2021-05-12 1453 views
紅磡近排開左好多漢堡包小店,今次嚟到呢間懷舊港式漢堡包鋪。Order左芝士漢堡同芝士蛋漢堡,漢堡包烘得微燶脆口,夾住芝士、煎蛋、肉汁滿滿嘅漢堡扒同沙律醬,唔需要花巧嘅配料,簡單材料已成為美食!食漢堡包冇可能唔食薯條!我地當然要一份炸薯條啦!再加兩條法蘭克福腸!粗薯條大大份炸得超香口,法蘭克福腸煎到啱啱爆開非常juicy。見到特飲有紅豆奶茶幾得意,一於試試佢!細細粒紅豆食落幾有口感,同奶茶好夾。今餐真係超滿足~餐牌:
紅磡近排開左好多漢堡包小店,今次嚟到呢間懷舊港式漢堡包鋪。

紅豆奶茶

餐牌:

2021-05-12
$65 (Lunch)
紅豆奶茶
初嚟黃埔報到,唔多熟路,後來先知到原來佢都係時新漢堡嘅後人開嘅鋪頭,原來有段故事先分開咗兩間唔同名。🤔餐廳雖然裝修得好新潮,但一見個menu就充滿懷舊感。小編嗌咗個招牌嘅雙層芝士蛋漢堡🧀🥚🐮🐮,然後+$5加煙肉🥓,配上黑椒汁。小編係舊鋪食過一次,呢個味道非常貼近舊鋪。漢堡扒超厚身,洋蔥🧄粒夠爽口,非常juicy。另外值得一讚的是漢堡包裡面所有餡料都非常飽滿大塊,基本上第一啖就肯定已經食到爆漿餡料,唔會淨係咬到個包🙊。加咗隻蛋後可以中和左兩塊漢堡扒嘅油膩感。快煙肉都煎得好唔錯,唔係脆果種,保留番Juicy感👍🏻(小編推薦加🤟🏻🥰)。圖2係單層芝士蛋漢堡+煙肉,女生可嗌呢個,其實已經好夠飽~🙈小編同朋友share咗一個大薯條🍟,薯條同以前一樣都係粗身波浪型,炸到外軟內脆,充滿經典港式口味!(不兩個女仔表示share一包大薯條可能會食唔晒😛)

2021-04-03 586 views
第一次來到呢間漢堡店, 知道係舊店搬過來, 叫咗芝蛋牛肉漢堡, 不愧係人手砌肉, 好juicy, 面飽係煎焗過, 醬汁超水評, 唔膩。 魚柳漢堡好滑, 用咗另一款汁, 清新。炸翼炸脾好脆, juicy, 食到有薑添。我叫老闆薯條炸脆D, 佢話會好乾, 出品可以接受。 加15元有杯紅豆coffee, 邊度揾呀。各位快D去幫襯, 店只做到4月底, 另揾新地方, 咁有食物質素, 價錢超值, 好難得。。。。
2021-03-24 554 views
以前去親紅磡, 都一定會幫襯時新漢堡, 彷彿係紅磡既一個必去icon 。後來時新結束左, 都好耐無食過呢種咁港式既漢堡包嘞。今日朋友就帶我去呢間SSHKB1963 burger, 食返呢種港式既漢堡包。餐廳裝修簡潔, 予人乾淨企理既感覺。佢地既漢堡包係港式style。麵包烘得外脆內軟, 牛肉漢堡扒好juicy 啖啖肉, 咬落去仲食到滿滿既肉汁。內餡仲有一隻煎蛋, 煎得剛剛好唔會太老, 配上佢地自制既醬汁一齊食好正。薯條係我最鍾意既粗身波浪薯條, 有好香既薯仔味, 仲炸得外脆內軟, 比人好有真材實料之感, 食到停唔到口。再叫多杯冰凍既紅豆奶茶, 滿足的一餐。SSHKB1963 BURGER 紅磡蕪湖街83號逸酒店地下2A-2B號舖港鐵黃埔站 A 出口, 步行約5分鐘

