Hiring
$18,000-$25,000
Monthly
$18,500-$19,500
Monthly
【荃灣區】【WM Café & Bar】約咗春哥喺荃灣食飯,呢幾日食咗兩次 WM Café & Bar,喺呢度都有分店,唔好理世俗嘅眼光喇,就入去試吓佢啦。不過春哥係一位好就得人嘅同事,為咗我寫嘢寫得爽啲,佢堅持叫啲同之前唔重覆嘅食物。其實呢度個餐牌都幾多嘢揀,無需要過慮嘅。我哋先試個 $88 嘅「WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉」,我係一個好憎食肉醬嘅人,但係呢一款肉醬唔太濃味,幾啱我口味。跟住試 $148 嘅「意式海鮮薄餅」,有蝦肉、魷魚、蟹肉、青口、紫洋蔥、燈籠椒、芝士,上菜見到佢都相當足料,鋪到滿晒。味道上都幾豐富,好重海鮮味,幾好食嘅。另外我哋仲試咗兩款小食,分別係 $58 嘅「炸洋蔥圈配車打芝士醬」同 $58 嘅「炸檸檬雞槌」,前者幾邪惡,配埋芝士醬幾惹味,後者好特別,啖啖肉都好香口。我哋冇叫嘢飲,加埋一嘅埋單價係 $387,唔差嘅。。。(地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖)@wmcafebar呢間餐廳我寫過其他分店嘅用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:大埔區:1am1361沙田區:1am1365#1amfoo

(地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖)

@wmcafebar

大埔區:1am1361
沙田區:1am1365

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #WMCaféBar #WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉 #意式海鮮薄餅 #炸洋蔥圈配車打芝士醬 #炸檸檬雞槌 #1am1366 #1ambackup
2024-04-25
2024-04-25 274 views
上個禮拜食完飯之後經海之戀搭西鐵,行商場嘅時候見到有間西餐廳又唔算好貴,今日就同朋友嚟呢度食下喇。入到去見到座位都非常之寬敞除咗有室內雅座之外,仲可以坐喺戶外,不過怕怕又再落雨,所以都係坐返室內就嘆吓冷氣。一入去嘅時候服務員都好有禮貌,仲同我哋介紹今日有半價嘅食物。同屋企人揀咗美國穀飼安格斯牛肉眼,加$38就有個套餐,另外就用半價優惠要咗個豬仔骨。加$38套餐,除咗有龍蝦湯炸蠔之外仲有埋沙律同飲品,飲品佢話轉咗百香果紅茶我都覺得OK。話咁快就上咗麵包先,我估應該係麥包,麵包非常鬆軟,有微微嘅甜味。而且係熱辣辣,唔會焗到個皮好硬好刮口,搽上牛油就好好味,兩個人食個包就啱啱好。飲品亦都送到叫咗佢小冰都真係唔會話落咗好多冰,而由於而家要用環保餐具,佢嘅紙飲管去到最後一刻都冇軟到。食完麵包就開始上前菜, 餐湯可以揀龍蝦湯或者蕃茄湯,咁梗係緊龍蝦湯啦,然後就仲有兩嚿炸蠔同埋一份西柚沙律。炸蠔方面都係熱辣辣夠酥脆嘅,而沙律就有酸酸甜甜嘅汁令到更加開胃同埋可以解除返食炸蠔嘅飽咁。不過我覺得前菜最重要都係個餐湯,雖然呢個龍蝦湯冇龍蝦肉喺度,但係飲落去呢就相比起係更加有返海鮮嘅嗰種鹹味,唔會話太重茄醬嘅

食完麵包就開始上前菜, 餐湯可以揀龍蝦湯或者蕃茄湯,咁梗係緊龍蝦湯啦,然後就仲有兩嚿炸蠔同埋一份西柚沙律。炸蠔方面都係熱辣辣夠酥脆嘅,而沙律就有酸酸甜甜嘅汁令到更加開胃同埋可以解除返食炸蠔嘅飽咁。不過我覺得前菜最重要都係個餐湯,雖然呢個龍蝦湯冇龍蝦肉喺度,但係飲落去呢就相比起係更加有返海鮮嘅嗰種鹹味,唔會話太重茄醬嘅味道。呢個湯我覺得有驚喜,最重要係個湯都好夠熱飲完個湯之後個碗都仲有冒煙。

