2024-05-06 475 views
晚市經常等位等到痴線🥺對上個次嘅我地都係咁第一次食過覺得味道唔太好 但經過見無人排隊又好肚餓就覺得不如俾下機會佢地今次竟然對佢地有改觀!!!味道好似好食左好多!!如果你地想去try下 可以揀午市時間去😆✨❣️泡菜煎餅 $109上次唯一對佢地嘅好印像係佢地個煎餅唔差😂所以今次再挑戰 不過就食泡菜味可以話暫時我係香港食過最好食嘅泡菜煎餅❤️‍🔥❤️‍🔥煎餅面帶少脆口 又會帶煙靭感唔會太過厚身 但同時唔會太薄😙泡菜味都算出 食落帶有陣陣泡菜香味❣️花蛤大醬鍋 $103見有大醬鍋 仲唔即刻要!難得有!上菜仲係滾住滾住🔥好熱下食落有好香濃嘅大醬黃豆味花蛤雖然唔算多 但隻隻都好鮮甜😋💕大醬鍋出現嘅配料都入曬大醬味道❣️韓式石頭飯 (牛) $120可以配搭唔同肉類 就連素食者都照顧埋🥬🥬🥬鍾意食飯焦嘅可以一上石頭飯後等一等就會出現酥脆嘅飯焦而石頭飯出現嘅配菜都好爽脆❣️韓式炸雞 $120份量少左啲 但兩個人都好夠食👧🏻👦🏻🍗件件炸雞都有香辣甜味炸雞肉質保持了水分💦嫩滑嘅質感🍑Ice Peach Tea $18🍻Cass Beer $68
晚市經常等位等到痴線🥺對上個次嘅我地都係咁
今次竟然對佢地有改觀!!!味道好似好食左好多!!
如果你地想去try下 可以揀午市時間去😆✨

唔會太過厚身 但同時唔會太薄😙
泡菜味都算出 食落帶有陣陣泡菜香味
泡菜煎餅

❣️花蛤大醬鍋 $103
見有大醬鍋 仲唔即刻要!難得有!
上菜仲係滾住滾住🔥好熱下

韓式石頭飯
韓式炸雞
  • 泡菜薄餅
2024-03-04 1744 views
There are many authentic Korean restaurants located in TST Kimberly Road, Ssal Bori Ssal is one of them, whereas not only local, but also Korean visited.They served 3 starters for each table with unlimited refill, their kimchi were one of the best Kimchi I tried in Hong Kong, spicy and the sourness was just right.There were wide variety of Korean wine for selection, we saw some table ordered Makgeolli with traditional golden pot contained. All of these make me feel like I was being in Korea.Ther

There were many stew, good for cold weather. We had ordered the braised pork knuckle and pork belly. The knuckle absorbed all the soy sauce, the pork belly was so tender, served with fresh lettuce. Perfect match.

We also ordered the fried chicken, crispy and flavorful. The meat was not dry.

The last one we ordered was seafood noodles, but there was actually not much seafood. This was rather average when compared to the others two dishes.

Overall a nice Korean restaurant in Hong Kong for authentic Korean dishes and wine
  • 韓式豬手拼五花肉
2024-02-20 1440 views
Ssal Bori Ssal 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下B號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨落單後會先上枱3款前菜:泡菜、豆芽、魚糕✨特別想提一提,佢地的泡菜入口清甜,之後慢慢辣,後勁十足🤣☄️海鮮煎餅 $149必點推薦‼️煎餅做到外脆內軟的極致,口感好好😙想講魷魚勁大舊,已經唔可以用「粒」嚟形容,要用「條」🤣🤣☀️芝士粟米炸雞 甜辣味 $195好驚喜的位係有飯焦食😍飯焦+芝士+粟米依個組合好味😋有骨炸雞份量好多,每個雞塊都沾滿口味淡淡的甜辣醬,配搭芝士後味道會更濃郁☺️☀️蛋卷 Egg roll $133有媽媽的味道,口感順滑🤤整到好厚食落超滿足🫶🏻蛋卷表面仲有好多沙律醬同蕃茄醬,好難唔好食🤣☄️Mak So Sa $110有燒酒的氣味+米酒的味道+最後用雪碧的甜味中和翻燒酒的啃,成件事都好match,同埋易入口好多😙❤️‍🔥獨特韓國菜式幾多選擇~❤️‍🔥餐廳環境温馨地道~ 另收加一服務費~
Ssal Bori Ssal

