Hiring
$23,000-$25,000
$18,500-$19,500
$18,000-$25,000
Monthly
今日約左妹妹去荃灣海之戀行donki 順便一齊食個 lunch🍽️餐廳有室內和室外露天空間 室內用工業風設計 室外可望到海景 店員服務都好好 會問我地同比我地選擇想係室內和室外坐 不過咁凍 我地都係揀番係室內坐🙈是日餐湯-龍蝦湯🦞 鮮甜 帶有海鮮既鹹香 而且濃稠 creamy 好好飲😋吉列炸蠔🦪 好酥脆仲好香蠔味😍廚師沙律🥗 入面有一大舊西柚 而且醬汁酸酸甜甜 好開胃!日本帶子明太子意粉🍝明太子醬汁好濃好香 淡淡都食到粒粒脆脆既明太子 好Creamy但唔會膩 而且帶子大大粒 兩邊底面煎到微焦焦脆脆 食落口好嫩 仲有海鮮既甜味👍🏻焗煙三文魚帶子牛油果意大利飯🥘一上枱已經聞到好香牛油果味🥑 味道都幾特別 牛油果同燉飯意外地好夾 再加上鹹香的煙三文魚和帶子焗製 配埋芝士勁香口🧀芒果百香果青檸特飲🍹 芒果配熱情果🥭 酸酸甜甜 加埋青檸 口感好fresh凍西柚蜂蜜綠茶🍹 茶味好濃 加啲蜂蜜同西柚 飲落都好清新🫧

吉列炸蠔🦪 好酥脆仲好香蠔味😍
廚師沙律🥗 入面有一大舊西柚 而且醬汁酸酸甜甜 好開胃!

日本帶子明太子意粉🍝

焗煙三文魚帶子牛油果意大利飯🥘

凍西柚蜂蜜綠茶🍹 茶味好濃 加啲蜂蜜同西柚 飲落都好清新🫧
2024-01-05 115 views
- 荃灣|WM Café & Bar -▪️餐包🥖上菜前會先提供餐包同牛油,餐包幾軟熟▪️63°C溫泉蛋凱撒沙律🥗都幾大份,沙律菜同蕃茄夠新鮮,配埋溫泉蛋,唔錯▪️特色炸薯條🍟 (煙肉芝士汁🥓🧀)薯條炸得香脆,面頭淋上芝士汁,仲有唔少煙肉碎,幾香口▪️WM手撕豬肉薄餅🐷🍕薄餅餅底薄脆,面頭有滿滿嘅手撕豬肉,仲有墨西哥辣椒、燈籠椒🫑、菠蘿🍍、芝士🧀,好豐富▪️日本帶子明太子扁意粉🍝帶子煎得啱啱好,有大量明太子,食落味道突出。扁意粉有咬口,仲好掛汁▪️芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵🍿面頭鋪滿爆谷同焦糖醬,非常邪惡😈WM Café & Bar📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖📍馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖📍大埔安慈路2號八號花園地下20號舖📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
- 荃灣|WM Café & Bar -

▪️餐包🥖
上菜前會先提供餐包同牛油,餐包幾軟熟
餐包

▪️63°C溫泉蛋凱撒沙律🥗
都幾大份,沙律菜同蕃茄夠新鮮,配埋溫泉蛋,唔錯
63°C溫泉蛋凱撒沙律
63°C溫泉蛋凱撒沙律

▪️特色炸薯條🍟 (煙肉芝士汁🥓🧀)
薯條炸得香脆,面頭淋上芝士汁,仲有唔少煙肉碎,幾香口
特色炸薯條 (煙肉芝士汁)

▪️WM手撕豬肉薄餅🐷🍕
WM手撕豬肉薄餅

▪️日本帶子明太子扁意粉🍝
日本帶子明太子扁意粉

▪️芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵🍿
面頭鋪滿爆谷同焦糖醬,非常邪惡😈
芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵
芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵

