2024-03-10 434 views
星期日中午約了朋友在上環食飯,這兒有眾多特色小餐廳,最後選了這間在荷李活道的酒吧餐廳,因為它有比較特別的中西fusion 菜式,以西餐作主打卻又fusion了不少中式元素,例如西式扒配糖醋汁等,好似幾好玩。餐廳分上下兩層,有點像私房菜,入口位置有個頗大的酒吧位,內裏佈置簡約時尚,桌與桌之間的空間寬闊,私密感高,加上柔和燈光,甚有氣氛和品味。如此環境食個午餐($128-$188),價錢相當親民。午市套餐包含3款前菜和1款主菜,甜品和飲品則另計。前菜:🏅脆炸意大利戒指小雲吞(配蒜蓉蕃茄醬)🏅月亮蝦餅(配冰梅醬)🏅黃金單骨雞翼主菜:🏅煎紐西蘭牛柳,薑蔥汁($188)🏅低溫慢煮加拿大豬鞍,中式糖醋汁($168)甜品:🏅柚子雪芭前菜以雞翼和蝦餅最好食。鹹蛋黃醬金黃起沙,雞翼鹹香脆口。月亮蝦餅外皮香薄脆口,蝦滑爽口彈牙。意大利戒指小雲吞還是用白汁煮會更好吧。主菜的牛柳甚高水準。牛柳本身優質,加上煎得剛好,有牛味且有肉汁。豬鞍則不及牛柳嫩滑了。兩款西式扒都配了中式醬汁,看得出廚師花了心思。主菜的配菜種類豐富,也貫徹中西合壁。中式代表是杏鮑菇和娃娃菜,想不到又好夾喎。雪芭非常滑,完全無冰粒,而且柚子味

前菜:
🏅脆炸意大利戒指小雲吞(配蒜蓉蕃茄醬)
🏅月亮蝦餅(配冰梅醬)
🏅黃金單骨雞翼

主菜:
🏅煎紐西蘭牛柳,薑蔥汁($188)
🏅低溫慢煮加拿大豬鞍,中式糖醋汁($168)

甜品
🏅柚子雪芭

前菜

煎紐西蘭牛柳配薑蔥汁
低溫慢煮加拿大豬鞍配中式糖醋汁

雪芭非常滑,完全無冰粒,而且柚子味濃郁,好吃。
柚子雪芭
2024-03-10
Type of Meal
Lunch
煎紐西蘭牛柳配薑蔥汁
🥃認真做fusion菜嘅酒吧🥩-相信大部分人嚟上環呢頭都係飲酒 偏偏我次次都係嚟醫肚🤣 今次食呢間 帶啲懷舊味道嘅工業風裝修好舒服 精緻得嚟唔拘謹啱曬傾計撐下枱腳😏 -🐮低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒 $428全血和牛指嘅係純種澳洲和牛 頗為罕有😯 和牛係漂亮嘅medium rare 同時又做到叉燒嗰種表面焦香crispy嘅味道🤯 特別大讚伴碟嘅薯蓉有啲黑松露 好啱我心水🤭-🍝川辣魷魚扁意粉 $228大推呢個意粉呀😍 Base係蕃茄醬汁 再加上勁惹味麻辣醬🥵 辣度都幾強 唔太食得辣嘅話可能要忍忍手 好似我咁嗜辣嘅話真係會停唔到口😎-🦀SOW賽螃蟹 (鎮江醋) $138呢度嘅賽螃蟹用嘅係發起咗嘅蛋白 好像食梳乎厘咁🍳 連埋蟹肉同魚籽食好得意 鍾意試新嘢嘅要試試佢😛-🏔️火焰雪山 $108見親火焰雪山都好似去咗舊式西餐廳咁💃🏻 面頭嘅蛋白仲有啲迷你棉花糖 食落輕盈得嚟有棉花糖嘅甜味點綴🥹 切開入面係新鮮生果海綿蛋糕同埋雪糕 作為一餐嘅結尾啱啱好😇-📍SOW上環荷李活道189號華冠大廈地舖-
🥃認真做fusion菜嘅酒吧🥩

