《OMG!MaMaDay》意粉、軟殼蟹愛好者!望過黎~💛👈🏻唔洗講啦 一定support!環境佈置以復古風格 打卡一流🎬呢間主打多國西式特色菜岩曬鍾意嘗試新口味既吃貨啊☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍①《可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵》$1️⃣1️⃣2️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7.9/10🐱:完全係食完完全唔會失落既一款意粉,首先醬汁十分足夠 入口超級creamy~睇圖都可以見到每條扁麵都掛住爆炸多明太子醬🤤再加上溫泉蛋完全唔會出現好乾既情況。麵隔離仲有4-5條既蟹柳?!個人一般蟹柳 中區中矩啦 。(溫馨提示: 建議兩人食啊!我一個人食 頭5啖好正 好好味🙈 d醬太濃郁 後面就開始有少少膩?!)②《黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯》$1️⃣2️⃣6️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10🐱:neko既朋友order左呢款燉飯,飯如其名 黑到爆炸,隔離圍住3舊左右既魷魚圈🦑,魷魚圈正常炸物水平 唔會太油膩。而飯就偏向珍珠米口感 本人一直覺得墨汁無乜味道 所以呢個飯主要既味道係🧄蒜味較濃厚 。話明墨魚滑 ?咦?係邊啊?🙈食下食下 朋友仔問我飯入面呢舊白色野咩黎嫁?原來墨魚滑係加左入啲飯度。口感好新奇~(溫馨提示:
《OMG!MaMaDay》
意粉、軟殼蟹愛好者!望過黎~
💛👈🏻唔洗講啦 一定support!
環境佈置以復古風格 打卡一流🎬
呢間主打多國西式特色菜
岩曬鍾意嘗試新口味既吃貨啊
☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍

①《可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵》$1️⃣1️⃣2️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7.9/10

②《黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯》$1️⃣2️⃣6️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10
(溫馨提示: 整體飯口味比起意粉偏淡,份量適中,一個人食應該可以應付🙈)

③《點解個個都叫軟殼蟹比薩架?》$1️⃣3️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8.4/10
🐱:軟殼蟹愛好者!!一定要order啊!首先軟殼蟹炸得好好 入口唔會一口油 入面仲有蟹膏🤩 雖然唔多 但勁鮮甜 OMG!Pizza係屬於薄皮 所以食落唔會好滯(仲要試其他美食架嘛) 上面加左幾款芝士(Neko係芝士控🧀!)切開真係可以拉絲個款 反正樣樣都襲中我最愛💕 下次會翻兜既款黎!
(溫馨提示:黎到建議立即食~因為芝士會更加拉絲🙈你明我明啦~)

④《平凡到無得再平凡既炸洋蔥圈》$6️⃣5️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10
🐱:小食黎講洋蔥圈絕對算係唔錯,炸得正常水平啦 食落又真係幾平凡?!🤣配左個類似酸酸既沙律醬 都幾開胃 但下次俾我選擇,我可能會揀試食其他小食 例如:好多口味既薯條?
(溫馨提示:呢個小食黎得最快 岩岩好時間 野食未到可以解口癮)

⑤ 飲品系列
🍓Strawberry Soda$4️⃣6️⃣
👉🏻 6.5/10 顏值高 味道一般
☕️Latte $4️⃣8️⃣
👉🏻 7/10 烘烤味較濃 中規中矩~

🐈🐾回頭率:🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍
[8粒🧡最高]
整體表現: 好好味的一個特色餐廳 🍴兩人食建議 order 一份比薩 ➕一個主食(意粉不錯)➕小食 🥰 但由於價錢頗高 朋友聚會可以考慮 環境佈置好睇 方便打卡📸 依家睇翻啲相 依家又好想食多次軟殼蟹比薩🍕!!!

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
點解個個都叫軟殼蟹比薩架?
平凡到無得再平凡既炸洋蔥圈
Strawberry Soda
Latte
$200 (Lunch)
可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
點解個個都叫軟殼蟹比薩架?
Latte