WM Café & Bar
📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
📍馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
📍大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖
2024-01-03 35 views
🤍WM小食拼盤-意式炸肉丸、炸雞翼、吉列墨魚餅、吉列琵琶蝦、炸洋蔥圈、車打芝士醬薯條呢個拼盤真係好豐富,啲炸肉丸炸得外脆內嫩,炸雞翼香辣多汁,吉列墨魚餅鮮美彈牙,吉列琵琶蝦酥脆鮮甜,炸洋蔥圈同車打芝士醬薯條都係一絕🤩🤍龍蝦湯龍蝦湯啲龍蝦肉鮮嫩,湯底濃郁香濃,飲落有好重嘅龍蝦鮮味🤤🤍西柚蜂蜜綠茶西柚蜂蜜綠茶帶嚟嘅柚子風味同蜂蜜嘅甜蜜滋味,飲落有著清新嘅口感同淡淡嘅苦甜味道😍🤍檸檬柑吉蜜檸檬柑吉蜜由新鮮檸檬同柑橘嘅果汁與蜂蜜混合而成,飲落有濃郁嘅柑橘香氣同酸甜口感,同時又帶有蜂蜜嘅溫和甜味中

🤍WM小食拼盤

🤍龍蝦湯
龍蝦湯啲龍蝦肉鮮嫩,湯底濃郁香濃,飲落有好重嘅龍蝦鮮味🤤

🤍西柚蜂蜜綠茶

🤍檸檬柑吉蜜
2023-12-31 43 views
今次一家四口去荃灣西海之戀,上openrice隨機揀咗間多like既西餐,估唔到有驚喜。入餐廳坐低叫咗肉醬千層麵、安格斯漢堡、白汁雞肉貓耳朵,三樣都啱小朋友食。前菜個湯就一般般,主菜除咗塊漢堡之外 都係普通食材,但啲醬汁就好出色,白汁、肉醬都將所有食材昇華,另外,塊漢堡嫩口無筋,肉汁好味到不得了,食得落都想叫多個。飲品叫咗熱啡和凍齋啡,易入口,味道偏淡。下午時段唔多人,幾好招呼,問咗經理有得電話訂座,下次叫多啲人再食!

飲品叫咗熱啡和凍齋啡,易入口,味道偏淡。

2023-12-31
$80 (Tea)
  • WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
2023-12-25 29 views
🎄慶祝聖誕節梗係要搵間有聖誕氣氛嘅餐廳啦🍴呢度充滿住聖誕節靚靚佈置嘅地方就係我嘅選擇嚕🍝日本帶子明太子扁意粉 $158🌈個汁好濃郁😍明太子味道鹹鹹香香👅意粉份量幾大份✅帶子又大粒😋唔錯👍🐷烤澳洲豬鞍配時令蔬菜薯蓉 $248🌈好推介呢個豬鞍🐽烤完嘅豬鞍仲鎖好多肉汁💯肉質鮮嫩又夠鬆軟❤️口感嫩滑✅超正🥳🍵熱紅豆抺茶鮮奶 $38🌈咁凍飲番杯熱辣辣嘅紅豆抺茶鮮奶就最啱不過喇❤️軟糯質感嘅紅豆🫘入口嗰陣充滿豐富層次口感😍配埋大愛既抹茶🍵無得彈呀🥳🧇窩夫配雪糕 $68🌈擺盤同menu入面一模一樣✅都算幾靚😍除窩夫外脆內軟🧇上面舊雲呢拿雪糕仲好多雲呢拿籽添☺️味道濃郁❤️凍住食好爽呀🥳

