2023-09-10 69 views
開左學後一星期,出開旺角就食最鍾意既outdark。12點幾黎到outdark ,見到都唔少人,好彩有book 位。氣氛環境一流,亦夠靜可以傾計。黎到outdark 必點香蒜蜜糖炸雞,係我一家覺得最好味既雞,甚至係香港食過最好食嘅韓式炸雞。第一無骨已經正,而且肉滑又多汁,第三香蒜蜜糖好好味。為咗平衡食完炸雞嘅罪惡感😂,我哋另外叫左串串魚糕湯,湯我都忍唔住飲咗一碗。魚糕好滑,最正係入邊嘅韓式粉絲同年糕,仲有菜清下熱氣。當然最後一定要叫DIY Rice ball,我哋嚟親都一定叫,因為小朋友覺得又有得玩又有得食又好味。當然有嘅芒果梳打同藍檸檬梳打,呢兩隻味係我哋試晒覺得最正最解渴。
開左學後一星期,出開旺角就食最鍾意既outdark。

今日一起身突然想食韓國餐,於是去咗開咗好多年又出名既韓國餐廳😁😁叫左兩款野食⚫️辣豆腐湯烏冬 $198一上到枱我都嚇親,估唔到咁多兜,而且仲有個火熱住咁食,一路食一食熱住真係好好味😆入面都有好多材料,包括蝦、蜆、菇類、八爪魚、豬肉片等等,辣到啱啱好⚫️雙拼全份炸雞(辛辣炸雞,香蒜蜜糖炸雞) $208食韓國菜梗係要叫份炸雞線得啦,上到賽真係又估唔到咁大碟,辛辣炸雞三隻辣椒,味道真係較為辣,非常惹味。另一款味道就係蜜糖炸雞,咁樣叫好似中和返啲辣味,一甜一辣,唔同感覺😙😙除咗兩款味道炸雞外,成碟中包咗好多唔同嘅情況炸薯,包括薯條、薯格、薯角,最令到我意想不到嘅係,炸薯雖然唔係主角,但每款都好脆口,而且調味得非常之好食😍飲品方面⚫️藍莓乳酪牛奶$48⚫️柚子梳打 $38⚫️藍檸檬梳打 $38三款飲品唔會太甜,而且好味,唔係就咁溝啲糖精☺️☺️整體嚟講依家韓國菜非常之出色,但留意一下每一款菜式都非常大碟,我二人食上面兩款菜都食唔晒,兩人大約食咗$600左右😊😊

叫左兩款野食
⚫️辣豆腐湯烏冬 $198

⚫️雙拼全份炸雞(辛辣炸雞,香蒜蜜糖炸雞) $208

飲品方面
⚫️藍莓乳酪牛奶$48
⚫️柚子梳打 $38
⚫️藍檸檬梳打 $38

三款飲品唔會太甜,而且好味,唔係就咁溝啲糖精☺️☺️

Type of Meal
Lunch
2023-09-05 65 views
終於來到我生日的月份朋友們早早地為我準備了生日大餐就是我最愛的韓國料理朋友們一早上網做了功課早早地book mark了位於旺角飛達商業中心 routdark地理位置真的好方便從旺角站E1出口沿著彌敦道走不到幾分鐘就到了好在朋友預約吃飯的時間不然看著 outdark門口兩排等候椅坐了滿满的人還是有點震驚這讓我對這家韓餐更期待了不過還是提醒大家提前預約好位置以下就是我們這一行人點的餐點每一份餐點的量都頗大SEAFOOD HALMAE DDEOK-BOKKI海鮮炒年糕 $328當中包含粟米水牛車打芝士,紫菜飯,香菇菠蘿粒,香菜泡菜還有一整隻的炸魷魚記得如果不是很能吃辣的朋友 要order的時候先跟侍應選小辣的DONGRAE SEAFOOD JIJIM海鮮煎餅 $138海鮮煎餅滿驚豔的因為麵衣裏得比較薄所以是香脆口感的煎餅韓國煎餅有我最愛的香蔥滿口的香蔥海鮮也變成配角BLACK BEAN SAUCE炸醬麵$108炸醬麵是我不論在韓國本地還是在港韓餐廳我都首先必點的一個品項太愛那種濃稠的醬包裹著麵條的那種口感outdark的炸醬麵口味偏濃厚一點都還蠻對朋友們的胃口CHARCOAL PORK KI
終於來到我生日的月份