我覺得呢間餐廳佢上菜都上得好合時候,唔會話一口氣上曬所有菜式令到啲食物凍曬。首先上嘅主菜係肉眼扒,呢間店舖嘅暖碟做得好足,所以上枱嘅時候係feel到隻係暖嘅,而牛扒見到佢燒到有格仔紋,切落去嘅時候啱啱好係五成熟,唔會話有過熟嘅情況發生。咬落去肉味好多肉汁,唔會話好韌,亦都唔會話有好多根搞到好似咬橡筋同埋咬唔到咁樣。 佢嘅伴菜除咗有薯蓉之外亦都有唔少蔬菜例如蘆筍同埋蘿蔔等等,全部都係煮得啱啱好,例如蘆筍係啱啱好爽口,唔會話有叫過老嘅情況。薯蓉雖然唔會話好濃味,但係喺食完肉之後再食返一啖薯蓉,可以中和返口入面嘅油膩感。如果想濃味啲可以點佢配上嘅岩鹽同埋燒汁, 點咗岩鹽就會令到肉有多一種嘅鹹香,同令食牛肉嘅時候多咗一種層次感。而燒汁嘅調味做得好好唔會話搶咗牛嘅味道,反而我覺得係帶到牛嘅另一種本身嘅甜味出嚟。

食到差唔多豬骨仔都到喇,一上枱嘅時候見到佢係熱辣辣,除咗有薯條之外亦都有西柚沙律,方便食豬仔骨食到有啲滯嘅時候可以用嚟解膩。店員上菜嘅時候放低咗好大支茄汁,方便我朋友係咁點薯條,非常貼心。 豬仔骨煮得非常之夠時間,一切嘅時候,肉就已經好軟熟咁樣分離咗。當然啦食豬仔骨咁係要用手拎嚟食㗎啦,一咬落去肉類唔會變得好鞋口, 醬汁同肉嘅比例好適中,咬落去係啱啱好。醬汁一樣唔會話太濃味,可以食得出肉本身嘅鮮味同埋佢一絲絲肉嘅纖維。本身食牛扒都已經開始飽飽地食半份豬仔骨就真係啱啱好啦每人都可以分到兩至三舊豬仔骨。佢嘅薯條反而令到我同朋友更加驚喜,佢係中尺寸嘅薯條,仲有啲連皮添,咬落去熱辣辣, 食到薯仔嘅真味,我朋友就拎嚟點茄汁但我覺得拎嚟點牛扒嗰個燒汁就更加一流。

見到餐廳有做全日happy hour 優惠,有唔同嘅啤酒選擇,我見到前面張枱嗌咗成大桶啤酒都覺得好厲害,下次可以叫朋友三五成群嚟呢度飲返杯!慶祝生日都好適合,咁啱隔離枱今日應該有人慶祝生日,餐廳都播咗唔同版本嘅生日歌同埋喺生日蛋糕點埋蠟燭同隔離枱慶祝生日。
2024-04-24
今晚我和朋友去了荃灣一間cafe吃好西.平日晚有不同的半價優惠, 都幾抵, 今日是星期三, 所以我們叫了星期三的半價優惠菜式:WM美式豬仔骨 (半份) 配田園沙律, 薯條 ($109):豬仔骨煮得夠淋夠軟熟, 很容易切開, 完全不會韌.同埋真係好入味, 好好食, 好香, 幾正.另外田園沙律都好fresh, 幾開胃, 不錯.薯條非常香脆, 幾香口.烤澳洲豬扒配時令蔬菜. 薯蓉 ($198):因為我和朋友都很喜歡吃豬, 所以我們兩個主菜都選了豬.豬扒煮得一點都不韌, 好軟熟.另外個汁幾香甜, 同豬扒好match, 我都幾鐘意食.另外薯蓉非常滑, 幾香口, 奶味香濃, 幼滑.食完2個主菜後, 當然是想吃甜品.見到店面有不少蛋糕, 幾吸引.最後我們點了WM自家製蛋糕--阿華田脆脆芝士餅 ($48):又幾特別, 阿華田幾香口, 又不會太甜, 甜度剛剛好, 幾好食.加左一之後, 埋單都不過$400, 算幾抵, CP值高.
今晚我和朋友去了荃灣一間cafe吃好西.
豬仔骨煮得夠淋夠軟熟, 很容易切開, 完全不會韌.
同埋真係好入味, 好好食, 好香, 幾正.
另外田園沙律都好fresh, 幾開胃, 不錯.
薯條非常香脆, 幾香口.
烤澳洲豬扒配時令蔬菜. 薯蓉 ($198):
因為我和朋友都很喜歡吃豬, 所以我們兩個主菜都選了豬.
豬扒煮得一點都不韌, 好軟熟.
另外個汁幾香甜, 同豬扒好match, 我都幾鐘意食.
另外薯蓉非常滑, 幾香口, 奶味香濃, 幼滑.