☀️芝士粟米炸雞 甜辣味 $195
☀️蛋卷 Egg roll $133
Mak So Sa

☄️Mak So Sa $110

❤️‍🔥獨特韓國菜式幾多選擇~
❤️‍🔥餐廳環境温馨地道~

另收加一服務費~
芝士粟米炸雞 甜辣味
Mak So Sa
  • 蛋卷
2024-02-05 1204 views
每次想食地道韓國菜都會去尖沙咀,今次黎到主打傳統韓國菜嘅Ssal Bori Ssal,有唔少韓國人食客黎happy hour🍷,佢地食炸雞🍗、熱鍋、一路飲住馬格利酒傾計,好似去左韓國咁~餐牌有多款獨特韓國菜式,仲有燉湯系列,岩晒冬天暖胃補身☺️🔸前菜坐低店員就送上3款前菜,唔算太辣,清新開胃,仲可以無限refill!💯🔸海鮮煎餅 $149煎餅好足料! 八爪魚同魷魚粒爽口彈牙,煎餅唔會太厚粉漿。食落脆脆地好香口,醬汁微辣、酸酸甜甜,加煎餅一齊食好夾。🔸花蛤大醬鍋 $103大醬湯係韓國人最愛嘅家常小菜,大醬鍋用石鍋上夠晒熱辣辣,大醬味道濃郁,調味剛好,有齊花蛤、蘿蔔、豆腐、櫛瓜等,相當足料,仲附送白飯一碗,撈飯一流!🔸炖首爾牛肉 $340一上枱已經嘩一聲,份量驚人! 牛肉醃得好入味,嫩滑味濃,鍋底加入左多種蔬菜,煮一陣再飲個湯~湯底特別鮮甜,個底仲有粉絲,索晒牛肉汁好惹味🥰🔸Ma So Sa $110用米酒、燒酒同雪碧整成,係地道嘅韓式cocktail,清甜易入口,唔會太重酒味,好岩女仔飲~原本仲以為係一杯,原來係一壺! 好抵飲✨

🔸前菜

🔸海鮮煎餅 $149

🔸花蛤大醬鍋 $103

🔸炖首爾牛肉 $340

🔸Ma So Sa $110

2024-02-02
  • 海鮮煎餅
  • 花蛤大醬鍋
呢間位於尖沙咀正宗嘅韓國小店,菜式種類多元化,保留傳統韓國菜都加入最潮最興嘅菜式,正宗又帶獨特性店鋪環境好闊落,坐位以木櫈為主,兩邊有梳化位,👭🏻孖妹坐低左就全院滿坐😍今日👭🏻孖妹叫左一好多芝士系列嘅菜式,👷🏻‍♀️細孖被禁飲酒🫣,冇得試馬格利酒,每枱客人都有餐前小食,泡菜、芽菜同甜酸豆等涼菜,開下胃先幾唔錯🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢 芝士粟米炸雞 💰195✨以鐵板上,會有米飯墊底,加入牛油粟米,都好大份,成座山咁高🤓,雞槌、雞翼、雞胸位,各個部位都好平均,雞肉外層炸粉好薄身,肉質唔會好韌,最正係雞槌,貪佢啖啖肉😂滲上最邪惡嘅mozzarella cheese,好香夠惹味😍唯一係雞骨比較大舊,如果提供手套🧤就更好🥢芝士泡菜石頭鍋飯 💰120✨重點mozzarella cheese👍🏻石鍋整到好熱㗎,趁熱撈勻所有配料😉芝士完美拉絲,每啖都好夠餸,仲要有飯焦👍🏻👍🏻👍🏻泡菜撈得好勻,好濃郁,鹹香十足🥢海鮮薄餅 💰133✨加入各種海鮮類,蔥、魷魚等,煎至底部金黃酥脆,外邊邊位香脆,內軟嫩,另配韓醬油,增添了更多的風味又冇咁膩🥢蛋卷 💰133✨一上菜時wow左聲,好大入,蛋卷裏面加左超級

