NUTTEA 📌 旺角旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖一嚟到旺角中心,就梗係掃街啦,除咗章魚小丸子 🍡 最近我就愛上咗 【 雞翼山】嘅雞翼,而加一杯味道清新嘅 Nuttea 絕對係 Perfect Match 🥰 主打堅果奶 & 堅果奶蓋而聞名嘅 NUTTEA,絕對係怕肥又想飲手搖飲品嘅我嘅恩物。 今次我就試下呢個新出🌹 玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶🌹🌹玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶 $36NUTTEA 堅果奶蓋係質感稠密,係用左 5 種堅果,🌰 榛子 • 腰果 • 核桃 • 杏仁 • 夏威夷果仁 🌰 等 5 種堅果製成 ,不含牛奶同奶精,入口香濃幼滑,好味又健康。堅果奶蓋一如以往好味,奶蓋係厚厚的,面頭仲有少少堅果碎,可以用匙羹仔潷來食, 每一啖都充滿咗濃郁嘅堅果香味。雖然加咗蘆薈,大大增加咗口感,但係我就唔係咁喜歡呢個 🌹玫瑰嘅味道,味覺上有啲失真,相比起我 Nuttea 飲開嘅 🍓 士多啤梨茶酸甜清新,又或者係火龍果嘅果香就自然得多,呢杯玫瑰🌹真係唔夠清新自然。雖然呢杯🌹玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶唔係我杯茶,但 NUTTEA 嘅奶蓋又真係有佢獨特性亦係健康之選,所以我仍然會幫襯 Nuttea
NUTTEA 📌 旺角

今次我就試下呢個新出🌹 玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶🌹
🌹玫瑰蘆薈堅果奶蓋茶 $36

今天就去咗NUTTEA試下佢哋嘅手作堅果奶系列,真係一啲都唔令我失望噃!首先,佢哋嘅香芋堅果奶,啱啱噏嘅話,嚟個一句:真係夠晒Creamy,夠晒滑!香芋味好濃郁,每一啖都覺得芋香突出,又唔會覺得膩,一路飲一路爽。然後,蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶都正到飛起!你話,蘋果片加埋楓糖,呢個組合已經夠晒惹味,再嚟個堅果奶蓋,香港話叫做「脆口脆口」嘅感覺,真係解渴又滿足。呢款飲品真係得意,一邊飲得到新鮮既果味,一邊又有啲脆脆的口感。最後必須提一提,NUTTEA既店員真係有善又好心機,扮我提呢兩杯堅果奶茶嗰陣,店員一邊笑一邊將膠袋仔簽得妥妥貼貼,令我心情都跟住好起嚟。你問我會唔會再嚟?答案絕對係會,下次我仲想試下佢哋其他款式呢! Emoji表示👍🥤🌰

今次已經係我第二次飲上一次飲過原味奶蓋茶,覺得奶蓋好好食今次行過就決定試朱古力奶蓋伯爵茶不過由於dinner食到好飽,結果茶都飲完,但淨返層奶蓋咁我就帶咗返屋企啦忽發其想,試下放入冰箱,點知有驚喜層奶蓋變成雪糕,口感一模一樣,好細滑朱古力味道都算濃最好係佢唔甜呀!仲帶有微微我至愛嘅咸口!!因為原料係堅果奶,所以(我估)冇咁肥添呀!!! 對於乳糖不耐嘅我嚟講簡單係福音🥹我決定下次買杯淨奶蓋返屋企玩🤤
今次已經係我第二次飲
上一次飲過原味奶蓋茶,覺得奶蓋好好食
今次行過就決定試朱古力奶蓋伯爵茶
不過由於dinner食到好飽,結果茶都飲完,但淨返層奶蓋
咁我就帶咗返屋企啦
忽發其想,試下放入冰箱,點知有驚喜
層奶蓋變成雪糕,口感一模一樣,好細滑
朱古力味道都算濃
最好係佢唔甜呀!
仲帶有微微我至愛嘅咸口!!
因為原料係堅果奶,所以(我估)冇咁肥添呀!!!
對於乳糖不耐嘅我嚟講簡單係福音🥹
我決定下次買杯淨奶蓋返屋企玩🤤
2023-11-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2023-10-30 350 views
今天我嚐試了手搖榛果奶和葡萄汁,讓我來分享一下我的評論。首先是手搖榛果奶。這個飲料非常濃郁,榛果的香氣和奶的滑順完美地結合在一起,讓人一口接一口欲罷不能。它的甜度也非常適中,不會讓人感到膩味,但也不會太淡。整體來說,這是一個非常美味的手搖奶茶,值得再嚐一次。接下來是葡萄汁。這是一個非常健康的選擇,沒有添加任何糖分或其他人工成分。葡萄汁味道鮮美,帶有濃郁的果香,讓人感到非常清新。不過,由於沒有加糖,因此它的味道有些酸,可能不適合所有人的口味。但如果你喜歡純天然的飲品,那麼這個選擇絕對值得一試。總結來說,手搖榛果奶和葡萄汁都是非常推薦的飲品。手搖榛果奶味道豐富,是一個非常美味的手搖奶茶,而葡萄汁則是一個非常健康的選擇,讓人感到非常清新。如果你正在尋找新的飲品選擇,這兩種飲品都值得一試。📍nuttea
今天我嚐試了手搖榛果奶和葡萄汁,讓我來分享一下我的評論。

