Restaurant: Wulu Restaurant
Terms & Details:
2024-01-09 1622 views
飯局還沒到人齊,閒著先食小食慢慢等🏅滷水雙拼,香港本地滷水墨魚及生腸,滷水味道足,絕對開胃再點一個小食酸薑皮蛋叫了兩個小食,職員送了一支大青島🥰人齊叫湯底👌🥰$1湯底:椰皇桃膠鮮雞鍋睇左呢個$1優惠,出品真係喜出望外❤️職員變了廚師,放了少許牛油及香料,點火,很有效果,煎香了鮮雞件,表皮焦香了,整間房已經香了再打開原隻椰皇,把整個椰皇水推入鍋鮮甜與雞件味道,我已經喝了兩碗😅這店是賣湯的嗎?😅😅😅$1湯竟然是最高級質素打破了我對優惠便缺質素的想法我把雞件吃了,外表焦香,內裏也很嫩滑已經覺得很滿足,職員這時加入高湯現在才是吃火鍋時間😂先來🏅十二道牛拼盤🐮這個拼盤滿足了牛粉絲,最好食的部位都齊了朋友馬上牛博士上身,教導這個燙10秒這件燙15秒,長知識了平日我投訴牛肉比較靭,原來是燙久了😅🏅紐西蘭羊肉片有朋友不食牛,羊才是最愛肉脂分配很好,沒有太重的羊騷味這碟叫了兩遍😋*🏅台式鴨血,萵筍很久以前,有朋友跟我說鴨血其實是火鍋必點,一直覺得鴨血或是豬血味道一般但原來是烹調的方法錯了,要把鴨血放進這個清甜的湯底,味道竟然很。好。食。萵筍更不用說,把湯底完全吸收了,爽脆鮮甜,厚薄適中🏅即炸鮮響鈴脆卜卜
飯局還沒到人齊,閒著先食小食慢慢等
🏅滷水雙拼,香港本地滷水墨魚及生腸,滷水味道足,絕對開胃
再點一個小食酸薑皮蛋
叫了兩個小食,職員送了一支大青島🥰
滷水雙拼

人齊叫湯底👌
🥰$1湯底:椰皇桃膠鮮雞鍋
睇左呢個$1優惠,出品真係喜出望外❤️
再打開原隻椰皇,把整個椰皇水推入鍋
鮮甜與雞件味道,我已經喝了兩碗😅
這店是賣湯的嗎?😅😅😅
$1湯竟然是最高級質素
打破了我對優惠便缺質素的想法
我把雞件吃了,外表焦香,內裏也很嫩滑
已經覺得很滿足,職員這時加入高湯
現在才是吃火鍋時間😂
椰皇桃膠鮮雞鍋

先來🏅十二道牛拼盤🐮
這個拼盤滿足了牛粉絲,最好食的部位都齊了
朋友馬上牛博士上身,教導這個燙10秒
這件燙15秒,長知識了
平日我投訴牛肉比較靭,原來是燙久了😅

🏅紐西蘭羊肉片
有朋友不食牛,羊才是最愛
肉脂分配很好,沒有太重的羊騷味
這碟叫了兩遍😋

🏅台式鴨血,萵筍

萵筍更不用說,把湯底完全吸收了,
爽脆鮮甜,厚薄適中
台式鴨血

🏅即炸鮮響鈴
脆卜卜 即炸即卷 上枱還是熱身的
沒有外面食到的油膩味 這個吸湯一絕

🏅菜,墨魚滑
質素可以,都是火鍋的必食配菜

總結,店環境舒適
不是大排檔不是逼夾的用餐
我們4人有房間,談天用餐很有私隱度
職員無論即場湯底點火上菜介紹也是專業
體驗很好,職員在結帳時,
再問我一遍用餐體驗,證明他們是非常著重客人整個感受,很好,給讚❤️
滷水雙拼
椰皇桃膠鮮雞鍋
台式鴨血
3 day(s) ago 0 views
見到一串都豆腐38…. 真係 食材全都拋離市場價!又唔係好食唔係出名環境一入黎個裝修以為冇開舖:全部一間間封閉房仔 特別特別奇怪 冇人氣咁室內又唔通風 好大陣食物腥味 好難想像坐房仔入面有幾局 同埋 好暗環境好多招牌食材都冇 一大堆一大堆售罄 黎食咩??本身想食嘅都冇好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵 好貴 好唔抵
見到一串都豆腐38…. 真係