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢 芝士粟米炸雞 💰195

🥢芝士泡菜石頭鍋飯 💰120

🥢海鮮薄餅 💰133

🥢蛋卷 💰133

✨一上菜時wow左聲,好大入,蛋卷裏面加左超級超級多芝士🧀,雞多逐層慢火煎,好鬼嫩滑🤭,茄汁同芥末醬令到蛋卷更加惹味,👭🏻孖妹用左5分鐘KO哂

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 海鮮薄餅
  • 芝士粟米炸雞
  • 芝士泡菜炒飯
2 day(s) ago 0 views
行到門外比呢間韓國店嘅霓虹燈吸引左入去,裡面坐滿左客人,應該不差餐廳主打正宗韓國料理,款式都幾多未落單會先黎前菜,辣泡菜,豆芽菜,辣豆角,都幾開胃,比較鐘意豆芽,係爽口帶甜朋友話韓國米酒都幾好飲,自己未飲過,叫左濟州柑橘生米酒,AVB:6%一個壺裝住,有2個盛酒器皿,跟韓劇好似!呢款馬格利酒有淡淡橘子香,飲到米酒嘅醇滑🐖芝士豬肋骨 滿瀉香濃芝士,面頭烤到微脆,趁熱食會有拉絲感,夠曬邪惡豬肋骨好大嚿啖啖肉,個醬係甜甜地少少微辣,好惹味,底下有粟米粒,索曬汁好入味🥢海鮮薄餅有幾種薄餅可以揀,其中最吸引我嘅係海鮮薄餅,饀料多,裡面嘅魷魚🦑好大舊,係會見到魷魚條,薄餅厚身,點埋辣汁食非常惹味🍲花蛤大醬鍋滾住熱辣辣上枱,無論冬天/夏天食一樣咁岩,呢d 燉湯味道濃郁,撈飯食一流呢個大醬鍋有花甲,味道鮮甜,湯入面有好多配料,有腍身翠玉瓜,菇類,豆腐等,飲完好暖胃
餐廳主打正宗韓國料理,款式都幾多

一個壺裝住,有2個盛酒器皿,跟韓劇好似!
呢款馬格利酒有淡淡橘子香,飲到米酒嘅醇滑

🐖芝士豬肋骨
滿瀉香濃芝士,面頭烤到微脆,趁熱食會有拉絲感,夠曬邪惡

🥢海鮮薄餅

🍲花蛤大醬鍋
5 day(s) ago
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 海鮮煎餅
  • 芝士豬肋骨
5 day(s) ago 0 views
尖沙咀嘅呢間韓國餐廳感覺上幾正宗🇰🇷入面貼滿咗韓文poster,好似去咗韓國咁,餐廳主打多款嘅馬格利酒,即係韓國米酒🍶餐牌有成十幾款選擇,好多都係第一次見🤩海鮮薄餅 $149係我食過全港最高質嘅海鮮煎餅😳煎餅好大件,非常厚身,已經上枱時已經剪好咗細細塊方便食用😋咬落去嘅質感不得了,係極!度!脆!入面嘅餡料都好豐富,每一啖都食到魷魚、蝦、蜆肉等等嘅海鮮🦑又唔會覺得好油膩,配埋嘅醬汁唔好見佢嘅顏色好似好紅咁,其實唔會好辣🤓味道酸酸哋,同個煎餅都幾夾😆韓式豬手&五花肉 $318呢個絕對係餐廳嘅人氣之選,見到入面大半嘅人都有叫😎豬手同五花肉嘅份量都幾多,啱晒食肉獸,五花肉嘅質感軟腍,唔會覺得乾柴🐷而豬手已經起好晒骨,膠質好豐富🤤亦都有配埋沙律菜同埋一兜生菜,可以夾住啲肉一齊食🥬佢嘅兩款醬汁都好特別,一款入邊有啲蝦乾,有啲似魚露😌另一款就係豆醬,甜甜辣辣咁🌶️紫薯米酒 $135見到餐牌上咁多款米酒都唔知揀邊款好🧐我哋最尾就決定試吓紫薯米酒🍠入面嘅酒倒出嚟係深紫色,飲落紫薯味就唔算好出,要㗳真啲先飲到啲紫薯味😗不過味道就甜甜地,好易入口😛