食完2個主菜後, 當然是想吃甜品.

見到店面有不少蛋糕, 幾吸引.

加左一之後, 埋單都不過$400, 算幾抵, CP值高.
2024-02-28
2024-03-05 663 views
🔸Set Dinner   $288餐湯係忌廉龍蝦 蟹肉湯 Lobster Bisque 一上枱就聞到個龍蝦湯味十分香濃,而且份量都唔少,好滑好香好好飲,湯中央仲放咗蟹肉,有咸鮮味,跟餐湯仲配咗一個豬仔包,除咗可以搽牛油之外,仲可以用嚟蘸龍蝦湯一齊食,淨係個頭盤已經夠睇頭。主菜 烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁 Grilled US Angus Rib eye Steak with red wine sauce大大件高質肉眼扒 👍🏻,今次想食生啲,只要咗medium五成熟,牛扒放咗喺一堆薯蓉上面,肉眼扒烤得剛剛好🤪肉質嫩滑juicy,可能只係烤五成,無煎牛扒嗰啲美拉德反應,牛肉無焦香,但肉質嫩嫩哋,嗰牛扒汁係好重紅酒香味嘅,咸咸哋,用嚟蘸半熟嘅嫩牛扒就最啱。靚嘅牛扒鮮肉,其實簡單蘸點岩鹽食就最美味,餐廳跟碟都配有一份粉紅岩鹽。Dessert WM 自家精選蛋糕 係藍莓cheesecake,呢個甜品唔會太甜幾好味😚餐跟一杯飲品 凍百香果茶,清清甜甜用嚟跟個芝士蛋糕一齊食 就更加好味啦。味道:8/10性價比:7/10🔸窩夫配雪糕   $68 Waffle with ice cream窩夫係即叫即

🔸Set Dinner   $288
主菜 烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁
味道:8/10
性價比:7/10

🔸窩夫配雪糕   $68
Waffle with ice cream
窩夫係即叫即焗㗎(要等約十分鐘),熱辣辣脆卜卜嘅窩夫上面放咗一球朱古力雪糕,配咗啲藍莓同埋草莓,呢個甜品唔算好甜,冷熱混合一齊增加口感。
味道:7/10
性價比:7/10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 忌廉龍蝦湯
2024-03-02 498 views
養寵物嘅大家有時假日都會帶埋毛仔毛囡出街食下野 周圍去影下靚相今日黎到海之戀商場呢個商場係pet friendly嘅好多餐廳同店舖都俾毛孩一齊入而呢間西餐廳 毛孩都可以一齊入佢係有戶外位置 可以chill住咁食嘢室內又有靚靚特色牆可以打卡影靚相而家仲要好抵食 晚市會有特價餐 抵至半價我地叫左黑松露雜菌pizza轉套餐(+38)先上套餐 餐湯係龍蝦湯個湯好有驚喜 佢係有甘甘地果陣龍蝦味而且夠挺身 唔會好稀以呢個價錢嚟講性價比好高另外亦都包咗兩隻炸蠔 同埋沙律炸蠔咬落Creamy 唔會炸到乾爭爭沙律亦都夠新鮮 面頭有塊柚子食落好Fresh叫咗套餐嘅,亦都會包個餐包 係黑糖餐包上枱嗰一刻嗰包係熱辣辣 所以做到外脆內軟加埋牛油 可以媲美某餐廳嘅黑糖麵包Pizza有得揀厚/薄餅底而我係揀咗薄批佢批B濕濕嘅部份做到餅乾咁脆而成個Pizza有滿滿嘅菇同芝士配返薄批唔會肥膩黑松露醬亦都好夠 每塊都有一堆好香唔會好油另外叫咗半份美式豬仔骨 配沙律同薯條薯條係粗薯條,而且仲保留到脆口份量好多豬仔骨切落夠腍 肉質一絲絲嘅配埋美式醬 好惹味而且啖啖肉 唔會得骨位夾埋沙律 又可以清一清個口餐飲叫咗朱古力咖啡同百
養寵物嘅大家