這讓我對這家韓餐更期待了
不過還是提醒大家提前預約好位置
以下就是我們這一行人點的餐點
每一份餐點的量都頗大

當中包含粟米水牛車打芝士,紫菜飯,香菇菠蘿粒,香菜泡菜
還有一整隻的炸魷魚

CHARCOAL PORK KIMBAP 炭豚飯捲 $88

由旅有些朋友是不吃牛的
所以我們也選了豬肉
飯拷總是不會出錯的品項

FULL SIZE HONEY GARLIC SAUCE 全份香蒜蜜糖炸雞 $198

韓國最出名就是炸雞吧所以怎麼可能不點呢?
Qutdark 使用韓國雞肉
加上上等油香炸
烹調方式讓炸雞保留原味
全份的整整有11塊超級大塊的炸雞
搭配上炸薯條,炸薯角,炸薯格
3種不同口感的薯仔
增添不同口感
一飽口慾

飲品點了西柚梳打同青蘋果梳打 各$38

拍照一流
清新也解膩
很開心朋友們的邀請,很開心很滿足的一餐
  • 炸醬麵
  • 炭豚飯捲
2023-09-01 80 views
Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓-串串魚糕湯 $218魚糕喺韓國必食美食之一,有好幾款唔同魚糕,煮到入晒未吸滿湯汁,仲有蘿蔔、金菇、青口、皇帝菜等配菜,非常足料!-海鮮煎餅$138 大大塊而且煎得好香口,咬落脆脆地,口感好好😋有好多海鮮,啖啖都可以食到蝦仁/魷魚仔,配上特製醬汁真係超惹味,正!🔥🔥-炸醬麵 $108由炸醬,即係由黑豆整成嘅韓國特殊醬料,加埋豬肉碎片、蔬菜同所製造成。佢呢度嘅炸醬麵好有咬口,個sauce有少少辣,唔會苦又好惹味!大大碗,兩個人一齊食都冇問題~-#outdark #outdarkhk #koreanfood #koreanstyle #korea #chicken #炸雞 #韓國菜 #韓式料理 #旺角美食 #尖沙咀美食

Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
串串魚糕湯 $218
海鮮煎餅$138
炸醬麵 $108
2023-09-01 3037 views
8月份係女朋友生日難得生日可以約到一班朋友出黎慶祝大家一致都想食韓國料理 最近又發覺位於旺角飛達商業中心outdark廣受好評一於book mark地理位置好方便不過真係提提大家提前book好位因為光顧量真係唔少首先黎個大菜 海鮮炒年糕 $328食韓餐點能夠少左炒年糕,配合住不同既小菜進食豐富曬味覺,當中包括紫菜飯,香濃芝士,香菇菠蘿粒同香炒泡菜再加上原隻炸魷魚 口感豐富海鮮煎餅 $138香脆口感的煎餅因為麵粉裹得唔厚 能夠食出香蔥同海鮮既香味同口感女朋友最愛炸醬麵 $108係韓國炸醬麵算係中華料理Outdark既炸醬麵味道豐富根本係一啖接一啖咁食炭豚飯捲 $88啖啖有肉唔會過於乾口最後仲有朋友們最鍾意既全份香蒜蜜糖炸雞 $198韓國除左名就係要食炸雞Outdark烹調方式令到炸雞保留原味搭配上3種唔同炸薯條增添唔同口感一飽口慾飲品點了西柚梳打同青蘋果梳打 各$38拍照一流也解膩呢餐生日餐食得好滿足,好開心
8月份係女朋友生日

地理位置好方便
不過真係提提大家提前book好位
因為光顧量真係唔少

首先黎個大菜 海鮮炒年糕 $328
食韓餐點能夠少左炒年糕,配合住不同既小菜進食
豐富曬味覺,當中包括紫菜飯,香濃芝士,香菇菠蘿粒同香炒泡菜
再加上原隻炸魷魚 口感豐富