海鮮薄餅 $149

韓式豬手&五花肉 $318

紫薯米酒 $135
6 day(s) ago 0 views
呢間位於尖沙咀嘅韓國料理餐廳 有多款獨特嘅韓國菜式選擇之餘 環境亦都有韓國味道有不少住在香港的韓國人都會黎幫襯🥢海鮮薄餅👉🏻有5款韓式薄餅 其中最吸引我就係海鮮薄餅 佢嘅外皮煎得好香脆 好正宗嘅韓國味道🥢醬油蒜蓉炸雞👉🏻係韓國餐廳緊係要食炸雞啦 呢到都有我本身喜歡嘅醬油蒜蓉味 新鮮即炸嘅炸雞 份量多又熱辣辣🥢花蛤大醬鍋👉🏻無論係冬天/夏天我都鍾意韓式燉湯類 個人都幾喜歡飲大醬湯 呢款大醬鍋加埋花甲 味道更豐富 而且湯裡仲有翠玉瓜、金菇、冬菇、滑豆腐等多款材料 飲完個人飽肚又暖笠笠🥢炒年糕👉🏻QQ的辣炒年糕和味道甜甜嘅魚糕都是要食嘅 好似係韓國街頭食到嘅味道咁 🍺Mak So Sa👉🏻有非常多款韓國米酒馬格利酒選擇 迎合到不同人的口味 特別的有一款混合飲料叫Mak So Sa 即係韓國米酒+燒酒+雪碧 甜甜地啱哂怕苦又想飲下酒精嘅朋友雖然餐廳唔算好大 但環境都幾好坐唔會同隔黎逼住成日食飯都好怕檯面積太細放野唔方便但呢到嘅檯面好夠大 可以放到好多野
呢間位於尖沙咀嘅韓國料理餐廳

雖然餐廳唔算好大
但環境都幾好坐唔會同隔黎逼住
成日食飯都好怕檯面積太細放野唔方便
但呢到嘅檯面好夠大 可以放到好多野
🐙海鮮煎餅 $149🍗芝士粟米炸雞 $195🥘豬肉湯飯 $138🥤Zero $15☕️韓國即溶咖啡 $18🔸早幾日落大雨入咗一間小紅書上熱捧嘅尖沙咀韓國菜餐廳,我試咗幾款菜式都真心好出色,好地道,推介大家要試下♥️🔸首先係海鮮煎餅,海鮮煎餅煎得香脆,內裡有豐富嘅海鮮,份量好多,入口鮮甜多汁,認真好味🤩🔸我啱啱係釜山食過好多出名嘅豬肉湯飯,但今次喺香港食除咗貴啲之外,質素一啲都唔會輸😙湯飯煮得濃郁,豬肉軟嫩多汁,仲要好多,配上湯汁入口滋味十足,非常開胃😋🔸芝士粟米炸雞係另一道招牌菜,用鐵板上,炸雞外脆內嫩,每一塊都沾上芝士粟米🤓配埋傳統甜辣醬汁,質感豐富!
🐙海鮮煎餅 $149
🍗芝士粟米炸雞 $195
🥘豬肉湯飯 $138
🥤Zero $15
☕️韓國即溶咖啡 $18

2024-05-23 0 views
今日兩個人黎到尖沙咀附近食韓國菜,見到呢間門口都有人排隊,於是就入嚟試吓🤣 店入邊都幾韓國餐廳 feel 佢冷氣都開得大 唔知係咪預左韓國野比較熱 好似係韓國餐廳食緊野咁🙈 店面唔算大 但環境都坐得舒服~ 有免費前菜 ~蛋卷 Egg roll $133 入邊好多芝士,兩個人食都幾飽肚🙈 魚糕塘湯 $298 好懷念韓國嘅魚糕湯,所以唔黎天氣都照食,佢個冷氣開得夠大, 食熱辣辣嘅魚糕湯岩哂😙 同埋佢個青口都幾大隻& 鮮味 ! 而且兩個人食份量幾多🙈 泡菜薄餅 $109 比較厚身,內裏煙煙韌韌,食落陣陣泡菜香味散發出嚟😌 凍柚子茶 $23