食材全都拋離市場價!又唔係好食唔係出名

4 day(s) ago 0 views
紫菜炸響鈴,每塊都大大塊,金黃色嘅,好吸引。我哋夾咗一塊嚟試食,咬落去真係好酥脆,而且仲有陣陣紫菜嘅香味。我哋食完之後,個個都覺得好正紫菜炸響鈴真係好正,好值得介紹比好友。

我哋食完之後,個個都覺得好正
紫菜炸響鈴真係好正,好值得介紹比好友。
2024-05-10
Lunch
  • 紫菜炸響鈴
6 day(s) ago 0 views
2樓有大枱,房間有洗手間。一張枱可以坐到12人,非常闊落。洗手間也乾淨。小食:黑松露枝豆和無骨酸辣鳳爪都好好味、牛肉新鮮。餃子人手包,還有魚皮餃形狀的韭菜餃,皮薄餡多。椰子雞湯湯底鮮甜,現炒湯,待應準備材料,份量足,先放雞再放整個椰子,鑊氣10分足,必須點。麻椒牛腩湯底也正,鹹辣適中,推薦。特色雜丸、爽口彈牙。甜品還有炸香蕉配朱古力醬,非常特別。店舖位置也容易找就在路邊,開車的話旁邊有停車位入錶。
2024-05-22
  • 手切頂級安格斯肥牛
  • 鮮椰青雞鍋
  • 泰式無骨鳳爪
  • 丸類拼盤
  • 招牌炸魚皮
2024-05-18 15 views
朋友生日選了打邊爐🫶 呢間係openrice book位可用$1換購爵士佛跳牆湯鍋😍 入坐後提一提店員好快就攞咗個有雞件,有大大隻鮑魚,有海參,有素魚翅嘅湯上嚟,個湯超足料😍 滾起先嘗個湯好鮮甜👍胡爐十二道牛盛盒 $688 (腩肋條,池板,封門柳,牛頸脊,牛白肉,牛舌心,安格斯,飛驒和牛,坑抓,花雕醉滑牛,邊抓,牛展) 兩個人叫一個牛盛盒有晒咁多個部位可以樣樣有d😋總括嚟講,兩個人叫咗一個足料湯煲,一個牛盛盒,一碟菜,一扎竹蔗茅根 ,飽住出門口😋

2024-05-13
Dinner
2024-05-05 70 views
好想食啲暖笠笠嘅嘢食。於是嚟咗尖沙咀嘅醉胡爐打邊爐。醉胡爐喺尖沙咀嘅金巴利道,交通好方便。餐廳嘅裝修簡約時尚,環境寬敞舒適。我哋叫咗個鴛鴦鍋,一邊係麻辣湯底,一邊係胡椒豬肚湯底。麻辣湯底辣度適中,唔會太辣,而且好香口。胡椒豬肚湯底好胡椒味,而且有好多豬肚,好足料。第一道菜係紫菜炸響鈴。紫菜炸響鈴外脆內軟,口感好豐富。紫菜嘅香味同響鈴嘅脆卜卜口感簡直係完美嘅組合。第二道菜係手切頂級安格斯肥牛。肥牛嘅肉質好鮮嫩,而且有好多雪花紋。涮幾秒就可以食喇,入口即化,真係好好味!
好想食啲暖笠笠嘅嘢食。於是嚟咗尖沙咀嘅醉胡爐打邊爐。