上環荷李活道189號華冠大廈地舖
  • 低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒
  • 川辣魷魚扁意粉
2024-04-24 41 views
喺而家香港咁嘅市道,做得好嘅餐廳一定要讚下,呢間Sow喺半年前路過已經想試,今個星期終於有時間試咗佢嘅午餐🔓。頭盤係三款小食,雲吞未算係我嘅至愛,但其他兩款小食都唔錯,以喺上環百零蚊嘅午餐,頭盤已經有三款賣相同份量都得體嘅小食,算係好對得住呢個價錢。主菜點咗慢煮豬鞍,外面微脆內裏軟而有肉汁,好食!唯一美中不足嘅係冷氣對我嚟講有點大,令豬鞍較快被吹凍,令“最佳用餐時間”變短咗。本來想加點甜品,試下火焰雪山,但因為頭盤同主菜都份量十足,所以都係留返下一次嚟再試啦!😊
午餐頭盤
$180 (Lunch)
午餐頭盤
2024-04-24 31 views
位於中上環嘅中西fusion餐廳,以西餐為基礎再加入中式元素,呢日係嚟食午餐~頭盤不是三揀一,而係一個小食拼盤咁,三款都有齊🔘月亮蝦餅配上特製冰梅醬,好夾好好食🔘黄金單骨雞翼個鹹蛋黃汁非常惹味🔘脆炸意大利戒指小雲吞,香脆可口,配搭蒜蓉蕃茄醬🔘低溫慢煮加拿大豬鞍豬鞍有厚度,經低溫慢煮,柔軟多肉汁,脂肪比例適中唔太肥,配搭中式糖醋汁,作為配菜嘅烤雜菜都幾好食,勝在款式多~🔘煎紐西蘭牛柳燒得香口,肉質細膩粉嫩,口感柔軟得來留有嚼勁,配搭薑葱汁,感覺呢間餐廳好講究醬汁,研發咗好多唔同口味嘅醬汁去配搭食材~最後食埋甜品柚子味雪葩,非常順滑酸酸地好refreshing,咖啡就發揮正常,好chill嘅下午~

頭盤不是三揀一,而係一個小食拼盤咁,三款都有齊
🔘月亮蝦餅配上特製冰梅醬,好夾好好食
🔘黄金單骨雞翼個鹹蛋黃汁非常惹味
🔘脆炸意大利戒指小雲吞,香脆可口,配搭蒜蓉蕃茄醬

🔘低溫慢煮加拿大豬鞍

🔘煎紐西蘭牛柳

2024-04-12 57 views
星期五晚,收工後相約朋友開飯飲嘢,朋友選了上環的Sow,一間頗優質的 fusion 菜 😁😁後門亦相當靚仔,一眼看出是高級餐廳 😁入口有小酒吧,中間圓型的酒架,相當有特式,迎合飲酒的客戶群的需要。晚餐 $688,包括前菜三款、湯、主菜及甜品。柚子檸檬蜜糖油甘魚撻,油甘魚刺身鮮甜肥美,沙律🥗菜新鮮爽脆。隱約會嚐到蜜糖的甜味,很有趣新穎!西班牙脆炸魚仔,配中式甜酸汁,魚仔香脆可口,特式出色的前菜小食。醬油鰹魚湯煮花膠,西餐廳吃到中日fusion 菜,很意外。花膠軟腍入味無腥,跟鏗魚湯味很夾,成功的創意菜式 👍👍廚師精選餐湯,蕃茄濃湯,蕃茄味道發揮得淋漓盡致。另加$88升級至低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒和牛外層燒至微焦,鎖著內層的肉汁,內層呈粉紅色的,吸引至極。加上和牛肉香嫩滑無韌,味道得好。是日廚師精選甜品,朱古力小蛋糕配點雜果,蛋糕濃濃的朱古力味,正!👍豆腐牛油果野菌白味增意大飯 $188,飯粒著 risotto的粒粒口感,用味增代替傳統的忌廉,別出心栽的fusion 菜。