有免費前菜 ~
前菜

蛋卷 Egg roll $133

入邊好多芝士,兩個人食都幾飽肚🙈

蛋卷  egg  roll

蛋卷  Egg  roll

魚糕塘湯 $298

泡菜薄餅 $109

比較厚身,內裏煙煙韌韌,食落陣陣泡菜香味散發出嚟😌
泡菜薄餅

蛋卷  egg  roll
蛋卷  Egg  roll
泡菜薄餅
凍柚子茶
尖沙咀吃韓國菜的餐廳非常多,這家小店也是很受歡迎同我朋友兩個人去吃,點了⭐韓式炸雞韓式炸雞是新鮮炸出來的,非常熱,裡面炸的比較嫩,外面醬很多,甜甜酸酸的,辣度反而比較低⭐泡菜豬肉湯(配白飯)泡菜豬肉湯的豬肉是大塊的五花肉,湯偏鹹口,配飯剛好。⭐紫菜飯糰很簡單的一道菜,但反而是我覺得比較好吃的一道。 紫菜給的非常多,然後裡面還放了香油,芝麻,自己把飯拌勻,捏成一個個球,DIY起來,挺有趣的。 香油和海苔和白飯一起吃,很香,推薦!⭐海鮮薄餅必點! 新鮮煎炸出來的餅是有厚度的,裡面都係蔥和魷魚之類的海鮮。 很熱辣,很好吃,沾的醬有點酸的,像醋一樣的感覺,非常非常好吃,請一定要點。⭐米酒+雪碧+燒酒調酒 這個也很好喝,甜甜的帶一點點酒的味道,不喝酒的朋友也能喝一下。小店位置不多,我們坐到6:30的時候已經差不多坐滿了,菜確實挺好吃的,就是豬蹄,五花肉太大份了,我們兩個沒點。 有多人聚餐去的朋友的話告訴我豬蹄好吃
尖沙咀吃韓國菜的餐廳非常多,這家小店也是很受歡迎
同我朋友兩個人去吃,點了
⭐韓式炸雞

⭐泡菜豬肉湯(配白飯)
泡菜豬肉湯的豬肉是大塊的五花肉,湯偏鹹口,配飯剛好。

⭐紫菜飯糰

⭐海鮮薄餅

⭐米酒+雪碧+燒酒調酒
2024-05-20 0 views
今次嚟到一間正宗韓國料理店❣️平日晚到訪外面都排左一條長隊!好有人氣🫨都發現有唔少韓國人幫襯!Menu入面有多款馬格利酒揀!岩晒同朋友一齊飲酒吹水!海鮮煎餅 $149是日MVP! 第一次食咁正宗嘅韓國煎餅😋份量又多又好食!海鮮嘅量都好多!芝士粟米甜辣雞 $195芝士有拉絲😋😋好食!有骨雞炸得好食!牛肉雜菜粉絲 $133份量都好多~牛肉嘅量都好多!整體好食!炒年糕 $85比想像中辣,但年糕好煙韌!Ice peach tea $18

海鮮煎餅 $149

芝士粟米甜辣雞 $195
芝士有拉絲😋😋好食!有骨雞炸得好食!

牛肉雜菜粉絲 $133
份量都好多~牛肉嘅量都好多!整體好食!

炒年糕 $85
比想像中辣,但年糕好煙韌!

Ice peach tea $18
之前經過呢個韓國菜餐廳,成日都見到好多人幫襯,前幾日同朋友去咗,未到7點就差唔多滿座~ 入面座位唔算好多,都有唔少韓國人幫襯~ Menu選擇好多,唔同特色韓國菜式都有,煎餅種類好多,馬格利酒選擇都好多,啱晒同朋友飲返杯!不過我哋就無叫酒飲,叫咗3個菜式試吓,整體味道都幾好,還原到韓國正宗味道!🔸海鮮豆腐湯 $103新鮮滾熱辣上枱,有大大舊豆腐,好滑嫩!海鮮有蜆同魷魚,份量都算多,食到尾都有~ 仲有隻蛋,撈勻一齊食,更加香滑!豆腐湯微辣,撈飯一齊食very good!🔸韓式豬手&五花肉 $318雙拼兩種肉,份量好多,3-4個人share好啲~ 豬手滿滿骨膠原,唔會覺得好肥膩,肉質都幾軟嫩!點下醬汁,用生菜包住食更加清爽!五花肉都唔算係好肥嗰種,所以唔算好軟熟,都係點醬用菜包一齊食~ 個人比較鍾意豬手👍🏻🔸薯仔煎餅 $99鍾意食煎餅同薯仔控必叫!我覺得幾好食,雖然材料淨係得薯仔,但都好好味,點埋煎餅汁更加惹味!煎餅外圍好香脆,近中間位就有啲軟熟,啖啖薯味好正!而且唔係每間韓國餐廳都有得叫架!