2024-04-17
Dinner
  • 菜係紫菜炸響鈴
2024-03-12 406 views
第一次試着火嘅打邊爐、佢個椰子雞不得了、非常鮮味、很香的椰子味、很Flash嘅味道、可以打邊爐前飲左湯先、似煮了很久的老火湯、海鮮湯的龍蝦也不錯、很濃郁的海鮮味象拔蚌刺身十分鮮味
象拔蚌刺身十分鮮味
✨ 椰皇桃膠鮮雞鍋💲 1經openrice book位 可以用1蚊嗌湯底🫶🏻 湯底雖然只係1蚊 但係一啲都唔求其🥹 湯底真係好鮮甜 我地每人都飲咗幾碗🥹 啲雞肉亦都好嫩滑❤️✨ 胡爐十二道牛盛盒💲 68812款唔同部位既牛 嫩滑既✨ 胡爐豚拼盤💲 328正常既豬✨ 黑松露蟹肉餃💲 128 / 8隻黑松露味超濃!平時唔鍾意黑松露既我都覺得好驚艷!但係小心唔好煮太耐 餃子皮好軟👀✨ 蔬菜拼盤(大)💲 93正常 新鮮既菜✨ 黑松露墨魚丸💲 98 / 8粒黑松露味無蟹肉餃咁濃 但係都好食✨ 醬料費💲 28 / 1位連加一平均每人三百七 雖然食物質素滿意既 但係一啲都食唔飽🥲 啲侍應亦都好似唔知自己做緊咩咁🥲加一:✅
✨ 椰皇桃膠鮮雞鍋💲 1

黑松露味無蟹肉餃咁濃 但係都好食

✨ 醬料費💲 28 / 1位

加一:✅
2024-02-04 457 views
胡椒豬肚花膠雞鍋。這道菜以鮮嫩的豬肚、彈牙的花膠和鮮嫩的雞肉為主要材料,加上香濃的胡椒湯底。湯底的味道濃郁而不膩,胡椒的香氣彰顯出來,使整道菜更加開胃。肉類的質感非常好,口感鮮美,讓人回味無窮。接下來,我們品嚐了手切頂級安格斯肥牛。這道菜的牛肉切得非常薄,咀嚼起來鮮嫩多汁。牛肉本身的香氣和鮮甜的肉汁在口中蔓延開來,令人愛不釋口。搭配上醬料的調味,更加提升了整道菜的口感。此外,醉胡爐的五寶餃和五寶丸也讓我留下了深刻的印象。餃子和丸子的外皮薄而富有彈性,內餡豐富多樣,包括鮮蝦、豬肉和蔬菜等。每一口都充滿了鮮美的口感,特別是搭配上店家自製的特製醬料,更加增添了美味。

2024-02-03 372 views
一心諗住振興本地經濟,兩公婆放工後撐枱腳,食火鍋,滿心歡喜😃細心看過餐牌,輕輕點了三道菜,試吓水溫先,點知煲水要等咗四十五分鐘先黎齊三道菜,碟頭細都算,仲話人手唔夠又多單,請見諒;算…加單再點些唔洗切的雲吞,點知….🕊️又等左半小時,仲要八粒雲吞變四粒,等換又再等….總結,這食店食物質素一般,價錢偏貴,性價比水平下,人手嚴重不足,環境表面還可以,往洗手間便見又濕又滑。兩公婆最後決定都係等返鄉下消費😡😡
2024-02-03
2024-01-25 253 views
朋友回港臨時約食飯,因為天氣凍所以決定打邊爐,睇Openrice見到呢間都幾多好評就試吓,第一次嚟食非常有驚喜,食物高質,伙記有人情味,絕對可以再嚟食過😋😋😋😋
來到這家店,第一口就被那松茸合桃雜菌鍋給迷倒,湯底咁香郁,滲透住木香同海味,簡直就係鮮得嚟又唔膩口!嘅安格斯肥牛,肉質嫩滑,煮到半熟,牛肉既香氣同埋微微既嚼勁,真係一流!隔離的餃子拼盤,啲皮薄到出神,韮菜餃啲香口味,正到彈牙💥!鮮蝦雲吞,每粒都係大隻蝦,彈性十足,一啖一個剛剛好。手打丸類每個都飽滿得黎又有咬口,黑松露墨魚丸,嗌👍,墨鱼同黑松露嘅搭配真係神來之筆!蔬菜拼盤,顏色繽紛,口感多元,每樣都爽口得嚟又新鮮,完美中和左啲肉類嘅油膩。最後有個泰式無骨鳳爪,酸酸辣辣咬落去仲有啲Q彈嘅質感,啖啖肉,食得夠開心!喺這家店食飯,真係享受,好似道場既美食party咁,真係醉喇🍷~