後門亦相當靚仔,一眼看出是高級餐廳 😁

晚餐 $688,包括前菜三款、湯、主菜及甜品

廚師精選餐湯,蕃茄濃湯,蕃茄味道發揮得淋漓盡致。

另加$88升級至低溫慢煮澳洲全血和牛叉燒

2024-04-10 37 views
很喜歡soho附近的小店,氣氛好,而且每家都有自己特色今次來到一家中西fusion 餐廳,感覺時尚年青,主打中西式cocktails 及菜式,配搭創新味道特別,把中西式食材及調味料融會貫通裝修也是中西的擺設品融合在一起,燈光柔和暗淡,有情調,適合約會或閨蜜傾談我們試下特色菜:❣️PEEKABOO$128hua tiao, souji, pei pa koa, cranberry juice, ginger, osmanthus syrup, elderflower liq這個中式雞尾酒有驚喜,最突出的材料是花雕酒加枇杷膏,酒味濃烈得來又養生❣️ GOLDEN CHRYSANTHEMUM TEA$128chrys gin, osmanthus syrup, pineapple juice, chamomile tea其實我也幾喜歡茶加酒的配搭,還有我喜愛的花味,有桂花及洋甘菊的花香味,而且面頭佈滿了花瓣,打卡也很美❣️ ALCHEMY $148vodka, red wine, peach liq, triple sec, elderflower liq,rice wine, moutai, h
很喜歡soho附近的小店,氣氛好,而且每家都有自己特色

我們試下特色菜:

❣️PEEKABOO$128

ALCHEMY

❣️ ALCHEMY $148
rice wine, moutai, hibiscus syrup, lemon
顏色美麗,上層有紅酒的顏色,下層則以米黃色為主,有伏特加、紅酒、桃子酒、橙味利口酒、接骨木花酒、
黃酒、茅台酒七種酒混合而成,酒味濃烈,再加檸檬汁及糖漿酸酸甜甜
腐乳,低溫慢煮雞胸扁意粉
柚子檸檬蜜糖油甘魚

❣️晚餐$688
*柚子檸檬蜜糖油甘魚
* 醬油鰹魚湯煮花膠
* 賽螃蟹,鎮江醋
* 腐乳,低溫慢煮雞胸扁意粉
*雪糕
月亮蝦餅,冰梅醬

❣️月亮蝦餅,冰梅醬$128

我幾欣賞腐乳煮意粉,味道也出乎意料的配合,而且雞胸嫩滑
賽螃蟹的蛋白也很特別,感覺很airy
月亮蝦餅,我也很喜歡,外皮脆脆的很像油炸鬼,外面充滿彈牙的蝦膠
2024-03-21
ALCHEMY
腐乳,低溫慢煮雞胸扁意粉
月亮蝦餅,冰梅醬
位於上環和李活道,昏暗的燈光配上皮革椅子同埋木桌子具時尚感同格調。餐廳主打中西fusion菜,每款食物都各有特色✨Starter▪️黃金單骨雞翼Starter入面最鍾意呢款,雞翼鹹香味突出,十分惹味▪️脆炸義大利戒指小雲吞小雲吞配上蒜香番茄醬味道更豐富,略嫌炸皮有啲乾身▪️月亮蝦餅蝦餅幾爽彈,配上酸酸甜甜嘅冰梅醬幾開胃----------------------------Mains▪️川辣豬肉扁意粉 $148川辣豬肉扁意粉中西合璧有特色之餘亦有驚喜。意粉同醃製咗嘅豬肉麻香十足,但唔會過份油膩同嗆喉,鍾意食辣一定要試下。▪️煎紐西蘭牛柳 $188有別於一般配搭,牛柳以薑蔥汁搭配,幾特別同解膩。牛柳點咗medium,尚能保持肉汁同口感甜品(+$58)今次甜品係朱古力brownie,唔太甜,質感偏向似朱古力蛋糕,仲有啲walnut增添口感🌰