🍝日本帶子明太子扁意粉 $158

🐷烤澳洲豬鞍配時令蔬菜薯蓉 $248

🍵熱紅豆抺茶鮮奶 $38

🧇窩夫配雪糕 $68

2023-12-23 39 views
地方好寬敞,坐得好舒服仲有室外可以坐氣氛好正,唔怕凍可以坐出面🙈但今日真係好凍🥹都係下次先其中2頁 都算多選擇😌柚子醬炸雞翼原本以為係炸雞翼就咁淋啲醬但佢係跟醬整 好入味好好食🥹🥹薯條係比我想像中大份好多加埋芝士煙肉又脆又香😍芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉個千層麵本身味道唔算特別出色但係側邊啲薯蓉焗到少少燶有脆面真係正😋Apple crumble又係驚喜個皮焗到脆邊 放入口係勁香牛油味再加埋雪糕嘅凍同蘋果粒嘅軟甜真係好夾🥹🥹雖然好凍但都飲凍嘢🤣事關嗰特飲好吸引😍雪沙草莓係綿冰唔會一飲入口勁凍🥹成個富士山咁嗰杯係冰川雪山係波子汽水咁 個雪糕好香奶味😋😋順帶一提呢間bar&cafe喺海之戀3樓但唔小心兜咗成個圈先揾到🥹下次嚟會記得啦!🤣

地方好寬敞,坐得好舒服

仲有室外可以坐
氣氛好正,唔怕凍可以坐出面🙈
但今日真係好凍🥹都係下次先

呢間bar&cafe喺海之戀3樓
但唔小心兜咗成個圈先揾到🥹
下次嚟會記得啦!🤣
2023-12-17 49 views
肥仔今日去海之戀Donki掃完貨之後好肚餓,見到呢間Cafe氣氛幾好,所以就入去試吓啦!🎄是日餐湯+沙律+吉列炸蠔主菜加$38升級做套餐。有蕃茄湯、西柚沙律、同埋吉列炸蠔,都幾豐富。仲有一條黑包可以用來點湯食。🎄日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉都幾大碟,有十幾夠墨魚同埋魷魚,夠晒飽肚。🎄WM炸雞翼 6件(柚子醬)雞翼炸得個皮好脆,但係啲肉都仲係好Juice。柚子醬有少少辛辣,非常之開胃。🎄WM英式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡加配薯條鱈魚炸得個皮好鬆脆,配上咗酸忌廉減低左油膩感。芝士同埋生菜都好新鮮,令到一咬落去口感非常豐富。🎄白朱古力紅絲絨蛋糕配雪糕絲絨蛋糕好鬆軟,少少酸酸地,配埋甜甜地嘅雪糕就完成咗一餐完美嘅晚餐呀。總結,餐廳氣氛舒適,食物分量足夠,荃灣西西餐不二之選。

🎄是日餐湯+沙律+吉列炸蠔

🎄日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉

都幾大碟,有十幾夠墨魚同埋魷魚,夠晒飽肚。

🎄WM炸雞翼 6件(柚子醬)

🎄WM英式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡加配薯條

🎄白朱古力紅絲絨蛋糕配雪糕

總結,餐廳氣氛舒適,食物分量足夠,荃灣西西餐不二之選。

2023-12-14 35 views
今日約咗朋友喺荃灣荃新天地睇戲, 睇之前就約咗佢去附近海之戀商場食飯,揀咗間3樓既西餐廳 3樓比較少餐廳,兜咗一圈先搵到餐廳已經佈滿聖誕裝飾,充滿聖誕氣氛侍應安排咗個卡位俾我同朋友我同朋友就揀咗個意粉同意大利飯share, 加$38有餐湯、吉列蠔同沙律,仲有埋嘢飲都唔錯餐湯係龍蝦湯,睇落都幾稀,但飲落有香濃嘅龍蝦汁,裏面仲有啲蟹肉,吉列蠔炸得香口鬆脆,沙律就普通蒜香海蜆欖油扁意粉(茄蓉汁),味道唔錯,有茄汁蒜香味,唔會太酸幾開胃,味道啱啱好,啲蜆都幾新鮮焗煙三文魚帶子牛油果飯濃烈嘅牛油果味,味道特別,但係唔係個個都鍾意,食落幾creamy, 帶子幾鬆軟,唔會過熟嘢飲方面叫咗熱檸水,朋友就飲凍西柚蜂蜜綠茶餐廳出面有座位,可以睇到海景,呢啲日子都幾舒服,唔會太凍或者太熱埋單每人$200左右,價錢合理,可以再試
3樓比較少餐廳,兜咗一圈先搵到
餐廳已經佈滿聖誕裝飾,充滿聖誕氣氛
侍應安排咗個卡位俾我同朋友
焗煙三文魚帶子牛油果飯

