NUTTEA 📌 旺角旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖一嚟到旺角中心,就梗係掃街啦,除咗章魚小丸子 🍡 最近我就愛上咗 【 雞翼山】嘅雞翼,而加一杯味道清新嘅 Nuttea 絕對係 Perfect Match 🥰 主打堅果奶 & 堅果奶蓋而聞名嘅 NUTTEA,絕對係怕肥又想飲手搖飲品嘅我嘅恩物。 今次我就試下呢個新出🌹 玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶🌹🌹玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶 $36NUTTEA 堅果奶蓋係質感稠密,係用左 5 種堅果,🌰 榛子 • 腰果 • 核桃 • 杏仁 • 夏威夷果仁 🌰 等 5 種堅果製成 ,不含牛奶同奶精,入口香濃幼滑,好味又健康。堅果奶蓋一如以往好味,奶蓋係厚厚的,面頭仲有少少堅果碎,可以用匙羹仔潷來食, 每一啖都充滿咗濃郁嘅堅果香味。雖然加咗蘆薈,大大增加咗口感,但係我就唔係咁喜歡呢個 🌹玫瑰嘅味道,味覺上有啲失真,相比起我 Nuttea 飲開嘅 🍓 士多啤梨茶酸甜清新,又或者係火龍果嘅果香就自然得多,呢杯玫瑰🌹真係唔夠清新自然。雖然呢杯🌹玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶唔係我杯茶,但 NUTTEA 嘅奶蓋又真係有佢獨特性亦係健康之選,所以我仍然會幫襯 Nuttea
NUTTEA 📌 旺角
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