Starter
▪️黃金單骨雞翼
Starter入面最鍾意呢款,雞翼鹹香味突出,十分惹味

▪️脆炸義大利戒指小雲吞
小雲吞配上蒜香番茄醬味道更豐富,略嫌炸皮有啲乾身

▪️月亮蝦餅
蝦餅幾爽彈,配上酸酸甜甜嘅冰梅醬幾開胃

----------------------------
Mains
▪️川辣豬肉扁意粉 $148

▪️煎紐西蘭牛柳 $188

甜品(+$58)

2024-04-06 16 views
餐廳環境優雅且散發著浪漫的氛圍,我哋兩個人食咗兩個午餐,開胃菜有幾樣,脆炸意大利戒指小雲吞,搭配蒜香蕃茄醬,帶來了一種獨特的口感組合。外皮酥脆,內裡則是煙熏的意大利戒指小雲吞,搭配蒜香蕃茄醬,散發著濃郁的香氣,讓人一嚐難忘。黃金單骨雞翼,這道菜以鹹蛋黃調味,外層炸至金黃酥脆,內裡則是多汁嫩滑的雞肉。每一口都帶來了濃郁的鹹蛋黃味道月亮蝦餅,搭配冰梅醬,這道菜以鮮嫩的蝦肉製成,外層炸至金黃色,口感酥脆。搭配冰梅醬的酸甜味道主菜有低溫慢煮加拿大豬鞍,搭配中式糖醋汁,這道菜以低溫慢煮的方式製作,豬肉保持了鮮嫩多汁的口感。搭配中式糖醋汁的酸甜味道,為這道菜帶來了豐富的層次感。煎紐西蘭牛柳,搭配薑葱汁,這道菜以嫩滑的紐西蘭牛柳煎至剛熟,口感極為嫩軟。薑葱汁的香氣和微辣味道與牛肉相襯,營造出一種爽口的感覺。廚師推薦的每日甜點,這次是柚子雪葩。口感綿密,帶著淡淡的柚子香氣。清新的味道和綿密的口感給人一種愉悅的享受。
餐廳環境優雅且散發著浪漫的氛圍,

😋假期去左上環閒遊,發掘到一間氣氛好正嘅西餐廳,主打中西合璧fusion菜,百幾蚊既午餐性價比超高,值得推介俾大家!🍽️Lunch Set好豐富,先嚟個STARTER已經有三款小食,熱辣辣即刻上,每樣都好好食!✨黃金單骨雞翼✨月亮蝦餅,配冰梅醬✨脆炸意大利戒指小雲吞,配蒜香蕃茄醬👍🏻低溫慢煮加拿大豬腩配中式糖醋汁豬腩烤得岩岩好,口感外脆裡軟,配中式糖醋汁更加開胃好味,一試難忘!🔥紐西蘭牛柳配薑蔥汁牛柳份量爆足,厚切粉嫩,好多汁!薑蔥汁配牛柳創新特色,連埋配菜都烤得好出色!❤️Daily Dessert (+$58)揀左朱古力布朗尼,賣相好靚,唔會太甜!

😋

✨黃金單骨雞翼
✨月亮蝦餅,配冰梅醬
✨脆炸意大利戒指小雲吞,配蒜香蕃茄醬

👍🏻
低溫慢煮加拿大豬腩配中式糖醋汁

🔥
紐西蘭牛柳配薑蔥汁

❤️
Daily Dessert (+$58)
揀左朱古力布朗尼,賣相好靚,唔會太甜!