嘢飲方面叫咗熱檸水,朋友就飲凍西柚蜂蜜綠茶
埋單每人$200左右,價錢合理,可以再試
  • 忌廉龍蝦湯
2023-12-14 735 views
今日嚟荃灣海之戀探朋友,順便一齊食個 late lunch。揀咗商場 3 樓呢間「WM Café & Bar」。餐廳十分寬敞,設有室內和戶外露天空間,室內裝潢走輕工業風,而室外則可望向無敵海景,氣氛悠閒寫意,感覺很 chill。點咗意粉同意大利飯各一,+$38 可以轉套餐,跟是日餐湯、吉列炸蠔及廚師沙律。餐湯可選龍蝦湯或蕃茄湯,龍蝦湯熱辣辣,湯身濃稠 creamy,味道香而不咸。沙律菜好新鮮,配料有蕃茄同柚子,入口清新爽甜,十分醒胃。吉列蠔炸至金黃色,蠔肉軟腍嫩滑,外脆內 juicy~日本帶子明太子扁意粉 ($158)  帶子大大粒,底面都煎至微焦,入口鮮嫩爽彈。扁意粉軟硬適中,每條都掛滿了粒粒明太子,入口咸咸香香,鮮味十足!烤大啡菇野菌芝士意大利飯 ($128)  啡菇超大隻,肥大肉厚,食落菇味好香濃,鮮味又多汁!野菌下得很慷慨,毫不吝嗇!意大利飯煙韌有嚼勁,同 cheesy 嘅醬汁完美融合,入口芝香滿溢。餐飲點咗熱即磨咖啡~幼滑香濃;凍西柚蜂蜜綠茶~口感好 fresh,滋潤蜂蜜+清爽西柚,酸甜清新。
📍WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖🩷今日同friend 咁岩行海之戀嗰陣,經過呢間cafe,見到入面好有氣氛。所以我哋就決定入去食。❤️間餐廳原來有室外同室內部分。出面食既話環境又好又夠哂安靜,chill下都唔錯㗎。可惜嗰陣有啲凍,所以就揀返喺入面食。🩵我哋喺入面叫咗兩個餐同一份肉醬薯條。個薯條好好食㗎,有薯條好食得嚟又有好多好多肉醬喺上面,而且佢哋好夾。真係唔會食厭。💚我哋叫嗰兩個餐分其中一份美國穀飼安格斯(9oz)。只要你跟其中一個主菜既話,就可以加38蚊跟一個set,入面有一碗湯、兩隻吉列炸蠔、一兜仔既沙律。每一款唔會令你失望之餘又超級抵食。而且仲跟多杯餐飲。而嗰份牛扒我叫咗5成熟,切開之後有好多肉汁,而且食落又唔韌。💛另外一個餐就係芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉。我哋當初當怕芥末同芝士又或者忌廉啲味唔夾㗎。不過食起上嚟真係好有好有驚喜!個芥末味不但唔搶口,而且唔一啲都唔辣。食起上來少咗油膩感,有種小清新既感覺。💜最後其實喺上餐之前會送份長條形既麥包作為餐包。 個包食落暖暖地,怕dry既話又可以搽啲牛油上去,一邊等餐一邊食
📍WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)
📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

