Restaurant: Victorian Era (Pak Shing Building)
Terms & Details:
想去特色火鍋店影相打卡📸同時又嘆到高質食材😋推薦華麗打卡火鍋店✨香江花月✨仲有Team Lab波波鏡室,令人好似置身時光隧道咁,夠哂夢幻💗🔹秘製花雕豬肚鍋新鮮爽滑豬肚加入秘製花雕酒,仲有枝竹、紅棗、桂圓、胡椒、咸菜等等,食材非常豐富,湯底香濃,暖胃一流🤟🏻🔹花滿園用以雀籠擺盤呈上,賣相相當精緻,有齊兩款肉類,包括砌成玫瑰花形狀嘅豬肉片,肉味豐富、帶筋又富有油脂;以及肉質鮮嫩無臊味嘅羊肉片。🔹中山脆鯇淨腩肉質結實彈牙,爽脆鮮香,滿滿膠原蛋白,啱晒女士們。🔹鮮淮山件滿滿纖維又粉糯,性甘味平,有滋補脾胃之用。🔹香滑豆腐嫩滑豆腐豆味香濃,口感細緻清香,含豐富蛋白質。🔹農場走地雞件走地雞肉幼滑鮮嫩又多汁,肉質緊緻結實,脂肪比一般雞低,健康又滋味。🔹龍口粉絲耐煮唔易斷,索滿豬肚湯汁精華,入口順滑爽口。🔹姬松茸野菌餃野菌再加入姬松茸,味道特別清香,餃子皮厚薄適中,食落鮮香,風味獨特。🔹鹹蛋黃墨魚丸爽口彈牙大大粒,於新鮮墨魚丸中加入鹹蛋黃粒,鹹香之餘亦帶鮮。🔹噴汁貢丸香Q多汁又彈牙,肉質相對結實唔會滿口肥肉,咬開仲會爆漿噴汁,有驚喜。🔹即炸魚片頭即叫即炸熱辣辣上枱,以新鮮魚肉製成,外皮炸至金黃色,咬開