後來時新結束左, 都好耐無食過呢種咁港式既漢堡包嘞。

餐廳裝修簡潔, 予人乾淨企理既感覺。

佢地既漢堡包係港式style。

再叫多杯冰凍既紅豆奶茶, 滿足的一餐。

SSHKB1963 BURGER
紅磡蕪湖街83號逸酒店地下2A-2B號舖
港鐵黃埔站 A 出口, 步行約5分鐘

2021-02-23 697 views
紅墈兩兄弟兩間時新其中之一,標榜賣港式漢堡。門面頗現代化,驟眼看似銀行多過此餐廳。餐廳內部裝修簡潔,有時代感,給人乾淨企理的感覺。放滿消毒潔手液。清水任飲。牛肉漢堡套餐盛惠46元。熱華田是夠香濃的,不加白砂糖也可以。他們的招牌牛肉漢堡可算是當天食過最差的食物。牛肉鬆散一pat 毫無口感質感,有少許肉味但以醃料味為主,不算太鹹有少許碎洋蔥調味這方面尚可以。沙律汁太甜。麵包唔使我講你自己睇下張相都知,見到都唔開胃。薯條就質素好高,外鬆脆內軟口感很好。但略嫌薯味稍淡,季節還是品種問題?回來了就得好好的幹,這個牛肉漢堡好不過麥當勞的。看餐牌價格不算貴,但考慮到食物質素就不會再幫襯。
牛肉漢堡套餐
牛肉漢堡
他們的招牌牛肉漢堡可算是當天食過最差的食物。
牛肉漢堡
薯條
回來了就得好好的幹,這個牛肉漢堡好不過麥當勞的。
看餐牌價格不算貴,但考慮到食物質素就不會再幫襯。
2021-02-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$46 (Lunch)
  • 炸薯條
2021-01-22 460 views
时新是港式汉堡的鼻祖,住红磡的街坊都认识。这家是其中之一间分店,地理位置比较方便。晚上只做外卖,餐厅内空空的,但这里的环境颇为宽敞卫生,白天在这里堂食也不错。汉堡是主要食品,以牛肉、芝士和鸡蛋作不同配搭,花款不算多,但价钱不贵。芝士汉堡没有其他配料,包看上去有点扁。味道不大突出,但感觉比麦当劳的好吃。如果能加点生菜和蕃茄等配菜,卖相会更好,吃了也不会太腻。鸡脾应该是即炸的,回家还很热。外皮有点脆,中间不太干,肉汁还是保留着。可惜味道略咸,吃完有点渴。这种港式汉堡有他们的特色,价钱也不贵,偶尔换一下口味也不错。

芝士汉堡

炸鸡髀

2021-01-22
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
芝士汉堡
炸鸡髀
2021-01-15 325 views
今日朋友帶我去呢度。完全唔知乜頭乜路,係完全冇準備同知情之下,行入嚟試一試!一睇個配搭,漢堡包加雞髀,就已經即時諗起懷舊茶餐廳!真係屋邨茶餐廳嘅水牌。食完之後,更加好似透過時光隧道去返50年前嘅味道!(雖然我年紀冇咁大😅😅)講返食物。一般靚仔嚟到,相信未必會覺得個漢堡包得,不過老餅嚟到,一食就回到少年時。自製嘅肉餅,加透明包裝芝士,同漢堡包嘅配搭。。。😏😛😄👍🏻🍔講真一句,生炸雞髀真係#1。由於即叫即炸,真係成隻生嘅炸起,所以係需要啲時間。不過,一出爐嘅雞髀,完全冇一個地方可以媲美!有肉汁,又炸唔窿!呢個水準不得了! 一定值得推介!!

炸雞比
炸雞髀
漢堡包
2021-01-15
$50 (Tea)
炸雞比
炸雞髀
漢堡包
2021-01-02 402 views
紅磡美食系列(六)時新快餐店,佢嘅漢堡包真係係紅磡嘅老字號,相信係紅磡長大嘅人都唔會唔識佢,自從結業後,後期又鬧爭產時件,真係唔知邊間先係始祖。🤨🤨🤨以前我同我同事兼好姊妹為咗食,我哋由沙田收工就搭火車去食,而佢食完,就搭車返香港仔(係,我係講緊你。)咁就知佢有幾好食啦!🤣🤣🤣SSHKB1963 BURGER漢堡芝士蛋包(牛)🐂🐂🐂真係食返以前嘅味道,佢哋自制嘅沙律汁配上即叫即整漢堡,真係冇得頂,芝麻包又烘過,塊牛肉漢堡又超juicy,真係正到暈呀!炸雞翼🐤🐤🐤新鮮熱辣辣炸出嚟,比較偏鹹香,但可惜,炸過咗龍,比較乾身。炸薯條🍟🍟🍟呢個又係不得了,食薯條梗係要食即叫即炸,佢仲要用粗身波浪薯條,真係擊中我死穴,食唔停口。菠蘿冰🍍🍍🍍呢個就一般罐頭水菠蘿冰,但好彩菠蘿都唔算少。整體評分:78分
紅磡美食系列(六)