💜最後其實喺上餐之前會送份長條形既麥包作為餐包。 個包食落暖暖地,怕dry既話又可以搽啲牛油上去,一邊等餐一邊食。
《WM Cafe & Bar - 荃灣》又係荃灣系列,今日屋企冇野食。早少少出去行下買下野,等埋女朋友放工食埋飯先返屋企,所以好多時都會喺海之戀食飯。今次去海之戀3樓嘅WM Cafe & Bar,係一間舒適闊落嘅西餐廳,一睇就知係做熟客生意,好適合一家人食飯嘅地方。坐低一叫左野食就會上黑糖麵包,大家對呢樣包都唔陌生,因為呢個係某連鎖餐廳嘅名物。比起果個偏硬身嘅造法,呢間呢個麵包就傾向外脆內軟,黑糖香味微微地滲透,切開一片片,每片配上少少牛油,放鬆心情準備好好享用晚餐。烤澳洲豬鞍扒配時令蔬菜•薯蓉 $198我點嘅係烤澳洲豬鞍扒,一端上黎有少少令我驚艷!豬鞍扒外皮烤得恰到好處,出哂煙,所以香味四溢。好厚!但冇因為咁而影響外層同中間肉質有差異。肉質鬆軟又多汁,特別係脂肪部份非常香。蔬菜新鮮爽口,薯蓉軟滑細膩有牛油香。特別要讚係佢配左少少磨成粉末嘅檸檬葉,配上豬鞍扒十分解膩清新!細心營造味道同口感,out of expectation!芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉 $138另一份係芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉,長通粉唔會焗到硬,都唔會煮到腍哂,濃郁嘅芝士芥末醬睇得出餐廳想俾到獨特口味食客,所以成個長通
《WM Cafe & Bar - 荃灣》

烤澳洲豬鞍扒配時令蔬菜•薯蓉 $198

芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉 $138

另一份係芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉,長通粉唔會焗到硬,都唔會煮到腍哂,濃郁嘅芝士芥末醬睇得出餐廳想俾到獨特口味食客,所以成個長通粉充滿豐富嘅層次感。而個蟹肉份量都夠多,成件事濃厚得黎唔會話食兩啖就覺得好滯。

呢間咁近屋企但都係第一次食,真係比我想像中有水準,相信之後耐唔耐都會去食下!我感覺呢間野d扒應該係幾得,下次試試
2023-12-11
2023-12-11 23 views
面向荃灣海傍靚景,居高臨下,心情豁然開朗。餐廳主打西式路線,薄餅、意大利飯、漢堡包應有盡有,選擇多到令人目不暇給。今次我叫左WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡,漢堡造型精緻,安格斯牛肉完全不硬,與芝士完美融合,芝味無窮,而漢堡梗係唔少得薯條,點埋茄汁,軟脆交替,別有一番滋味!+$38轉套餐仲跟埋是日餐湯、吉列炸蠔及廚師沙律、熱咖啡或茶或凍西柚蜂蜜綠茶,性價比十足!炸蠔完全唔腥,外脆內香,相當yummy!跟住叫左個意式海鲜薄餅,海鮮有蝦肉、魷魚、蟹肉、青口等,份量多得驚人,加以紫洋葱,口感豐富,賣相吸引!
收工約了老公在荃灣吃晚餐,逛完Donki 便四周轉轉,看看有沒有好吃的,發現了這家WM Café & Bar ,價錢相宜,我們便試試。我們點了:WM手撕豬肉薄餅 $128材料豐富!有手撕豬肉、辣椒、紫洋蔥、菠蘿、海量的芝士!整個薄餅的調味很夾,辣椒和菠蘿酸酸辣辛,醒神又開胃!認真惹味(*ˉ︶ˉ*)大愛薄批!口感更脆,更為清爽,兩個人吃完一整個也不感到油膩~青醬烤蘆筍野菌扁意粉 $108味道香濃,即使是扁意粉也非常入味!配上海量的野菌蘑菇,相當滿足!三文魚牛油果沙律 配餐包$118想不到是這樣大份!原以為是前菜小小的份量🤣沙律菜、牛油果🥑非常新鮮,口感清爽!配上煙三文魚,非常滿足!最令人驚喜的是黑糖餐包!微甜微暖,配上牛油,讓人非常滿足!🛎 +$1 生啤點了主餐牌食物,可以+$1加生啤!勁抵! 總括來說,兩個人吃到套餐餐人均也不過$200 !食物質素有保證!下次還要再encore (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

我們點了:

WM手撕豬肉薄餅 $128

青醬烤蘆筍野菌扁意粉 $108

三文魚牛油果沙律 配餐包$118

最令人驚喜的是黑糖餐包!微甜微暖,配上牛油,讓人非常滿足!