🔹秘製花雕豬肚鍋

🔹花滿園

🔹中山脆鯇淨腩
肉質結實彈牙,爽脆鮮香,滿滿膠原蛋白,啱晒女士們。

🔹鮮淮山件
滿滿纖維又粉糯,性甘味平,有滋補脾胃之用。

🔹香滑豆腐
嫩滑豆腐豆味香濃,口感細緻清香,含豐富蛋白質。

🔹農場走地雞件

🔹龍口粉絲
耐煮唔易斷,索滿豬肚湯汁精華,入口順滑爽口。

🔹姬松茸野菌餃

🔹鹹蛋黃墨魚丸

🔹噴汁貢丸

🔹即炸魚片頭
即叫即炸熱辣辣上枱,以新鮮魚肉製成,外皮炸至金黃色,咬開厚實彈牙,甘香又可口。

🔹皇帝菜
食到尾聲食返啲菜平衡下~皇帝菜新鮮脆綠無苦味,秋冬季滋補養生一流。

🔹竹蔗茅根
打邊爐叫返酌竹蔗茅根就啱晒,味道清甜,可口,更有助利尿祛濕、清熱解毒。

香江花月✨
📍佐敦佐敦道35號百誠大廈2樓
2023-12-18
這間一直好想試又非常full house嘅火鍋店😍終於訂到枱,生日月就是想不停食美食🥰🥰.香江花月裝修好華麗,有懷舊香港感但每卡位都係十分舒適!.餐牌內有好多特色湯底😁,我哋就叫了 玫瑰牛奶鍋食完變靚又滑溜!.太極兩儀:紅酒安格斯牛肉 + 黑松露牛乳豬肉片,可以一次過試到兩款不同口味的肉類👍 兩款肉都品質好、味道又特出,不用點醬都好夠味!.七彩餃子🥟:精緻七種顏色餃子,除了外貌不同,餡料也不同,包括:冬菇豬肉、蝦肉、魚肉等等.七色丸:最啱貪新鮮嘅我哋,人少少都可試到不同款嘅丸子,包括:芝士蝦、黑松露、鹹蛋黃!.一帆風順:秋葵蟹籽墨魚滑,秋葵釀上墨魚滑,煮完外爽口內彈牙!.火鍋點心:大開眼界!點心也可邊爐!.不少得點菜,花花綠綠又是必點之選,大大盤新鮮蔬菜,起碼都有8款以上!.這裡的飲品是精品,不只味道好,外貌也賞心悅目!.花月豪庭飲品是藍莓、蘋果加北海道牛乳杯上砌滿鮮味的生果和放了一件焦糖蛋糕,又是飲品又是甜品!.奇幻歷險奇異果、豆奶、忌廉梳打調製而成上枱前加上一個大波波,好特別😍
這間一直好想試又非常full house嘅火鍋店😍
終於訂到枱,生日月就是想不停食美食🥰🥰

香江花月裝修好華麗,有懷舊香港感但每卡位都係十分舒適!

餐牌內有好多特色湯底😁,我哋就叫了 玫瑰牛奶鍋
食完變靚又滑溜!

火鍋點心:大開眼界!點心也可邊爐!

這裡的飲品是精品,不只味道好,外貌也賞心悅目!
花月豪庭
飲品是藍莓、蘋果加北海道牛乳
杯上砌滿鮮味的生果和放了一件焦糖蛋糕,又是飲品又是甜品

奇幻歷險
奇異果、豆奶、忌廉梳打調製而成
上枱前加上一個大波波,好特別😍
2023-11-28
  • 日本牛乳玫瑰鍋
  • 七彩餃子
  • 七色餃子
2023-12-05 1769 views
今晚同朋友去左佐敦一間好有特色火鍋店食晚餐,一行入大堂就見到以50-60年代懷舊華人洋行為題既裝潢,甫進門內裡充滿懷舊氣息氛圍,有當年盛行既紅色大郵筒、巨型抽獎輪、收銀機及留聲機等,另一邊廂仲有個七彩繽紛既汽泡時光玻璃隧道,非常夢幻,雖然唔係啲個年代出生,但絕對令大家可以感受到香港的獨有情懷。參觀完餐廳環境,首先坐低點左兩杯特色飲品,一杯名叫『花月豪庭』,另一杯叫『琥珀誘惑』,兩杯飲品一上場已經好驚喜,因為外形好靚好吸晴,唔捨得飲落肚,『花月豪庭』主要藍莓加蘋果做果汁底,再加入北海道牛奶,口感香濃幼滑,再加上燒過少少焦糖脆口、內裡軟綿綿既綿花糖蛋糕,外面再加左新鮮蜜瓜同奇異果伴碟,而『琥珀誘惑』主要以番石榴做果汁底,再加入新鮮奇異果、橙汁、菠蘿汁調製而成,口感清新怡人,再加上華麗玫瑰花造型,絕對賞心悅目。火鍋湯底揀左『美顏花膠雞鍋』,湯中有半隻新鮮黃油雞、新鮮冬菇、杞子及蟲草等做湯底,味道鮮味濃郁,再加上原條粗身花膠筒,非常養顏,女士滋保養生之選。火鍋料我地就揀左幾款精緻既,當中肉類選左名為『花滿園』分別係黑豚肉片同羊肉片,肉質粉嫩新鮮,加埋浸左花膠雞湯後入口肉味香濃,當中用肉卷成玫瑰

火鍋湯底揀左『美顏花膠雞鍋』,湯中有半隻新鮮黃油雞、新鮮冬菇、杞子及蟲草等做湯底,味道鮮味濃郁,再加上原條粗身花膠筒,非常養顏,女士滋保養生之選。火鍋料我地就揀左幾款精緻既,當中肉類選左名為『花滿園』分別係黑豚肉片同羊肉片,肉質粉嫩新鮮,加埋浸左花膠雞湯後入口肉味香濃,當中用肉卷成玫瑰花形用玻璃層碟盛載,感覺衛生大氣。第二款就係『七色丸』,主要係由七種唔同口味手打而成肉丸,包括:芝士蝦丸、鹹蛋黃、青咖哩、紅咖哩、南乳及椰芋等,肉丸爽口彈牙,顏色鮮艷,直得一試。