📍nuttea
2023-08-27 389 views
真係好鍾意呢度嘅奶蓋佢嘅奶蓋係用堅果製作 飲落冇咁滑身但係好Rich好香!可以直接用匙羹食 超級好食👍🏻👍🏻堅果味重奶味亦都好香四季春茶底茶味好重 建議叫微甜已經好夠 朋友叫咗半甜都覺得好甜 茶底如果多幾款選擇就更加好了
真係好鍾意呢度嘅奶蓋
茶底如果多幾款選擇就更加好了
2023-08-25 367 views
最近天氣咁熱,就黎日日都一杯台式奶茶消消暑🥵咁啱Green Monday 又想茹素,揀杯Nuttea嘅飲品最適合不過💚🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶堅果奶蓋口感絲滑而清爽🥜綿密濃厚得黎唔會好膩伯爵茶帶有清新嘅柑橘味道,豐富味蕾🍊茶底嘅淡雅香氣🫖和朱古力嘅濃郁🍫結合一齊,絕配!下午茶飲番一杯,美味又提神🧋普通一杯奶蓋茶卡路里又高,有乳糖不耐症嘅朋友又飲唔到🥲Nuttea嘅茶飲無添加牛奶及化工奶精,純素又天然下次經過旺角,不妨去買番一杯,健康又環保😎
最近天氣咁熱,就黎日日都一杯台式奶茶消消暑🥵

🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶
堅果奶蓋口感絲滑而清爽🥜
綿密濃厚得黎唔會好膩
伯爵茶帶有清新嘅柑橘味道,豐富味蕾🍊
茶底嘅淡雅香氣🫖和朱古力嘅濃郁🍫結合一齊,絕配!
下午茶飲番一杯,美味又提神🧋

普通一杯奶蓋茶卡路里又高,有乳糖不耐症嘅朋友又飲唔到🥲
Nuttea嘅茶飲無添加牛奶及化工奶精,純素又天然
下次經過旺角,不妨去買番一杯,健康又環保😎
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
🇭🇰 #香港 #九龍 🇭🇰NUTTEA (旺角店)🌰🍫 伯爵朱古力奶蓋茶Earl Grey Tea with Chocolate Nut Cream每日限定100杯‼️咁好彩仲有,即刻試吓一試便愛上😍堅果奶蓋rich得嚟唔會搶咗earl grey嘅味好飲又健康~以後每次經過都會買返杯🤤♡ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ🚕 地址주소 :旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖(몽콕 나단 로드 688호 아가일 센터 1층 F52호점)ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ💰價錢 가격:🌰🍫 HKD$48ㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡㅡ♡🇭🇰 #홍콩 #카우룽 🇭🇰넛티 (몽콕점)🍫🌰 얼그레이 티 + 초코 넛 크림
🇭🇰 #香港 #九龍 🇭🇰
NUTTEA (旺角店)

🌰🍫 伯爵朱古力奶蓋茶
每日限定100杯‼️
咁好彩仲有,即刻試吓
一試便愛上😍
堅果奶蓋rich得嚟唔會搶咗earl grey嘅味
好飲又健康~以後每次經過都會買返杯🤤

🚕 地址주소 :
💰價錢 가격:
🌰🍫 HKD$48

🇭🇰 #홍콩 #카우룽 🇭🇰
넛티 (몽콕점)
🍫🌰 얼그레이 티 + 초코 넛 크림
2023-08-05 176 views
經過旺角中心,看到有幾個人在新之城與旺角的連接位排隊,原來是等nuttea由於午餐吃得很飽,所以想輕盈點,就點了杯奶蓋四季春奶蓋十分厚,不會很快溶幾乎飲了1小時,茶都飲到底,仍可以看到有少許奶蓋真材實料!價錢雖然不是特別平,但CP值都高