佢係有戶外位置 可以chill住咁食嘢
室內又有靚靚特色牆

可以打卡影靚相
而家仲要好抵食 晚市會有特價餐 抵至半價

我地叫左黑松露雜菌pizza轉套餐(+38)

先上套餐 餐湯係龍蝦湯
個湯好有驚喜 佢係有甘甘地果陣龍蝦味
而且夠挺身 唔會好稀
以呢個價錢嚟講性價比好高
另外亦都包咗兩隻炸蠔 同埋沙律
炸蠔咬落Creamy 唔會炸到乾爭爭

沙律亦都夠新鮮 面頭有塊柚子
食落好Fresh
叫咗套餐嘅,亦都會包個餐包 係黑糖餐包

上枱嗰一刻嗰包係熱辣辣 所以做到外脆內軟

配返薄批唔會肥膩
黑松露醬亦都好夠 每塊都有一堆
好香唔會好油

另外叫咗半份美式豬仔骨 配沙律同薯條

薯條係粗薯條,而且仲保留到脆口
份量好多
豬仔骨切落夠腍 肉質一絲絲嘅

配埋美式醬 好惹味
而且啖啖肉 唔會得骨位

夾埋沙律 又可以清一清個口

餐飲叫咗朱古力咖啡同百香果紅茶

估唔到佢杯咖啡都幾大杯,而且唧埋cream
不過就甜咗少少

百香果紅茶就清清地 唔會太酸

最後叫咗蛋糕
巴斯克蛋糕同埋Tiramisu
巴斯克蛋糕做到流心效果 係個好輕盈嘅芝士蛋糕
Tiramisu 酒味唔算強烈 少少咖啡味 鬆軟 係一個適合大家一齊食嘢蛋糕

呢間餐廳真係坐得舒服又抵食

2024-02-28
Type of Meal
Dinner
  • 龍蝦湯
  • 黑松露雜菌薄餅
2 day(s) ago 0 views
Cafe & Bar荃灣🦞龍蝦湯+沙律🥗荃灣美食多,但係好多餐廳嘅位都唔多選擇。海之戀商場呢間 Cafe & Bar既室內室外氣氛非常好! 而且抵食嘅選擇好多,唔會out budget! 正!晚餐套餐😋相對比較優惠👍🏻龍蝦湯+沙律跟餐。 仲要有吉列炸蠔! 雖然龍蝦湯只係套餐跟餐,但係一啲都唔馬虎,,其鮮味既膏黃和蝦油,熬出黎既湯,顏色紅亮,香味濃郁! 已經好足料!主菜有:主打WM手撕豬肉薄餅👍🏻轉厚批🍕🍕🍕 以肉質鮮嫩嘅手撕豬肉作主打配料,配上微辣開胃嘅Sasa醬,同墨西哥風情既酸忌廉,好有特色!Pizza餅底部bake得好脆口 😋😋其他心水推介:青醬烤蘆筍野菌扁意粉🌿🍝🍝百香果冰紅茶☕️黃昏時份好有feel🕯️🕯️🌆建議優先訂座,咁就唔怕冇位要排隊等啦!WM Cafe & Bar(荃灣) 地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖Openrice:https://bit.ly/3DxjCEY
Cafe & Bar荃灣🦞龍蝦湯+沙律🥗

晚餐套餐😋相對比較優惠👍🏻

其他心水推介:青醬烤蘆筍野菌扁意粉🌿🍝🍝
百香果冰紅茶☕️

黃昏時份好有feel🕯️🕯️🌆
建議優先訂座,咁就唔怕冇位要排隊等啦!

WM Cafe & Bar(荃灣)
地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

3 day(s) ago 0 views
WM Cafe &Bar有不同的分店,今天我們來到海之商場的分店。環境🌿:一入店內,有一幅綠意安然的人造草牆壁,上面掛著餐廳名,左手面有bar枱,餐廳有室內和室外,室內有卡座,空間寬敞舒適,室外的地方還可以看到海景。點餐🌿:蒜香海蜆欖油扁意粉🍝$128煙煙勒勒,freshSet dinner烤美國安格斯🐮肉眼配紅酒汁 $288先送上龍蝦🦞忌廉蟹肉🦀湯,餐湯味道醎香,質地creamy,再拌上暖黑糖餐包,餐包暖烘軟熟微甜,配襯鹹鮮味的龍蝦湯, good match😍主菜:肉眼扒🐮五成熟,薄薄一塊,肉質黏腍,餐廳跟一份小岩鹽,把岩鹽灑在牛扒上,能帶出牛肉的濃香味。最後點了一個WM自家製的cheese cake🍰味道清甜。有百多元Dinner set,有餐湯,甜品,0 K.重要是環境好舒適,歎食物,歎環境☺️