第三款係『一帆風順』秋葵蟹籽墨魚滑,造型似足一艘帆船,秋葵新鮮翠綠,蟹籽墨魚滑有香濃墨魚味,另外一款值得推介係『皮蛋蝦滑』,雖然看似簡單,另配左半個皮蛋加小小芝麻,可以親自手攪混合成蝦膠,蝦滑爽口有鮮蝦味,皮蛋香口,滾起入口味道恰到好處。另外柯打左炸魚皮,香脆可口。
總結:餐廳裝修華麗有特色,環境清潔舒適,食物質素亦好好,睇得出所有野都好用心設計,聚會打卡絕對一流選擇,值得推介。

2023-11-30
  • 皮蛋蝦滑
2023-11-30 1551 views
以懷舊老香港🇭🇰為主題嘅香江花月,唔單止裝潢有特色,啲嘢食仲睇得又食得。自從上次同朋友去打邊爐之後,一直對此店念念不忘,咁啱最近見到店舖做緊優惠,閒日2點至6點去食點心有8折,於是就帶咗母親大人去歎返個靚茶🫖,順便幫佢喺眾多打卡位度影返輯靚相📸~我哋嗌咗幾款點心同一個麵~同佢嘅特色火鍋一樣,呢度啲點心賣相夠晒精緻,要影返一輪相先捨得擺佢入口😋第一個要介紹嘅點心就係鮑魚燒賣佢嘅特別之處,就係在於佢個樣係燒賣,實際上原來唔係燒賣🤣唔使驚,鮑魚係真嘅,不過鮑魚下面就係⋯⋯糯米飯食落煙煙韌韌 呢個「燒賣」體驗好特別😆第二個點心就係金粟金魚餃4條魚兒🐟在粟米湯中暢游有意境之餘,味道亦相當不錯鮮蝦🍤彈牙,皮煙韌而不厚第三個點心係金罔牛油果🥑蝦卷炸皮酥脆,配上沙律醬享用,更為可口內餡味道清新輕盈,成功中和炸皮嘅油膩感最後以滑蛋鰕仁鴛鴦粉麵🍜為今餐劃上句號呢個鴛鴦粉麵原來係河粉加脆麵,第一次食呢個配搭!美中不足之處係冇咗脆麵嘅最佳拍擋——肉絲同銀芽🥹
以懷舊老香港🇭🇰為主題嘅香江花月,
唔單止裝潢有特色,啲嘢食仲睇得又食得。
自從上次同朋友去打邊爐之後,一直對此店念念不忘,
咁啱最近見到店舖做緊優惠,閒日2點至6點去食點心有8折,
於是就帶咗母親大人去歎返個靚茶🫖,
順便幫佢喺眾多打卡位度影返輯靚相📸~
我哋嗌咗幾款點心同一個麵~
同佢嘅特色火鍋一樣,呢度啲點心賣相夠晒精緻,
要影返一輪相先捨得擺佢入口😋
第一個要介紹嘅點心就係鮑魚燒賣
佢嘅特別之處,就係在於佢個樣係燒賣,
實際上原來唔係燒賣🤣
鮑魚糯米燒賣
唔使驚,鮑魚係真嘅,不過鮑魚下面就係⋯⋯糯米飯
食落煙煙韌韌 呢個「燒賣」體驗好特別😆
鮑魚糯米燒賣
第二個點心就係金粟金魚餃
4條魚兒🐟在粟米湯中暢游
金粟金魚餃
有意境之餘,味道亦相當不錯
鮮蝦🍤彈牙,皮煙韌而不厚
第三個點心係金罔牛油果🥑蝦卷
炸皮酥脆,配上沙律醬享用,更為可口
內餡味道清新輕盈,成功中和炸皮嘅油膩感
金罔牛油果蝦卷
最後以滑蛋鰕仁鴛鴦粉麵🍜為今餐劃上句號
呢個鴛鴦粉麵原來係河粉加脆麵,第一次食呢個配搭!
美中不足之處係冇咗脆麵嘅最佳拍擋——肉絲同銀芽🥹
滑蛋鰕仁鴛鴦粉麵
2023-11-30
$140 (Lunch)
金罔牛油果蝦卷
🍴美顏花膠雞鍋298 蚊🐥雞肉好滑 成個湯雞味濃 飲左 d湯 再要黎打邊爐 一路食雞一路花膠 仲有蟲草花 冬菇 夠哂滋潤 🍴太極兩儀 428 蚊紅酒浸安格斯牛 配黑松露牛乳煮過既梅難豬肉🐷🐂 外表靚 整到好似太極甘 味道都好入味 尤其係紅酒配牛肉 🍴七彩餃子108 蚊🥟🍴七色丸108 蚊七彩繽分既丸同餃子 製作用心 🍴一帆風順 98 蚊 秋葵蟹籽墨魚滑🦀整到好靚既墨魚滑 本身墨魚滑新鮮 再好似魚仔既造型 靚又好味 🍴火鍋點心 58 蚊🍴即炸魚皮 58 蚊🐟好夠香脆既炸魚皮 仲有 d辣粉增加惹味度🍴奇幻歷險 88 蚊 奇異果 豆奶加忌廉梳打整成 🥝 一飲有 d豆奶香 跟住有奇異果肉同梳打水既有汽口感 夠哂特別🍴香芳幻88蚊紅桑莓 酸奶同菠蘿汁🍍酸甜既紅桑梅喺下面 配埋上面既 cream同中間既菠蘿汁 好清爽開胃#水餃 #魚丸 #蝦滑 #墨魚滑 #打邊爐 #火鍋 #特飲 #奇異果 #菠蘿 #忌廉 #魚皮 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value