SSHKB1963 BURGER

漢堡芝士蛋包(牛)🐂🐂🐂

炸雞翼🐤🐤🐤
新鮮熱辣辣炸出嚟,比較偏鹹香,但可惜,炸過咗龍,比較乾身。

炸薯條🍟🍟🍟

菠蘿冰🍍🍍🍍
呢個就一般罐頭水菠蘿冰,但好彩菠蘿都唔算少。

整體評分:78分
  • 雙層芝士蛋漢堡
2020-11-05 619 views
喺這裏食到雙層牛肉肉汁流出嚟嘅肉, 再加煙肉芝士, 還有加波浪紋薯條, 那麼回想起 20年前的味道, 始終如一, 不像那快餐連鎖店乾爭爭的肉, 和一些幼細的薯條 完全沒有薯仔的感覺, 回味無窮, 吃飽之後覺得滿有快樂滿足, 在童年時 在紅磡火車站一路就上去食漢堡包時新漢堡, 每當走過也常常想起一件炸雞髀加一杯可樂, 這是 非常美麗的童年回憶, 1963年我還是未出世的時候, 就在香港已經誕生了第一間漢堡包店, 當其時香港還是一個好荒涼的地方 紅磡體育館也未起好, 這裏已經留下了多年來的人情味道, 帶來非常之多的 兩三代人美味嘅回憶, 祝願這一間漢堡包店可以 繼續維持多二三十年, 這樣我還是可以繼續享用 一個回味無窮的漢堡包, 多謝曬你時新漢堡, 有了你還在感恩無比 thank you
2020-11-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 炸雞髀
  • 雙層芝士蛋漢堡
  • 炸薯條
2020-11-05 470 views
上YouTube睇睇下見到介紹呢一間美食於是就去試試佢有幾好食聽講話已經係第三間鋪我地就去食最新果間鋪頭一入到鋪頭比我既感覺好似睇舊時電影果d快餐店場面好懷舊既感覺但入面既位置太少高椅又係斜 坐得好唔舒服炸薯條 $21出色 凍左都仲脆份量亦算多雙層漢堡芝士蛋包 加煙肉 $43漢堡肉汁好多好juicy 比較鹹煙肉相比就變得無味但煙肉都煎到好香口沙律醬甜甜地 唔錯個蛋亦煎到岩岩好唔會太老雙層漢堡芝士蛋包 $38其實食呢個沒有煙肉版本已經足夠炸雞髀 $28夠脆 但水準太普通 沒特別肉汁又唔多 唔夠juicy
上YouTube睇睇下見到介紹呢一間美食

炸雞髀 $28
夠脆 但水準太普通 沒特別
肉汁又唔多 唔夠juicy
2020-10-06 476 views
went there for lunch, took some time to think about what to order as it was my first time dining there, the middles aged male staff who took my order was incredibly rude, rushing me to finish my order with very poor attitude (there wasn’t any people waiting behind me at that time anyway)food was soso, totally not worth the moneywon’t recommend it
won’t recommend it
2020-08-29 809 views
時新漢堡紅磡蕪湖街嗰間,話係正店都係以前好現在包裝紙,影相靚但唔方便食漢堡扒多汁,漏出來漢堡扒好咸秘製沙律汁好甜裝修唔錯,少少似以前格局但食物質素要改善我要試下黃埔嗰間
時新漢堡
紅磡蕪湖街嗰間,話係正店