點餐🌿:
蒜香海蜆欖油扁意粉🍝$128
煙煙勒勒,fresh
Set dinner
烤美國安格斯🐮肉眼配紅酒汁 $288
主菜:
最後點了一個WM自家製的cheese cake🍰味道清甜。

5 day(s) ago 0 views
又在公司附近找吃的,今晚想吃漢堡~不是快餐店的那種😂找來了這家在海之戀裡的西餐廳,看門口餐牌有漢堡就決定吃看看囉🤭漢堡料很足👍🏻一隻手拿有點勉強🙈生菜新鮮爽口,蕃茄鮮甜👍🏻安格斯牛漢堡的牛肉味很濃郁♥️而且肉汁滿滿🌟漢堡包也夠鬆軟,麵粉味香👍🏻炸薯條是粗身款,分量剛好,加蕃茄醬更好吃👍🏻有幾款口味的自家製蛋糕,士多啤梨、檸檬、藍莓都是常見口味~阿婆選了阿華田芝士蛋糕🌟我很愛阿華田產品~怎能不試試🌟蛋糕上層是芝士蛋糕,芝士味很濃,口感軟滑🌟中層是阿華田慕絲,能吃到阿華田味道,沒有被芝士味蓋過,是不錯的♥️
WM 雙層安格斯牛肉芝士漢堡
WM 雙層安格斯牛肉芝士漢堡
WM 自家製蛋糕
  • WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡
6 day(s) ago 0 views
行完donki食个扒,dinner set A-安格斯肉眼扒配紅酒汁,set餐都幾抵食,有埋主食、餐湯、甜品、野飲,是日番茄湯,肉眼大塊,但係薄左d,熟成度可以自己要求,要趁熱食,凍左會有dd騷味,伴碟薯蓉蔬菜,甜品揀左心太軟,甜品仲可以,甜度剛剛好,留心朱古力味都好濃。
2024-05-11 0 views
海之戀都幾多餐廳,今次上到三樓發現一間幾抵食嘅西餐廳。餐廳都幾大幾多位,仲可以坐露天睇海景。嘢食都有好多選擇,有set dinner包湯、甜品同飲品,另外餐牌上任何主菜都可以加錢升級做套餐。今次二人行揀左一份set dinner,一份散叫嘅Burger加薯條。餐湯係蟹肉龍蝦湯,有好鮮香嘅龍蝦味,仲有少少蟹肉,都幾好飲。隨餐湯仲送一大條黑糖包,質感鬆軟又甜甜地,開左個靚頭。主菜就係烤羊架伴季節菜,羊架有三件,可以揀五成或七成熟,今次揀左五成,保留嫩滑質感,亦唔會好重騷味。底下有好滑嘅薯蓉同雜菜。另一道主菜就係安格斯牛肉辣味芝士漢堡,入面有安格斯牛肉、生菜、蕃茄、菠蘿同墨西哥辣椒,牛肉好Juicy,加埋唔同嘅配料,味道好清新,尤其是塊菠蘿有燒過,更加解到牛肉油膩感,再帶點墨西哥辣椒嘅刺激。另外加$18叫左薯條,新鮮熱辣炸起好脆身。而甜品就有自家製甜品或者心太軟揀,揀左自家製甜品 – 柚子芝士蛋糕。芝士蛋糕有好濃cream cheese味,加上柚子蜜又估唔到幾夾,好清新。Set Dinner仲包飲品,百香果茶唔算好甜,帶有濃郁果香,幾好飲。埋單$411都幾抵食,性價比幾高,幾值得食!
海之戀都幾多餐廳,今次上到三樓發現一間幾抵食嘅西餐廳。