🍴太極兩儀 428 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#香江花月
佐敦佐敦道35 號百誠大廈2 樓
2023-11-21
3 day(s) ago 0 views
聽同事講佐敦有一間很有特色的火鍋店,心動不如行動,一於同朋友吃翻餐勁噶。哩間火鍋店裝修風格系以50、60年代懷舊風為主,充滿了懷舊氣氛,環境還是不錯噶,我感覺同爸爸媽媽去也是可以的。今次我地比較養身,點左個美顏花膠雞鍋,湯底濃郁,很有味道,湯裏面有雞、冬菇、蟲草花等等,當然少不了那個美顏大花膠,非常滋補好適合女士,膠質滿滿,口感軟糯,好養顏。其他另外點噶食材就中規中矩,比較新鮮,吃完之後感覺個人氣色都好了。
2024-05-04 9 views
慶祝朋友生日,看到介紹這間火鍋店的評價不錯,決定選擇去食。整體來講食物質素不錯,服務態度也很好,只是有一點給貴店(香江花月)留意並作出適當的改善。明白貴店有切蛋糕的費用收取,所以我哋不要求這個服務,只是純粹要求職員提供新的餐碟方便進食生日蛋糕(蛋糕是由本人切並分配給朋友),但職員話要收取費用,因為我哋在此吃蛋糕,她們還話是公司的要求,本人當然不願付錢,因為只是要求更換乾淨的碟,咁樣都要收錢。在今時今日的營商環境,香江花月仍有此的規條,怪不得港人要北上尋找美食和良好的服務質素。
【香江花月】,餐廳名字超好聽的,來到門口就像穿越回到50年代的舊香港,人力車,手推小食車,撥盤電話☎️,黑膠碟,留聲機,還有好多好多說不完😍😍感受到昔日五光十色的餐廳主打新穎且震撼味蕾的養生美顏火鍋湯底,配以多款人氣特色配料。帶你穿越重華洋風尚文化,帶來超香的火鍋體驗臨走前還去了七彩繽紛的波波燈打卡呢,美美的一天❤️🌟【美顏花膠鍋】女士恩物美顏花膠雞鍋,沒想到是大大的半只雞,店員還細心幫你剪開,肉質鮮甜多汁,花膠分量多,而又不膩.絕了【香江拼 】好美的香江拼,想一個裝飾品,打卡一留,一個大木圈上面放上左8款牛部位配以花飾作點綴更美觀數有安格斯肥牛,黑柏葉,牛柳粒,牛脷,牛小腿,牛心頂,手切肥牛及牛白肉,牛味香濃各有特色,配上涮每一部位的時間給大家參考,這樣吃最棒🤤🌟【花花綠綠】🥦🥬🥒🥕🫑各種蔬菜分量超🐔大,菜槽里都塞得滿滿的,賺了賺了,蔬菜吸收了花膠雞和牛肉的各種香,很甜美🍧🍹【桃花緣】【香芳幻】上面的煙燻泡泡好夢幻!桃味的乳酸梳打配上桃味的啫喱!不會太甜,都好清新!喝了來個桃花緣
臨走前還去了七彩繽紛的波波燈打卡呢,美美的一天❤️