2024-01-23 173 views
最近天氣開始又凍返,緊係去打邊爐喇😋就相約朋友黎左e間靚湯打邊嘅店😍先飲湯後打邊爐🤓餐廳有好多唔同嘅滋補養生湯底😋我地今次揀左招牌鮮椰青雞鍋,店員先爆香雞件,再用倒入椰青😋加入鮮雞湯🥰湯勁清甜😝同唔會油👍🏻飲完仲覺得好潤🥰雞件都好嫩滑🤩🌸手切頂級安格斯肥牛,份量都幾多🐮油花均勻😋有香香嘅牛味👍🏻🌸醉胡爐五寶丸入面有手打黑松露墨魚丸; 墨魚丸,蝦丸,牛丸同梅菜豬肉丸,當中我幾喜歡佢個黑松露墨魚丸,因為勁彈牙,咬落有香香嘅黑松露嘅味道🥰🌸醉胡爐五寶餃入面有XO醬鮑魚蝦餃王,香茜豚肉餃,手工雲吞,黑松露蟹肉餃和韮菜餃,其中XO 醬鮑魚蝦餃入面真係有大大隻嘅蝦仁🤩味道都幾野味👍🏻🌸蔬菜拼盤裡面有好多唔同款嘅蔬菜🤓夠新鮮😌🌸即叫即炸響鈴,響鈴好大份😍浸湯食剛好🥰🌸我哋仲叫左稻庭烏冬同新鮮椰青☺️

湯勁清甜😝同唔會油👍🏻飲完仲覺得好潤🥰
雞件都好嫩滑🤩

🌸蔬菜拼盤裡面有好多唔同款嘅蔬菜🤓夠新鮮😌

🌸即叫即炸響鈴,響鈴好大份😍浸湯食剛好🥰

🌸我哋仲叫左稻庭烏冬同新鮮椰青☺️
2024-01-16 230 views
一直聽說過醉胡爐這個名字,今天終於有機會可以品嘗了。我們一行有八個人,所以點了兩個鍋,分別是醉八鮮鍋和佛跳牆鍋。兩個湯頭都很有特色,佛跳牆鍋口感濃稠但不會很膩,而且配料很豐富,裡面有花膠、鮑魚、魚翅、金華火腿、海參等等。另一個醉八鮮鍋是以海鮮為底,上來的時候鍋裡的龍蝦和鮑魚還在動,餐廳裡有一個魚缸,所以我猜想應該是現捕現做,所以感覺也很新鮮。這個味道比較西式,比佛跳牆鍋還要濃郁。個人更推薦佛跳牆鍋。我們還點了牛肉和豬肉拼盤,什麼都有一點,感覺也很豐富。牛肉味道濃郁,看起來也很新鮮。豬肉煮久了,也不會像其他餐廳的老掉,所以煮起來沒什麼技巧可言,好吃!聽服務員說丸和餃子都是自家做的,的確很有嚼勁,不錯不錯。響鈴是現炸的,上到桌子上也很燙,加到湯裡吸了吸湯汁,超贊!烏冬放在醉八鮮鍋裡也帶著湯,超級好吃!醉胡爐儘管價格可能不算便宜,但他們的服務確實非常到位。熱情友好,專業周到。最後捧著肚子走!又是滿足的一天!