歷史悠久的荷李活道是香港開埠後最早的主幹線道路之一,深具香港古今中西交融的特色,最近就發掘到主打fusion菜的 Sow,磚牆裝潢注入型格氣息,在昏黃的燈光映照下,瀰漫著醉人情調,餐牌主打加入亞洲菜Fusion元素的西餐,糅合創新食材配搭及烹調技巧。賽螃蟹鎮江醋 $138「賽」是「媲美」的意思,市面上的賽螃蟹沒有一絲蟹肉,但這裡卻真材實料加入真蟹肉提鮮,蛋白外型如雪白雲朵般輕柔不塌,口感滑溜,炒得乾身不油膩,綴以色澤晶瑩亮麗的三文魚籽,粒粒脆感瞬間在嘴裡爆開鹹鮮滋味,與鎮江醋伴吃,開胃又辟腥。本地手釣甘鯛立鱗燒 $368擺盤姿態優雅,甘鯛的魚鱗大小適中,放入滾油中一炸,遇到了高溫,就直挺挺的立了起來,表面的魚鱗就像松果一樣般綻放,奇脆無比,與下層魚肉的柔嫩口感形成強烈對比,沾上帶中式風味的醬汁,牽引出白身魚獨有的甘甜鮮味而不會蓋過魚香。太平洋紅蝦,海鮮汁,蒜香辣椒扁意粉 $188紅蝦來自太平洋純淨海域,全身緋紅的蝦體壯碩,大隻厚肉,仿如刺身的半生熟狀態,保留鮮味,肉質爽彈,而且蝦身已經去殼,吃時更衛生方便,幼身扁意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,軟硬適中,極易掛上微辣惹味的蒜香海

磚牆裝潢注入型格氣息,在昏黃的燈光映照下,瀰漫著醉人情調,

賽螃蟹鎮江醋 $138
賽螃蟹鎮江醋

賽螃蟹鎮江醋

本地手釣甘鯛立鱗燒 $368
本地手釣甘鯛立鱗燒

太平洋紅蝦,海鮮汁,蒜香辣椒扁意粉 $188
太平洋紅蝦,海鮮汁,蒜香辣椒扁意粉

幼身扁意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,軟硬適中,極易掛上微辣惹味的蒜香海鮮汁。
太平洋紅蝦海鮮汁蒜香辣椒扁意粉

火焰雪山 $108
打卡必備的火焰雪山隆重登場,在酒面點火淋在白色雪山上,當藍色火焰燃起的一刻,非常IG-able,儀式感滿滿,裡面包裹著新鮮水果、雪糕和蛋糕,入口外暖內凍,冷熱交纏,層次感豐富。
火焰雪山

玄米茶巴斯克芝士蛋糕 $88
Basque Cheesecake最大的特色當然是其焦黑的表面,口感濕潤綿密,將和風玄米茶融入西式巴斯克芝士蛋糕,以茶入饌,含蓄茶香的層次緩緩推進,還可平衡芝士蛋糕的甜膩。
玄米茶巴斯克芝士蛋糕
2024-03-31
本地手釣甘鯛立鱗燒
太平洋紅蝦,海鮮汁,蒜香辣椒扁意粉
玄米茶巴斯克芝士蛋糕
2024-04-03 16 views
💖藏在中上環的餐酒秘境SOW🌙一步入內便被那有情調的環境深深吸引💕高質素的菜式更是讓人眼前一亮低溫慢煮脆皮豬仔腩 搭配芥末蜜糖醬皮脆五花腩,豬肉好腍好嫩,口感層次豐富,另外配上忌廉香滑薯蓉超好食!川辣魷魚扁意粉Fusion意粉都仲有中式味道!間唔中轉下口味又幾特別!川辣不燥,讓人回味無窮。當然,這裡的Cocktail也不能錯過,每一杯都讓人心醉。🍹GoldenChrysanthemumTea 清新解膩PinaBiru 濃郁香醇
💖藏在中上環的餐酒秘境SOW
🌙一步入內便被那有情調的環境深深吸引