🌟【美顏花膠鍋】

🌟【花花綠綠】🥦🥬🥒🥕🫑

🍧🍹【桃花緣】【香芳幻】
今天老公說帶我去一家復古情調的火鍋店🤭到佐敦我就猜到了一定是這家超級網紅火鍋店香江花月!果然沒猜錯😎 日本牛乳玫瑰鍋這個鍋底超漂亮!中間是木瓜和玫瑰花形狀的冰牛乳還有兩朵玫瑰花,店員會等我們拍完照後之後才將木瓜切開。 香江拼(全牛拼盤)必點!一個大圓盤上面擺放了12款不同部位的牛肉,三朵花❀形狀的是安格斯肥牛、另外三個小碗裝的是牛柳粒、接下來就是牛白肉、手切肥牛、牛心頂、牛小腿、牛脷、牛百葉,牛肉的品質很好,我覺得點牛乳鍋底更可以吃出牛肉本身的味道,令牛肉口感更加甜,細品還有淡淡奶香味,完全不需要別的調料就很好吃了! 原條野生竹笙第一次吃到這麽大條的竹笙👍🏻吸滿牛乳湯底,很爽口味道超級正。 七彩餃子🥟一個顏色一個口味,沒想到被我特寫拍照的就是我今晚最愛的口味😝藍色餃子竟然是蟲草花菌菇餡的,巨鮮美!好幾種都是我沒有吃過的口味,簡直打開我味蕾的新世界,值得一試! 這家環境真的超級美,門口還有一個拍照打卡位,很有創意啊,隨手一拍都出片~如果來香港旅行一定一定不要錯過這裏。

日本牛乳玫瑰鍋

香江拼(全牛拼盤)

原條野生竹笙

七彩餃子🥟

2024-04-24
$666.5 (Dinner)
話說…咁橋有3個同事都係4月生日🎂我們每年都會成班同事一齊慶祝🥳🥳今年老闆話想打邊爐我就book 左呢間好近我們公司的香江花月火鍋店啦😊😊老闆第一次嚟佢話入到來仿佛時光倒流,回到了五十年代的香港!店內裝潢充滿復古氣息,還有懷舊的報紙牆、霓虹燈、人力車,而位於入口處有間打卡房係TeamLab風格互動藝術裝置,好夢幻💖💖我們選了自選八人套餐包括兩個鍋底和10款配料,首先登場的是「香江拼」,一盤由多種牛肉部位精心拼湊而成的拼盤,擺盤超靚!每一片肉都展現了牛肉的鮮美與多樣性,十分吸睛🤩🤩接著是「日本牛乳鍋」,湯底濃郁卻不膩口,牛乳和玫瑰🌹還有色彩鮮艷的食用花,令整個鍋唔止美美更增添了幾分雅致😍😍「美顏花膠雞鍋」集美味與養生於一身的火鍋,清甜的湯底中浮現著花膠與雞肉的精華,記得飲多兩碗先開始打邊爐,雞肉和花膠也不少,好正呀👍🏻👍🏻火鍋配料之中我推介👇🏻👇🏻✨「蟹肉黑松露餃」黑色皮餃子,充滿神秘感,入面蟹肉鮮甜飽滿✨「皮蛋蝦滑」第一次食,好有創意,蝦滑彈牙✨ 「白鱔片」大大片,唔腥,滑嫩可口✨ 「澳洲羊肉卷」羊肉軟嫩多汁,讓人回味✨「萵筍」切片冰震賣相好精緻,爽口鮮甜大家都很滿意這次生日聚餐☺️☺️香
話說…咁橋有3個同事都係4月生日🎂
我們每年都會成班同事一齊慶祝🥳🥳
今年老闆話想打邊爐我就book 左呢間
好近我們公司的香江花月火鍋店啦😊😊