身邊總有幾個邊爐迷🍲知道醉胡爐最近仲出咗期間限定「港幣$1湯底優惠!」夠晒真材實料👍🏻🎉梗係要第一時間約朋友去試吓!😍/▫️$1湯底—椰皇桃膠鮮雞鍋▫️真係$1!真係$1!真係$1!「先飲湯,後火鍋🍲」呢款係飲完會暖笠笠嘅鮮雞湯🥰生雞件同配料會先用白酒點火炒香🔥加入原隻即開椰皇同自家煲雞湯全個步驟會喺客人面前處理,好似表演咁精彩👏🏻煲滾後可飲碗湯先,超鮮甜美味,滋陰養顏!飲夠先再加豬骨湯繼續打邊爐😋估唔到$1湯底都可以咁高質咁有驚喜‼️/▫️招牌炸魚皮$78▫️其中一款必點嘅趁熱食小食魚皮厚薄適中炸到脆卜卜,表面灑上椒鹽好惹味😍真係會食唔停口呀!/▫️手切頂級安格斯肥牛(小)$298▫️牛肉又係必點嘅火鍋配料肥牛油脂分布均勻🐮開邊切開,肉質軟腍仲充滿肉味💧/▫️醉胡爐五寶餃$128▫️餃類包括:黑松露蟹肉餃、香茜豚肉餃、手工雲吞、自家製菜肉餃等每一款都皮薄餡靚,真材實料我最中意黑松露蟹肉餃🦀中意黑松露嘅朋友都一定要試濃濃黑松露味🥰/▫️醉胡爐五寶丸$128▫️丸類包括:蟹籽蝦丸、牛骨牛汁丸、梅菜豬肉丸、皇帝菜墨魚丸等每款丸都好出色,食得出真係手打果種彈牙爽口皇帝菜墨魚丸好特別皇帝菜嘅獨特味道夠晒突出😋/▫️蔬
身邊總有幾個邊爐迷🍲
知道醉胡爐最近仲出咗期間限定「港幣$1湯底優惠!」
夠晒真材實料👍🏻🎉
梗係要第一時間約朋友去試吓!😍
▫️$1湯底—椰皇桃膠鮮雞鍋▫️
真係$1!真係$1!真係$1!
「先飲湯,後火鍋🍲」
呢款係飲完會暖笠笠嘅鮮雞湯🥰
生雞件同配料會先用白酒點火炒香🔥
加入原隻即開椰皇同自家煲雞湯
全個步驟會喺客人面前處理,好似表演咁精彩👏🏻
煲滾後可飲碗湯先,超鮮甜美味,滋陰養顏!
飲夠先再加豬骨湯繼續打邊爐😋
估唔到$1湯底都可以咁高質咁有驚喜‼️
▫️招牌炸魚皮$78▫️
其中一款必點嘅趁熱食小食
魚皮厚薄適中
炸到脆卜卜,表面灑上椒鹽好惹味😍
真係會食唔停口呀!
▫️手切頂級安格斯肥牛(小)$298▫️
牛肉又係必點嘅火鍋配料
肥牛油脂分布均勻🐮
開邊切開,肉質軟腍仲充滿肉味💧
▫️醉胡爐五寶餃$128▫️
每一款都皮薄餡靚,真材實料
我最中意黑松露蟹肉餃🦀
中意黑松露嘅朋友都一定要試
濃濃黑松露味🥰
▫️醉胡爐五寶丸$128▫️
丸類包括:蟹籽蝦丸、牛骨牛汁丸、梅菜豬肉丸、皇帝菜墨魚丸等
每款丸都好出色,食得出真係手打果種彈牙爽口
皇帝菜墨魚丸好特別
皇帝菜嘅獨特味道夠晒突出😋
▫️蔬菜拼盤(小)$63▫️
蔬菜包括:娃娃菜、白菜、生菜
係打邊爐嘅熱門蔬菜🥬
吸收晒湯底嘅鮮甜味🤤
㊙️店內仲設有多個私隱度高嘅包廂
多人聚會又可以多個選擇👍🏻
招牌炸魚皮
手切頂級安格斯肥牛(小)
醉胡爐五寶丸
醉胡爐五寶餃