埋單$411都幾抵食,性價比幾高,幾值得食!
2024-05-09 0 views
忌廉龍蝦蟹肉湯:這道湯以忌廉龍蝦和蟹肉為基礎,口感濃郁唔會太鹹,亦都冇好假嘅味道!黑糖餐包熱辣辣仲有牛油,真係超級邪惡!香煎帶子海鮮龍蝦汁意粉:這道菜以香煎的帶子和青口等等做餸,龍蝦汁本身幾濃!意粉軟硬度啱啱好!芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯:釀滿了蟹肉和芝士的大啡菇係手工菜冇咩地方有得食而且滿滿嘅高級感,搭配著香氣四溢的牛肝菌意大利飯,簡直係齒頰留香,同埋值得讚,就係意大利飯入味之餘,亦都唔會太腍。WM美式豬仔(半份)配田園沙律和薯條:份量超級大,特價菜式份量冇減少到,值得一讚!WM自家製蛋糕士多啤梨芝士蛋糕,唔算好甜,而且士多啤梨味都幾真!朱古力心太軟:口感細膩免費甜品嚟講算有心機熱檸檬紅茶
忌廉龍蝦蟹肉湯:

黑糖餐包

熱辣辣仲有牛油,真係超級邪惡!

香煎帶子海鮮龍蝦汁意粉:
這道菜以香煎的帶子和青口等等做餸,龍蝦汁本身幾濃!
意粉軟硬度啱啱好!

芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯:

WM美式豬仔(半份)配田園沙律和薯條:
份量超級大,特價菜式份量冇減少到,
值得一讚!

WM自家製蛋糕

士多啤梨芝士蛋糕,唔算好甜,而且士多啤梨味都幾真!

朱古力心太軟:
口感細膩免費甜品嚟講算有心機

熱檸檬紅茶
荃灣海之戀有間精緻西式料理,呢度環境好寬敞呢!我地兩個人點左第一道就係手撕豬肉薄餅。薄餅底薄脆,豬肉肉質嫩滑,配上新鮮蔬菜同特製醬汁,味道鮮美。每一口都有薄餅嘅香脆口感同豬肉嘅鮮味,非常適合作為二人點選。跟住有柚子醬炸雞翼特色小食。雞翼炸得金黃酥脆,外層醬汁帶有柚子嘅清新香氣,味道酸甜適中。每一口都帶有柚子嘅獨特風味,令人驚喜。然後重頭戲係雙層安格斯牛肉芝士漢堡。漢堡包夾著兩片多汁嫩滑嘅安格斯牛肉,肉質鮮美,加上芝士同其他配料,味道更加豐富。漢堡包本身軟綿,配合牛肉同芝士,每一口都令人感到幸福滿足。除左食物之外,仲有非常推薦芝士奶蓋焦糖爆谷拿鐵!呢個飲品絕對係打卡able, 又飲得又睇得!內有香濃嘅拿鐵咖啡,上面再加上濃郁的芝士奶蓋同焦糖爆谷。飲品醇厚香甜,芝士奶蓋同焦糖爆谷帶出嘅層次感令人驚喜。整體而言,呢間西餐廳嘅食物質素非常高,每一樣都有獨特嘅風味,除左好味之外亦可以好好打卡同傾計享受呢!
荃灣海之戀有間精緻西式料理,呢度環境好寬敞呢!

• WM安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
2024-05-06 0 views
今日同朋友去咗荃灣行完Donki,就係海之戀內搵餐廳食嘢,我哋特別鍾意依間餐廳嘅黑糖包,超好食。🌟#餐包: 黑糖包鬆軟綿密,每一啖都係香濃的黑糖香氣,入口軟熟,好好食。🌟#龍蝦海鮮湯2客湯底濃郁,鮮味十足,仲有好多龍蝦肉,每一啖都係海鮮的甜味,豐富的口感。🌟#巴馬火腿凱撒沙律沙律菜款式多,新鮮爽脆,配上大大塊的巴馬火腿,咸香開胃🤤🌟#波士頓龍蝦薄餅9吋薄餅上鋪滿了豐富的波士頓龍蝦肉,搭配著香濃的醬汁和脆口的餅底,CP值高!🌟#龍蝦汁海鮮長通粉芝士份量好多,濃郁的龍蝦汁,長通粉掛滿了豐富的海鮮味道,好正。🌟#百香果冰紅茶+ 熱伯爵茶百香果味非常開胃,熱伯爵茶帶有淡淡的花香和茶葉的風味,兩杯都解膩。🌟#柚子海鹽蘋果金寶柚子海鹽略帶咸,內裡是酸甜可口蘋果餡料,外層是金黃酥脆的餅皮,口感特別。服務細心,食物水準高,值得再來。