火鍋配料之中我推介👇🏻👇🏻

✨「蟹肉黑松露餃」黑色皮餃子,充滿神秘感,入面蟹肉鮮甜飽滿
✨「皮蛋蝦滑」第一次食,好有創意,蝦滑彈牙
✨ 「白鱔片」大大片,唔腥,滑嫩可口
✨ 「澳洲羊肉卷」羊肉軟嫩多汁,讓人回味
✨「萵筍」切片冰震賣相好精緻,爽口鮮甜

大家都很滿意這次生日聚餐☺️☺️
香江花月位置方便,無論食物質素和裝修設計都令人印象深刻,不愧是聚會的好去處👏🏻👏🏻

#佐敦 #火鍋 #打卡 #香江花月
2024-04-24
Celebration
Birthday
  • 香江拼
  • 美顏花膠雞鍋
  • 日本牛乳玫瑰鍋
2024-04-26 31 views
之前食過佢嘅lunch點心,都好靚好高質所以一直都好想試呢間火鍋今次一行四人去試試首先揀湯底先,我哋揀咗黑蒜豬骨湯底 $328雖然老實講,個湯底唔算好平,不過佢真係好足料,起碼有4,5舊大豬骨,而且上面係有肉可以食嘅重頭戲,我哋嗌咗香江拼$798之前就係見到佢呢個拼盤好靚,所以一直都好想食全碟都係牛嚟嘅,又唔同部位,啲牛都好新鮮好好食,最令我哋驚艷既係牛柳粒,估唔到打邊爐都可以咁好食之後仲分別嗌咗啲鵝腸$78 即炸響鈴卷$58 白鱔片$98 花花綠綠(蔬菜拼盤)$118 紅薯粉$38 好可惜土豆朵朵當日冇貨好想試希望下次可以試吓啦!

之前食過佢嘅lunch點心,都好靚好高質
所以一直都好想試呢間火鍋

今次一行四人去試試
首先揀湯底先,我哋揀咗黑蒜豬骨湯底 $328

重頭戲,我哋嗌咗香江拼$798

之前就係見到佢呢個拼盤好靚,所以一直都好想食

好可惜土豆朵朵當日冇貨
好想試

希望下次可以試吓啦!

香江拼
鵝腸
紅薯粉
花花綠綠
2024-04-17 54 views
❤️最近約咗朋友去佐敦打邊爐 餐廳裝修風格好華麗有大量卡位坐 空間感大 佈置充滿港式懷舊感而家由2024年3月1日至3月31日 登記成為<香江花月>會員訂座晚市火鍋 包括時令海鮮及酒水可享全單7折優惠 非常扺食👍🏻-餐廳主打養生火鍋湯底 今次試咗美顔花膠雞鍋入邊有半隻新鮮黃油雞、大量花膠、蟲草花、冬菇、杞子 真係即刻要飲返兩碗湯😋湯底鮮味濃郁 雞肉嫩滑加埋花膠勁滋補-美國安格斯肥牛 打邊爐必嗌 精美擺盤牛肉味濃脆滑桂花蚌 口感爽脆 味道鮮甜七色丸+七彩餃子 賣相吸引 可以一次試勻唔同口味黑牛乾 火鍋店少見嘅菇菌 入口好香 推介菜心苗 同火鍋湯底好夾 索哂湯汁 正最後加埋爽口彈牙嘅日本鳥冬作為收尾好滿足😍店舖特色飲品桃花緣 用咗自家製桃肉啫喱、乳酸同梳打汽水調製而成 最特別係杯上面嘅桃味煙燻氣泡 爆開個陣仲有好香桃味🤤好味評分😋:4/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟價錢💰:~$500@1地址:📍 香江花月 佐敦佐敦道31-37號百誠大廈2樓
❤️