一飽口慾

飲品點了西柚梳打同青蘋果梳打 各$38
拍照一流
也解膩

呢餐生日餐食得好滿足,好開心
  • 炸醬麵
  • 炭豚飯捲
2023-08-28 63 views
已經一段時間冇來 早幾日約埋幾個朋友聚一聚 即刻諗到來這裏 環境氣氛依舊 滿天星星 食物質素依然非常出色香蒜蜜糖炸雞薯條薯角脆卜卜和炸雞一樣出色 雞肉嫩滑 食材選料真的不錯而且份量非常多 抵食👍韓式烤牛肉餐廳新出品 以醬油蒜頭蜜糖蔥 芝麻碎胡椒粉製成醬汁 非常惹味 就咁食或者送飯都一流海鮮煎餅 煎餅香脆 配上海鮮和 野菜 口感豐富也非常鮮味 我哋再配上米酒一齊食 米酒選了蘋果芒果味 甜甜地 非常容易入口找一個地方三五知己聚舊這裏的確是一個非常好的選擇

香蒜蜜糖炸雞
薯條薯角脆卜卜和炸雞一樣出色 雞肉嫩滑 食材選料真的不錯
而且份量非常多 抵食👍

韓式烤牛肉

海鮮煎餅 煎餅香脆 配上海鮮和 野菜 口感豐富也非常鮮味

找一個地方三五知己聚舊這裏的確是一個非常好的選擇

2023-08-27 72 views
Outdark 炒年糕可選擇辣既程度或要白汁款! 非常大鍋, 有粟米水牛車打芝士 ,香甜菠蘿拉及香炒泡菜做配菜!海鮮有炸得好香脆又夠淋嘅炸鱿魚, 及鮮甜嘅蜆肉🤩🤩🤩 年糕好煙韌彈牙, 韓式魚糕都好入味!因為份量好多,好適合同朋友一齊share食🥳🥰🤤Special drinkBlue Curacao(Orange) Flavour特飲外形吸引,藍色庫拉薩其實係橙味,啤酒用了Kronenbourg 1664, 飲品好易入口,都幾甜🥰Green Apple 青蘋果梳打梳打有多款味道, 而且可選擇少甜,感覺好清新,食辣嘢飲呢個梳打啱晒!👍🏻
Outdark 炒年糕

Special drink
Blue Curacao(Orange) Flavour

Green Apple 青蘋果梳打
👍🏻

2023-08-25 124 views
曾經係最愛既韓國餐廳 疫情時更好多時都會有賣晒食材既情況 明明水準keep得好地地 但疫情過去 水準突然暴跌 人流不再嗌左半份炸雞 雞無以前咁滑 仲要薯條同薯格都差左汁又唔夠酸蘿蔔唔問都唔俾 魷魚辣炒年糕普普 不過不失兩杯野食真係… 提都唔好提態度仲要差到爆, 未夠鐘收工 但清緊一半場 逐張枱澎一下咁推埋黎 你推左幾張枱 我地震足幾多次 最後有其他食客都忍唔住話左佢地兩句互相尊重啦好無?食客又無得罪你地 點解要受你地氣都算啦, 入坐起90分鐘 未夠鐘已經黑口黑面催定交枱 重點係無客等緊 我地又唔係掛住傾無食野 密密食都已經食到尾聲 俾我地食埋兩舊年糕都得呱最後邊𡁻邊走放工都係想食餐好放鬆下心情今餐真係一肚氣 食完心情仲差

嗌左半份炸雞 雞無以前咁滑 仲要薯條同薯格都差左

最後邊𡁻邊走
放工都係想食餐好放鬆下心情

今餐真係一肚氣 食完心情仲差
2023-08-25
Outdark大概8年前係香港開左之後,熱潮從未減退,水準keep 得好好,平日630半去到已經坐滿8成人🥹環境:7.5/10一杯兩杯燒洒微醺,柔和昏暗嘅燈光加上星星燈,玫瑰牆🌹,情人鎖🔒圍欄💕,好浪漫🦋食物:8/101️⃣海鮮炒年糕盤 $3283-人份超大盤,除左大大原隻炸魷魚,蜆肉加甜辣醬炒年糕,仲有oppa幫你剪開再砌返靚俾你影相打卡😍配菜都好豐富,當然唔少得車打芝士,沾上炸魷魚拉絲超邪惡🧀,紫菜飯,菠蘿粒等等!2️⃣甜辣/香蒜蜜糖炸雞雙併 $208一份炸雞仲有埋薯格薯塊薯條,好正!oppa話呢2款炸雞係最多人揀,我自己更加鐘意香蒜蜜糖,炸雞外脆內嫩,香蒜蜜糖醬包住個雞,無骨啖啖肉,一舊兩舊…😋3️⃣烤牛肉飯卷 Kimbap $88食韓國野點可以唔食 Kimbap呢,烤牛肉係Outdark新口味,仲有青瓜雞蛋,紅蘿蔔等等,餡多過飯👍🏻正常發揮😜💰性價比:8/10 人均$350/人,相比其他過江龍韓式炸雞店,Outdark性價比都幾高真心,大家可以俾機會✋🏻😍