🔸海鮮豆腐湯 $103

🔸韓式豬手&五花肉 $318

🔸薯仔煎餅 $99

• 韓式豬手&五花肉
  • 土豆煎餅
  • 海豆腐湯
2024-05-15 9 views
每次想食地道韓國菜都會去尖沙咀, 今次嚟呢間食正宗韓國料理嘅Ssal Bori Ssal, 平日夜晚7點左右去到, 餐廳已經坐滿人, 佢有獨特韓國菜式供選擇, 所以都有唔少都真係韓國人。餐廳坐位唔多, 不過環境舒適, 可享受正宗韓國美食唔會好擠迫, 恍如置身於韓國。餐廳有多款馬格利酒選擇, 如冬天仲有燉湯系列呀!落單後會先上3款前菜, 有泡菜, 大豆芽, 魚糕; 泡菜入口清甜, 少辣, 好有韓國風味。海鮮煎餅 - $149煎餅煎到外脆內軟, 金黃酥脆, 仲保持到一定嘅厚度, 口感好好, 用咗好多魷魚粒, 蔥段, 每一啖都食到粒粒海鮮同鮮甜嘅蔥段, 煎餅好足料! 魷魚粒爽口彈牙, 真係好惹味, 加埋佢嘅醬汁, 微辣, 酸酸甜甜, 同煎餅一齊食真係好夾。鐵板炒年糕 - $95年糕外面煎到脆卜卜, 外脆內軟, 口感煙韌, 加上韓式甜辣醬洋蔥炒, 十分地道, 而且鐵板上, 熱辣辣。花蛤大醬鍋 - $103見有傳統韓國人最愛嘅家常小菜大醬鍋, 就一定要叫啦! 上菜仲係滾住滾住, 好熱, 已經聞到好香濃嘅大醬黃豆味, 調味剛好, 有齊花蛤, 蘿蔔, 豆腐, 節瓜粒等, 相當足料; 花蛤雖然

海鮮煎餅 - $149

鐵板炒年糕 - $95

花蛤大醬鍋 - $103
見有傳統韓國人最愛嘅家常小菜大醬鍋, 就一定要叫啦! 上菜仲係滾住滾住, 好熱, 已經聞到好香濃嘅大醬黃豆味, 調味剛好, 有齊花蛤, 蘿蔔, 豆腐, 節瓜粒等, 相當足料; 花蛤雖然唔算多, 但隻隻都好鮮甜, 仲附送白飯一碗, 撈飯一流!

韓式石頭飯 (牛) - $120
韓式石頭飯可以配搭唔同肉類, 可以揀牛/ 豬/ 雞/ 素菜; 我地揀咗牛; 石頭飯都係用石鍋上, 有好多牛肉, 大豆芽, 菠菜, 紅蘿蔔, 香菇, 中間仲有一隻蛋, 將所有材料加埋韓式辣醬攪拌一齊食就可以; 配菜都好爽脆, 飯焦酥脆可口。

飲品方面, 有好多來自韓國嘅米酒, 燒洒同埋多款馬格烈酒提供。我地叫了韓國牌子嘅梨汁, 非常地道!
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍Ssal Bori Ssal𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_tsimshatsui𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_restaurant .❅ 海鮮煎餅 ($149)❅ 韓式豬手 ($310)❅ 燉豬肉湯配飯 ($138).//bookmark了超久的一間韓國餐廳, 終於有機會來吃看看 - 隨便點的菜式全部都很好吃, 難怪每次經過尖沙咀都看到很多人在排隊!! 韓式豬手肉質嫰滑, 每一口都是滿滿的骨膠原, 分量很大適合三至四人分享 ( ´▽`) 另外很推介他們的海鮮煎餅, 煎得外脆內軟, 加入了很多海鮮超厚身!! 一般的韓式料理都比較重口味但這裏也有比較清淡的選擇 - 燉豬肉湯跟menu上的照片長的有點不一樣, 加入了超多韭菜, 感覺很健康養生~//.◌ ◍ ◯ ⊙ ◌

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍Ssal Bori Ssal
𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_restaurant
❅ 海鮮煎餅 ($149)
❅ 韓式豬手 ($310)
❅ 燉豬肉湯配飯 ($138)
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
韓式豬手