞店絕對值得一試。無論是與朋友聚餐還是拍拖談心。你都會在這裡找到滿足和愉悅。