2021-03-24 554 views
以前去親紅磡, 都一定會幫襯時新漢堡, 彷彿係紅磡既一個必去icon 。後來時新結束左, 都好耐無食過呢種咁港式既漢堡包嘞。今日朋友就帶我去呢間SSHKB1963 burger, 食返呢種港式既漢堡包。餐廳裝修簡潔, 予人乾淨企理既感覺。佢地既漢堡包係港式style。麵包烘得外脆內軟, 牛肉漢堡扒好juicy 啖啖肉, 咬落去仲食到滿滿既肉汁。內餡仲有一隻煎蛋, 煎得剛剛好唔會太老, 配上佢地自制既醬汁一齊食好正。薯條係我最鍾意既粗身波浪薯條, 有好香既薯仔味, 仲炸得外脆內軟, 比人好有真材實料之感, 食到停唔到口。再叫多杯冰凍既紅豆奶茶, 滿足的一餐。SSHKB1963 BURGER 紅磡蕪湖街83號逸酒店地下2A-2B號舖港鐵黃埔站 A 出口, 步行約5分鐘

後來時新結束左, 都好耐無食過呢種咁港式既漢堡包嘞。

餐廳裝修簡潔, 予人乾淨企理既感覺。

佢地既漢堡包係港式style。

再叫多杯冰凍既紅豆奶茶, 滿足的一餐。

SSHKB1963 BURGER
紅磡蕪湖街83號逸酒店地下2A-2B號舖