💕高質素的菜式更是讓人眼前一亮

GoldenChrysanthemumTea 清新解膩
PinaBiru 濃郁香醇
2024-03-12
2024-04-03 13 views
今日去了上環探朋友,順便和朋友一齊食午餐。什少到上環的我,跟著朋友去搵食。 「SOW」餐廳上下兩層,入口位置是酒吧位,環境燈光柔和,情調十足,內裏佈置簡約,座位間空間寬闊。餐廳主打中西合璧Fusion菜式,菜式彼創新。 😋是日選擇:《Lunch Set》前菜:1️⃣脆炸意大利戒指小雲吞🍽外層卜卜脆,包裹著肉餡,蘸上醬汁,另一種味道。2️⃣黃金單骨雞翼 🍽雞翼嫩滑、有肉汁,配上香濃鹹香的蛋黃味道,味道豐富。 3️⃣月亮蝦餅,冰梅醬 🍽蝦餅彈牙,冰梅醬酸酸甜甜,好惹味! 主菜 :1️⃣低溫慢煮加拿大豬鞍,中式糖醋汁 🍽豬鞍香甜嫩滑,肉質細膩,還柔軟多汁,脂肪含量比一般豬肉少。沾上中式糖醋汁,更開胃!2️⃣煎紐西蘭牛柳,薑蔥汁🍽牛柳濃郁啲肉香,煎後仍保持肉汁。特別地用上薑蔥汁,薑蔥汁的香氣,令整道菜另有一番風味!飲品:1️⃣果汁🍽食完飲啖,清新、又解喝。

😋是日選擇:《Lunch Set》
前菜:
1️⃣脆炸意大利戒指小雲吞
🍽外層卜卜脆,包裹著肉餡,蘸上醬汁,另一種味道。
2️⃣黃金單骨雞翼
🍽雞翼嫩滑、有肉汁,配上香濃鹹香的蛋黃味道,味道豐富。
3️⃣月亮蝦餅,冰梅醬
🍽蝦餅彈牙,冰梅醬酸酸甜甜,好惹味!

主菜 :
1️⃣低溫慢煮加拿大豬鞍,中式糖醋汁
2️⃣煎紐西蘭牛柳,薑蔥汁

飲品:
1️⃣果汁
🍽食完飲啖,清新、又解喝。
2024-03-31
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-04-03 9 views
呢間餐廳以灰色水泥牆磚設計,配搭美式復古皮椅🛋️菜式比較新穎有創意,融合中、西、日元素🍴💗醬油鰹魚湯煮花膠($188)日式醬油鰹魚湯煮花膠軟滑入味,食落滿滿骨膠原,再加上清甜無根嘅蘿蔔🥘💗避風塘黑松露薯條($128)粗薯條炸得金黃香脆,但避風塘嘅香辣同黑松露嘅香味唔夠突出,整體味道較淡🍟💗梅子法國鴨胸($388)鴨胸煎得略為過火,肉質唔夠嫩滑,同埋唔太食得出梅子味🪿伴碟除咗有黑松露芝士薯蓉之外,仲有幾款烤野菜,包括杏鮑菇、茄子、娃娃菜、豆角、西蘭花苗🥦💗太平洋紅蝦•海鮮汁•蒜香辣椒扁意粉($188)扁意粉軟硬適中,每條意粉掛滿海鮮汁,帶微微香辣同惹味嘅蒜香🍝面頭放上三隻香煎紅蝦,蝦肉非常鮮味🦐