抵食指數🤑:4/5 🌟🌟
餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟
價錢💰:~$500@1
地址:📍 香江花月 佐敦佐敦道31-37號百誠大廈2樓

最近到訪位於佐敦的香江花月火鍋店,單單是店內的裝修已非常賞心悅目🌸 以復古懷舊風作主題,擺放了舊式的郵筒📮和數十部撥號電話☎️,看得出店舖很有心思呢~ 而且店舖設有多個打卡位📸,其中一個最深刻的是類似Teamlab的波波燈🎈,必影推介!至於食材方面,以花入饌,選了日本牛乳玫瑰鍋,養生又美顏,裡面材料主要有豆乳、玫瑰🌹(有牛乳玫瑰添🥹) 和香甜木瓜~ 店員會將木瓜分件切開,豆乳味香濃,木瓜煮得軟腍超甜👍,配以牛肉和餃子非常入味 〰️香江拼集合8款牛肉,包括安格斯肥牛、手切肥牛、牛柳粒、牛小腿、牛舌、牛白肉、黑柏葉、牛心頂~ 我人最喜歡的是牛柳粒和牛舌,牛柳粒肉汁鮮嫩,牛舌煙靭有咬口🫶七彩餃子不但外型美觀,而且好有內餡😆 7款包括和牛香茜餃、姬松茸野菌餃、蟲草花餃、午餐肉粟米餃、蟹肉黑松露餃、冬菇薺菜餃和金華火腿菜肉餃~ 個人最愛姬松茸野菌餃、蟲草花餃,蟲草花份量好多,餃子飽滿又多肉汁,餃子皮較為厚~▫️日本牛乳玫瑰鍋 ($168)▫️香江拼 ($798)▫️七彩餃子 ($108)▫️▫️▫️▫️▫️📍🗺️ 香江花月 (百誠大廈) (佐敦) 佐敦佐敦道31-37號百誠大廈2樓

▫️日本牛乳玫瑰鍋 ($168)
▫️香江拼 ($798)
▫️七彩餃子 ($108)

▫️▫️▫️▫️▫️

📍🗺️ 香江花月 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈2樓
幾個女仔決定去人氣火鍋店打邊爐!店內裝修以華麗復古風!擺滿80年代既常見既傢俬!人力車⋯舊式留聲機⋯到處都係打卡位📸📸📸檯與檯之間好闊落特別適合細聲講大聲笑嘅多人聚會😂至於食物水準呢🥢🥘黑蒜豬骨窩🥘香江拼🥘黃金鬼五馬六🥘即炸響鈴卷🥘蜂巢豆腐🥗花花綠綠🍹琥珀誘惑🍹桃花緣❤️香江拼實物真係好靚! 幾乎每張枱都點!由唔同部位既牛肉拼成!餐廳好貼心有介紹煮既時間!牛白肉原來只需3秒!超重牛既油脂香味!必點!❤️ 黃金鬼五馬六油炸鬼內釀入蝦膠,外皮裹滿咸蛋黃!店員提醒要襯熱食!好正!咸蛋黃味幾濃!❤️ 即炸響鈴卷即叫即炸而且炸到好脆酥!放入鍋中浸泡3秒!好好食🤤❤️ 桃花緣上面粒煙燻泡泡好夢幻!桃味嘅乳酸梳打配埋桃味嘅啫喱!唔會太甜,都好清新!唯一唔滿意部份座位內冷氣凍到唔合理!入座後1-2分鐘已經要求換其他檯⋯店員指其他檯都有預訂而未能換檯⋯⚠️⚠️呢方面有待改善⚠️⚠️臨走前記得去七彩繽紛既波波燈度打卡😉📸
幾個女仔決定去人氣火鍋店打邊爐!
店內裝修以華麗復古風!擺滿80年代既常見既傢俬!
人力車⋯舊式留聲機⋯到處都係打卡位📸📸📸