🛎 +$1 生啤
點了主餐牌食物,可以+$1加生啤!勁抵!

2023-12-07 25 views
終於到左12月喇,每日都係holiday mood🎄特別想同好朋友一齊聚下,今日揀咗去荃灣海之戀商場dinner,因為食完仲可以行下海邊吹水,平日好少行荃灣西,原來附近有勁多好fancy嘅餐廳,所以我哋都揀左好耐,就快聖誕節,梗係食西餐,見佢menu價錢適中,環境又唔錯,啱晒同朋友一齊吹水食飯,左揀右揀就嚟左呢度👍🏼原來佢有個露天area,感覺好舒服,不過我朋友怕凍就冇坐出去了同朋友出街食飯,我哋最鍾意就係叫小食拼盤,小食拼盤裏面有炸肉丸、炸雞翼、吉列墨魚餅、吉列蝦、炸洋蔥圈、醬薯條with cheddar cheese,完全滿足晒我哋各自各嘅需要,唔使爭😂仲有海蝦蒜片檸檬海鹽醬扁意粉,上枱個樣已經好靚,入口真係有檸檬香,好食!我哋仲叫左個英式炸鱈魚柳酸忌廉芝士漢堡,佢塊鱈魚好厚,唔係剩係得個炸皮,超讚👍🏼👍🏼夾住蕃茄同生菜,感覺好fresh!轉套餐仲有餐湯、沙律同埋吉列蠔,佢嘅龍蝦湯同蕃茄湯,兩個都落足料,個龍蝦湯超Creamy勁好飲,兩隻吉列蠔要趁熱食,熱辣辣,外表香脆內裏Juicy🤤

Type of Meal
Dinner
WM Café & Bar位於海之戀商場三樓,依一層平時小啲行,主要係食肆居多。餐廳佈滿聖誕裝飾🎍,有室內同室外座位選擇,今日有啲涼涼地所以揀左坐入面。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 餐前麵包🥖 Free淡淡黑糖味,食落暖暖地好軟熟,幾出色既餐前麵包。♥️ 龍蝦湯、沙律、炸蠔晚餐加$35轉套餐,超抵食,炸蠔外皮做得唔錯,又薄又脆。♥️ 特色炸薯條 $58薯條有幾款醬汁選擇,小編揀左黑松露芝士汁,一上枱已經聞到好香黑松露味,粗薯條淋有芝士汁,又香又脆小編食極唔停口。♥️ 意式辣肉腸薄餅 $108新鮮焗起,聞到濃郁芝士香,上面有半粒車厘茄,一咬落去爆汁,中間加入辣肉腸,薄餅底食落好脆。♥️ WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉 $88上枱果刻小編同A先生呆左,超實在既份量,面頭撒上芝士🧀,千層麵同牛肉醬交替疊著,肉醬味道濃郁而不膩。♥️ 蒜香海蜆欖油扁意粉 $128海蜆鮮味十足,扁意粉煮得唔錯,軟硬適中,配埋微微辣既白酒汁,相當惹味。- - - - - - - - -

————————————♥———————————

♥️ 餐前麵包🥖 Free
淡淡黑糖味,食落暖暖地好軟熟,幾出色既餐前麵包。

♥️ 龍蝦湯、沙律、炸蠔
晚餐加$35轉套餐,超抵食,炸蠔外皮做得唔錯,又薄又脆。

♥️ 特色炸薯條 $58

♥️ 意式辣肉腸薄餅 $108