💗醬油鰹魚湯煮花膠($188)
醬油鰹魚湯煮花膠

💗避風塘黑松露薯條($128)
避風塘黑松露薯條

💗梅子法國鴨胸($388)
梅子法國鴨胸

💗太平洋紅蝦•海鮮汁•蒜香辣椒扁意粉($188)
太平洋紅蝦•海鮮汁•蒜香辣椒扁意粉
醬油鰹魚湯煮花膠
梅子法國鴨胸
太平洋紅蝦•海鮮汁•蒜香辣椒扁意粉
上環摩羅街有間Fusion菜餐廳今日上環放lunch去食嘅Luch Set 大約百五蚊一份連加一午市套餐會包埋前菜拼盤,拼盤有脆炸意大利戒指小雲吞🥟黃金單骨雞翼🍗 似中式嘅腐乳雞翼 非常惹味月亮蝦餅配冰梅醬🍤都幾好食 值得推介🌟🌟主菜揀咗低溫慢煮加拿大豬鞍🍖配中式糖醋汁 $168煎紐西蘭牛柳(8oz)🥩配薑蔥汁 $188豬鞍煮得非常之軟熟 唔會嚡口配上中式糖醋汁非常特別,意外地食落幾夾😋加埋是日甜品 +$58係朱古力蛋糕🍫🍰 擺盤非常之靚🍷💁🏻‍♀️ 人均 $200平民指數:🌟🌟🌟好食指數:🌟🌟🌟🌟🌟
上環摩羅街有間Fusion菜餐廳
今日上環放lunch去食嘅
Luch Set 大約百五蚊一份連加一
午市套餐會包埋前菜拼盤,
拼盤有脆炸意大利戒指小雲吞🥟
黃金單骨雞翼🍗 似中式嘅腐乳雞翼 非常惹味
月亮蝦餅配冰梅醬🍤都幾好食 值得推介🌟🌟
主菜揀咗
低溫慢煮加拿大豬鞍🍖配中式糖醋汁 $168
煎紐西蘭牛柳(8oz)🥩配薑蔥汁 $188
豬鞍煮得非常之軟熟 唔會嚡口
配上中式糖醋汁非常特別,意外地食落幾夾😋
加埋是日甜品 +$58
係朱古力蛋糕🍫🍰 擺盤非常之靚🍷
💁🏻‍♀️ 人均 $200
平民指數:🌟🌟🌟
好食指數:🌟🌟🌟🌟🌟
$200 (Lunch)
2024-03-31 15 views
👱🏻‍♀️同朋友咁耐冇見💋梗係要搵間坐得舒服又可以坐吓傾吓偈嘅餐廳🍴📍呢間餐廳裝修好有格調🍷而且氣氛都一流添❤️🍴前菜:呢度嘅前菜非常之豐富而且每一樣都好好味好有特色添🥳🥟脆炸意大利戒指小雲吞🌈呢個脆炸意大利戒指小雲吞細細粒👍炸得好香口🔥配埋配蒜香蕃茄醬🍅味道仲好惹味添🥳🍗黃金單骨雞翼🌈邪惡嘅黃金單骨雞翼啖啖肉🔥可以用叉跟住嚟食好方👍甘香嘅鹹蛋黃包住雞翼✅令人無法抗拒🥳🍤月亮蝦餅🌈呢個月亮蝦餅超好味👍好欣賞佢哋呢個秘製嘅冰梅醬✅配埋呢個月亮蝦餅💯簡直係冇得彈🥳🍴主菜🐷低溫慢煮加拿大豬鞍 🌈慢煮嘅豬鞍夠曬嫩滑🐽呢個主菜配咗一個中式糖醋汁醬🤩令到個豬鞍更加出色💯側邊仲放咗好多烤咗嘅蔬菜🥬🥕🥒用嚟做埋擺盤✅真係又睇得又食得❤️正呀喂🥳🐮煎紐西蘭牛柳 🌈呢個牛柳有成八安士重✅我哋熟到揀咗medium rare👍牛柳好重牛味廚師煮得啱啱好💯呢個配埋佢秘製嘅薑蔥汁🤩同樣係咁出色🥳🍴甜品🌈今日嘅甜品係我哋都好鍾意Brownie 🤩喂呢餐畫上一個完美嘅句號喔🥳☕️Latte 🌈我揀咗杯熱辣辣嘅Latte❤️咖啡同牛奶味控制得唔錯噃👍☕️ Cappuccino🌈濃郁嘅奶香又帶出淡淡嘅咖啡香氣同埋甘甜味☕️入口滑潤😋

📍呢間餐廳裝修好有格調🍷而且氣氛都一流添❤️

🍴前菜:呢度嘅前菜非常之豐富而且每一樣都好好味好有特色添🥳