都係以前好
現在包裝紙,影相靚
但唔方便食
漢堡扒多汁,漏出來
漢堡扒好咸
秘製沙律汁好甜

裝修唔錯,少少似以前格局

但食物質素要改善

我要試下黃埔嗰間
單層漢堡扒芝士蛋漢堡包
2020-08-29
平時都經常經過呢間小店,但一直都冇特登入去試下,直到知道係時新快餐店嘅新店,都非常想試下,但始終都冇去。講下自己先,我就從未試過舊店,只係有所聽聞佢嘅名氣,久仰大名了。今次趁住暑假最後幾日,都算係特登去試下。首先講下店鋪嘅環境啦。裡面一入去就有好大張poster,宣傳悠久嘅餐廳歷史。我覺得其實可以放喺外面作為宣傳而唔洗放喺餐廳內部,因為從店鋪嘅外觀睇,比較有設計感,好難一眼就聯想到係舊店,可能放喺出面會吸引到更多人去嘗試。講下我地叫咗咩啦。我地兩個人叫做一份套餐(漢堡芝士包加薯條)同埋單買漢堡芝士蛋包。因為疫情影響,我地選擇外賣而並非堂食,所以可能食物質素同堂食有少少分別。漢堡芝士包 $27呢個包都幾特別,我好少食港式漢堡包,所以本身對於港式漢堡冇一個鮮明嘅印象做參考。但都幾好食,同我想像中差唔多,甜甜酸酸嘅醬配上都幾有肉汁嘅漢堡排,我就唔太食到有芝士,因為醬嘅味道太強烈,有少少掩蓋咗芝士嘅味道,不過呢個位可能係我自己問題。對我而言,都係幾有特色,值得一試嘅burger。薯條一打開呢份薯條就有少少驚訝,冇預計會有咁多,因為我睇過啲youtuber review,佢地話薯條份量偏少,但我

首先講下店鋪嘅環境啦。

講下我地叫咗咩啦。

漢堡芝士包

漢堡芝士包 $27

薯條
一打開呢份薯條就有少少驚訝,冇預計會有咁多,因為我睇過啲youtuber review,佢地話薯條份量偏少,但我又唔覺,仲覺得幾多,哈哈哈哈。攞翻去屋企途中都覺得薯條好香。可能放耐咗有少少軟身咗,但係好食嘅,仲脆嘅,就好似一般下午茶嘅薯條,波浪形嘅,下次再去,可能就要堂食呢!☺️

總括而言,都算一次特別嘅經歷!可能我對經典、舊式嘅餐廳有種特別嘅情感,希望可以多啲人可以支持下呢間餐廳!

TakeAway
漢堡芝士包
2020-07-04 914 views
以前每次去到紅磡都會去時新快餐店(近理工大學嘅舊舖),依家搬咗新舖、而且分拆開兩間,我就只係幫襯呢間不嬲最愛佢嘅港式漢堡包🍔(第二度食唔到㗎),牛肉依然新鮮夠juice 、特製醬汁一樣咁保持水準,本人覺得仲好食過以前今次order 咗套餐:除咗漢堡包🍔奶茶☕️仲要讚吓佢隻炸雞翼、火喉拿捏得非常好、唔會太乾咬落仲有好多肉汁、味道適中最後想講吓呢度地方寬敞過舊舖好多,又夠整潔乾淨,坐得舒服老闆同員工都好有禮貌
保持水準,本人覺得仲好食過以前
最後想講吓呢度地方寬敞過舊舖好多,又夠整潔乾淨,坐得舒服
老闆同員工都好有禮貌
  • 單層漢堡包
  • 炸雞翼
「時新」可以話係「港式漢堡」始祖,今次就係食大哥喺早兩年重開果間:)新店幾乾淨,坐得舒服咗好多食物—(雙層)芝士蛋漢堡+薯條漢堡包全部即叫即整!上枱時個包岩岩烘過,隔住張紙都係熱嘅漢堡扒加咗洋蔥,煎得好香好juicy,比以前厚少少,咬咗幾啖都仲係出緊煙咖!蛋煎到少少燶邊,加埋佢個沙律醬(個人覺得可以再多少少醬,始終係佢地招牌)呢個味道真係喺其他地方係搵唔到 T____T 港式薯條剛剛炸起好脆,但比起個包就冇乜特別啦~後感好感受到大哥好努力希望比以往做得更好!例如以前舊鋪用嚟包住漢堡包果張紙好薄,次次都食到好狼狽,而家就改良咗店員同老細好友善,為餐飯加咗唔少分可能因為呢間鋪個名冇「時新」兩個字,部分人未必知係舊店嘅延續但keep到質素之餘,都仲係好有heart,希望佢地更多生意啦~
新店幾乾淨,坐得舒服咗好多

食物—(雙層)芝士蛋漢堡+薯條
雙層芝士蛋漢堡

漢堡包全部即叫即整!上枱時個包岩岩烘過,隔住張紙都係熱嘅

呢個味道真係喺其他地方係搵唔到 T____T
港式薯條剛剛炸起好脆,但比起個包就冇乜特別啦~

後感
好感受到大哥好努力希望比以往做得更好!
店員同老細好友善,為餐飯加咗唔少分
2020-06-14
$40 (Lunch)
雙層芝士蛋漢堡
  • 芝士蛋漢堡