環境:7.5/10

2023-08-15
海鮮炒年糕盤
甜辣/香蒜蜜糖炸雞雙併
烤牛肉飯卷 Kimbap
我同朋友二人在餐廳食午餐,餐廳12點剛開門,入去食時冇其他客人,職員話用餐時間90分鐘。餐廳燈較暗,有氣氛。音樂好大聲,特別是在speaker 在上邊的枱(入門直行左邊第一張枱)超吵,完全好難可以邊聊天邊食野。個音響太勁,震動頻率搞到頭暈。之後叫左半份炸雞、海鮮noodles和紫菜卷和2杯特飲。食物好味😋,價錢都可接受。職員態度差,冇service 可言。其實叫餐加等餐和用餐要在90分鐘內完成好迫切,食到趕頭趕尾。職員不停過嚟吹交枱。但其實間餐廳當時只有3分之1的客人,還有好多吉枱,唔明點解要不停吹交枱,仲要我哋未食完。

炸雞
2023-08-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
炸雞
2023-08-19 53 views
今日響旺角行街,經過呢間過江龍韓國餐廳,加上呢間餐廳嘅野食唔差,於是入去食午餐😋🌟 香蒜蜜糖炸雞🍗($198)炸雞即叫即炸,蒜味🧄濃郁,配上蜜糖味道好夾,雞肉無骨,外層炸得香脆,肉汁鮮嫩多汁😋薯條份量多,除左薯條仲有薯格,一樣炸得香脆😋🌟 烤牛肉炒粉絲 ($103)好香麻油味,有韓國既味道,粉絲炒得淋身,加埋其他配料落去一齊炒,味道濃郁😋🌟 炸蝦飯捲($88)炸蝦飯捲即叫即包,食落口感好豐富,材料新鮮,配料多,蝦肉爽口彈牙,外層炸得香脆😋🌟 Mango Ade & Mojito Ade芒果梳打,芒果味濃郁🥭,唔會太甜😋莫希托梳打,飲落好清新,好香薄荷味😋

🌟 香蒜蜜糖炸雞🍗($198)

薯條份量多,除左薯條仲有薯格,一樣炸得香脆😋

🌟 烤牛肉炒粉絲 ($103)

🌟 炸蝦飯捲($88)

🌟 Mango Ade & Mojito Ade

芒果梳打,芒果味濃郁🥭,唔會太甜😋
莫希托梳打,飲落好清新,好香薄荷味😋

2023-08-19
Type of Meal
Lunch
2023-08-19 59 views
入到去職員有講話限時90分鐘,兩個女仔叫咗三樣嘢,分別有炸雞、飯卷同埋韓式炒麵。氣氛同埋嘢食都好好,價錢都公道,唯一缺點就係員工冇禮貌同趕客!我哋叫嘢食嘅時候,服務員全程口黑面黑,去到75分鐘的時候,便追趕我們埋單,跟住借意汁枱要我哋馬上離開!兩個女仔嗌咗三樣嘢食,再加埋聚會傾偈,90分鍾的確有啲趕,不過如果餐廳滿客,我們當然諒解,會馬上離開!但我們走的時候,發現原來餐廳試坐了三分之一客人,根本不用逼着要翻台,真不明白為何要這樣趕客!所以之後就算野食有多好吃便宜也不會再次光臨!
趕客!所以之後就算野食有多好吃便宜也不會再次光臨!