🥘蜂巢豆腐
🥗花花綠綠
🍹琥珀誘惑
🍹桃花緣

❤️香江拼實物真係好靚! 幾乎每張枱都點!
由唔同部位既牛肉拼成!餐廳好貼心有介紹煮既時間!
牛白肉原來只需3秒!超重牛既油脂香味!必點!

❤️ 黃金鬼五馬六
油炸鬼內釀入蝦膠,外皮裹滿咸蛋黃!
店員提醒要襯熱食!好正!咸蛋黃味幾濃!

❤️ 即炸響鈴卷
即叫即炸而且炸到好脆酥!放入鍋中浸泡3秒!好好食🤤

❤️ 桃花緣

唯一唔滿意部份座位內冷氣凍到唔合理!
入座後1-2分鐘已經要求換其他檯⋯
店員指其他檯都有預訂而未能換檯⋯
⚠️⚠️呢方面有待改善⚠️⚠️

臨走前記得去七彩繽紛既波波燈度打卡😉📸
2024-04-05 77 views
今晚和朋友一行五人吃火鍋,全部的待應都唔出聲應人,連一點給客人回覆待人以禮嘅基本尊重也沒有,更枉論餐廳應有的服務態度1. 一開始問第一位待應如何做會員,佢竟然答咁你做返會員囉,再講就係問你點樣做會員,佢又答你download返個app,再問佢個app係乜嘢名,佢好唔耐煩指住餐牌,個名呀!我同朋友已經覺得這個待應有什麼問題嗎!2. 我兒子問另一位冇戴名牌嘅女待應拿乾紙巾和濕紙巾,那位女待應全程黑面,沒有回覆也沒有點頭,最後只是拿了幾張乾紙巾,沒有給我們要求的濕紙巾3. 如果我們不出聲,他們永遠不主動和我們加湯。我們的湯剩餘很少之後,兩次要求加湯,那位拿紙巾的女待應繼續黑面,沒回覆沒反應似的,你看着她加湯的樣子感覺好像是我們要求了什麼不對的事4. 我們後加了一份和牛一碟丸,但係等了很久冇嚟,於是問了另一位較年輕的女待應,也是沒回覆。又過了十分鐘見仲係未上,我們又再問那一位女待應,佢竟然叫我睇返打印出嚟嘅單啱唔啱。我話我剛才說了那兩碟是後加的,唔會打印在第一份落嘅單上,你幫我check下後加嗰兩碟加咗未?佢又係唔回覆走咗去,之後再見佢經過又問佢咁而家點,佢先話check咗,前前後後追咗3 、

又過了十分鐘見仲係未上,我們又再問那一位女待應,佢竟然叫我睇返打印出嚟嘅單啱唔啱。我話我剛才說了那兩碟是後加的,唔會打印在第一份落嘅單上,你幫我check下後加嗰兩碟加咗未?佢又係唔回覆走咗去,之後再見佢經過又問佢咁而家點,佢先話check咗,前前後後追咗3 、4次

5. 埋單走人,大家都覺得這家餐廳服務不只是差勁,而是非常惡劣,我們埋單二千六百幾和離開餐廳的時候,沒一個待應講一句多謝或者拜拜,餐廳的待應全部都黑面或者冇表情冇反應,今時今日咁嘅經濟環境,仲可以咁嘅服務態度,真係令人費解,食幾千蚊仲要受氣,我同朋友都話,以後都唔會再嚟!

2024-04-04