🌟#餐包: 黑糖包
鬆軟綿密,每一啖都係香濃的黑糖香氣,入口軟熟,好好食。

🌟#龍蝦海鮮湯2客

🌟#巴馬火腿凱撒沙律
沙律菜款式多,新鮮爽脆,配上大大塊的巴馬火腿,咸香開胃🤤

🌟#波士頓龍蝦薄餅9吋

🌟#龍蝦汁海鮮長通粉

🌟#百香果冰紅茶+ 熱伯爵茶

🌟#柚子海鹽蘋果金寶

服務細心,食物水準高,值得再來。
  • 忌廉龍蝦湯
  • 芒果百香果青檸特飲
  • Pizza
2024-05-05 0 views
上星期同小朋友去荃灣間playhouse 玩完之後想食埋晚飯先返屋企 係商場入面搵到間氣氛唔錯嘅西餐廳 ⭐️WM Cafe & Bar⭐️ 有套餐有散叫 座位分室內同戶外 我哋想歎冷氣 梗係揀室內啦😂我哋一行四人叫咗個四人套餐 包括🥣四份精選餐湯可以揀龍蝦湯或蕃茄湯 蕃茄湯好夠熱 龍蝦湯味道濃郁以下自選🥗沙律 - 煙三文魚凱撒沙律 好大碟兼沙律非常新鮮🥨小食意式蕃茄炸墨魚丸 - 香脆可口意式炸雞翼 - 好入味 炸得岩岩好🍱主菜 法式海鮮意粉(青口、帶子、海蝦) - 好多海鮮好豐富 意粉煙韌度亦煮得岩岩好意式海鮮薄餅 - 焗得非常香脆 好足料呀🥩扒類 - 安格斯西冷扒(10安士)牛扒煎得好靚 叫咗7成 生熟程度岩岩好 非常juicy🍰WM自家製蛋糕意唔不到蛋糕咁出色 當日嘅四款口味都好好味 食到停唔到😋 最鍾意係巴斯克蛋糕!🍵咖啡/熱茶/凍西柚蜂蜜綠茶雖然我地最後坐室內 但係都有去餐廳嘅戶外座位度參觀下 真係好有氣氛 下次可以試試

我哋一行四人叫咗個四人套餐 包括
意式蕃茄炸墨魚丸 - 香脆可口
意式炸雞翼 - 好入味 炸得岩岩好
🍱主菜
意式海鮮薄餅 - 焗得非常香脆 好足料呀
🥩扒類 - 安格斯西冷扒(10安士)
牛扒煎得好靚 叫咗7成 生熟程度岩岩好 非常juicy
🍰WM自家製蛋糕
🍵咖啡/熱茶/凍西柚蜂蜜綠茶

2024-05-04 0 views
早幾日放假去左海之戀行下, 上網見到呢間餐廳咁多好評, 所以就揀左係度食個晚餐啦~1️⃣ 🥩 Dinner Set A – 烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁 呢度既Dinner set都幾抵, 除左有餐湯, 仲有甜品同埋飲品, 飲品仲可以揀凍百香果茶😜餐湯有忌廉龍蝦蟹肉湯同是日餐湯, 因為近排皮膚唔好🥲 所以我地就揀左是日既蕃茄湯, 蕃茄湯都好足料, 好多茄肉🍅而主菜肉眼扒都好大塊, 熟度剛剛好, 肉味夠濃亦唔會好韌👍🏻 伴碟有薯蓉同唔同既蔬菜~甜品就揀左要心太軟🍰 夠流心而且唔會過甜, 好滿足🥰凍百香果茶既味道都調得好飲呢!2️⃣ 🍝日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉 (+$38升級加套餐)意粉我地額外加左$38要套餐, 有細碗餐湯、廚師沙律、吉列炸蠔同埋飲品😋廚師沙律好開胃同新鮮, 炸蠔炸得好香脆, 亦夠鮮甜, 飲品我地就叫左熱檸水🤪~泥個意粉岩晒我魷魚控既朋友🤣🤣因為魷魚既份量都唔少, 墨汁味同蒜味亦好夾,意粉唔會過熟🥳✨另外餐廳仲送左餐包, 係帶有蜜糖味既甜餐包, 好岩我口味

2️⃣ 🍝日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉 (+$38升級加套餐)

✨另外餐廳仲送左餐包, 係帶有蜜糖味既甜餐包, 好岩我口味