2023-08-14 62 views
位於旺角這間韓式炸雞店 Outdark weekend一家三口一 於過嚟chill下啦 🥳🥳蘋果芒果米酒 男女都好適合果味濃,酒味清,淡濃稠適中 很喜歡韓國米酒嘅味道👅青蘋果梳打 夏天飲 特別適合雙拼炸雞 揀咗 醬油 和 香蒜蜜糖😋一上臺分量超級多 有三種唔同嘅炸薯角 薯塊和炸薯條 全部熱辣辣,脆卜卜 當然,點上茄汁最啱啦 份量超多,非常飽肚!炸雞外酥內嫩,非常入味 😋😋醬油味非常香 蒜香蜜糖 又好惹味呢 一次過可以食兩個 選擇 很好嘅配搭👍👍海鮮煎餅 韭菜為主,配搭三色椒、魷魚🦑鮮蝦🦐等等 配上自家製醬汁 好惹味呢 鍾意韭菜嘅真係要試下🥰🥰鐵板韓式烤牛肉 牛肉惹味 非常香口 金針菇 洋蔥一齊食 仲有酸青瓜 解膩之余,層次更加分明烤牛肉飯卷每次食韓國餐 都會必選必點 牛肉分量很多 韓國傳統嘅味道😍😍配合餐廳浪漫氣氛嘅環境 ,食物質素又好 難怪 經常爆場☺️☺️

蘋果芒果米酒 男女都好適合
果味濃,酒味清,淡濃稠適中 很喜歡韓國米酒嘅味道👅

青蘋果梳打 夏天飲 特別適合

雙拼炸雞 揀咗 醬油 和 香蒜蜜糖😋

炸雞外酥內嫩,非常入味 😋😋醬油味非常香
蒜香蜜糖 又好惹味呢
一次過可以食兩個 選擇 很好嘅配搭👍👍

鐵板韓式烤牛肉

烤牛肉飯卷

2023-08-14 50 views
之前週末假日想黎食晏無開,原來依家星期六同日都新增午市時段(1200-1600)當然要約朋友仔嚟食啦🤣🤣🤣呢度既燈光偏暗柔和,氣氛放鬆浪漫食物種類都幾齊全,一般韓式食店既料理都可以喺度搵到✨海鮮煎餅✨呢度既海鮮煎餅超級足料既有大蝦、章魚粒同不同既彩椒絲添!!✨韓式炸雞半份✨我哋揀左香蒜峰蜜味,無骨既雞件外脆內嫩仲有香脆既薯條薯格混合當中,非常豐富😁😁😁✨韓式炸醬麵✨份量不少,足夠二至三人分享麵條掛醬又唔會過淋,加上有大量既洋葱粒同肉沫調味,食落都幾滋味😚😚除左一般既汽水果汁之外,呢度仲有不少既特飲,有酒同無酒都有得揀好似我呢杯藍莓乳酸味道酸甜,開胃又可以解辣,正!!!

當然要約朋友仔嚟食啦🤣🤣🤣

呢度既燈光偏暗柔和,氣氛放鬆浪漫

食物種類都幾齊全,一般韓式食店既料理都可以喺度搵到

✨海鮮煎餅✨

呢度既海鮮煎餅超級足料

既有大蝦、章魚粒同不同既彩椒絲添!!
✨韓式炸雞半份✨

我哋揀左香蒜峰蜜味,無骨既雞件外脆內嫩

仲有香脆既薯條薯格混合當中,非常豐富😁😁😁
✨韓式炸醬麵✨

份量不少,足夠二至三人分享

好似我呢杯藍莓乳酸味道酸甜,開胃又可以解辣,正!!!
2023-08-13 63 views
其實我真係好想快閃韓國一轉,但謙謙太多暑假活動,所以我只能快閃 Outdark 食返個炸雞和飯捲一解我思鄉之苦。已有一段時間無來 Outdark 人氣依舊不減,座無虛席,氣氛濃厚,謙謙老實不客氣已經自行發板叫野食。✡️ 海鮮煎餅 ~ 滿滿的韭菜做底層,而上層放滿魷魚鮮蝦等海鮮, 煎餅煎得香脆可口。✡️ 烤牛肉飯捲 ~ 去韓國基本上我日日都買來食的💗,飯捲包到脹卜卜材料十足。✡️ 雙併炸雞全份 ~ 甜辣炸雞和香蒜蜜糖炸雞,另加年糕6條, 前者辣味唔重連謙謙都話屬微辣, 後者蜜糖甜絲絲,愛吃甜味者必點, 炸雞係選用無骨雞,所以啖啖肉又嫩又滑好滋味。