由於午餐吃得很飽,所以想輕盈點,就點了杯奶蓋四季春
奶蓋十分厚,不會很快溶
幾乎飲了1小時,茶都飲到底,仍可以看到有少許奶蓋
真材實料!價錢雖然不是特別平,但CP值都高
2023-07-12 272 views
咁熱嘅天氣,出街點可以唔飲返杯茶飲呀!最愛嘅Nuttea而家連旺中都有得買!主打堅果奶蓋,香味同口感都同其他茶飲店嘅芝士奶蓋有得揮,飲落仲冇咁膩㗎!.➜伯爵朱古力堅果奶蓋茶十次有九次都一定揀伯爵朱古力堅果奶蓋茶,用匙羹食咗面層嘅堅果奶蓋先,綿滑口感,帶有堅果奶香,濃而不膩。豬太郎多數都一路飲一路撈埋下面嘅伯爵茶,咁就可以一杯試晒唔同嘅滋味!.➜芒芒堅果奶蓋茶正值芒果嘅季節,就梗係嗌返杯芒芒堅果奶蓋茶!店員有溫馨提示要用返粗管飲,咁先飲到粒粒果肉㗎!飲落有甜品嘅感覺,仲好解暑𠻹!.而家仲有張蔓莎張蔓姿嘅生日應援物𠻹,喺佢哋Fans嘅朋友經過就唔好錯過啦! 😏😏😏.#msmessypig_food.📍NUTTEA (旺角中心)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

➜伯爵朱古力堅果奶蓋茶

➜芒芒堅果奶蓋茶

#msmessypig_food
📍NUTTEA (旺角中心)
2023-07-09
$50 (Tea)
  • 芒芒堅果奶蓋茶
2023-07-10 170 views
健康又好味的台茶、呢一間餐廳已經係我朋友圈內廣傳,因為用出名的堅果奶,嗰日我試咗飲四季春,超級好味,充滿着陣陣濃郁的茶香,令人一試難忘。 而且價格又很親居,店員的服務也很細心,會解答你的問題。雖然是小店,但服務一流,推介推介❤️
2023-07-09 177 views
好耐都冇去旺角飲Nuttea🌰今次食放題前都要去飲返杯😂😂同埋屋企人幾個人share 唔驚會太飽又冇得飲之前去都唔覺有青提嘅奶蓋茶🍇一見到即刻嗌 最鍾意試限定嘢🤣好彩冇伏姐😆期間限定?之前好似真係唔覺眼 (如有錯請更正)🙈真係好鍾意佢嘅裝飾 好多唔同嘅nuts🌰Menu都係好多款式揀 除左好出名嘅堅果奶蓋茶仲有其他選擇 水果茶 手沖咖啡都係好好飲仲可以買一大桶奶蓋返屋企加落自己嘅茶飲😋青提堅果奶蓋茶評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超 級 好 飲‼️夏天飲呢杯真係勁fresh啖啖青提肉🤤🤤飲落去好清爽 大推啊🔊每飲一啖都覺得好幸福 係夏天嘅感覺手沖咖啡朱古力奶蓋評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻對比之下即刻比較遜色🙈但係都係好高質攪勻後飲係好似mocha咁 好滑嘅朱古力奶蓋好香濃嘅咖啡☕️真係好match👏🏻
好耐都冇去旺角飲Nuttea🌰

對比之下即刻比較遜色🙈但係都係好高質
攪勻後飲係好似mocha咁 好滑嘅朱古力奶蓋
好香濃嘅咖啡☕️真係好match👏🏻
2023-06-17 182 views
旺角中心多食店🍣同飲品店🧋比我見到有呢間🌰主要係用堅果奶加其他嘢做成飲品有奶蓋、茶、果汁、咖啡等多元化,任君選擇比其他嘅飲品,算係健康好多起碼唔係糖漿+糖漿再+糖漿我見到佢有西瓜🍉堅果汁🍹作為西瓜汁🍉支持者當然立即手刀衝去買黎試下用西瓜🍉+堅果奶🌰,打成的成盒西瓜,真開心飲落去先係西瓜🍉味,後勁係堅果🌰果多層味道,仲有西瓜打成渣的口感消暑解渴一流之前朋友介紹,今次試左水果,下之可以試下其他
旺角中心多食店🍣同飲品店🧋

比我見到有呢間🌰

主要係用堅果奶加其他嘢做成飲品
有奶蓋、茶、果汁、咖啡等
多元化,任君選擇

比其他嘅飲品,算係健康好多

起碼唔係糖漿+糖漿再+糖漿

我見到佢有西瓜🍉堅果汁🍹

作為西瓜汁🍉支持者
當然立即手刀衝去買黎試下

用西瓜🍉+堅果奶🌰,打成的

成盒西瓜,真開心

西瓜堅果汁

飲落去先係西瓜🍉味,後勁係堅果🌰果
多層味道
,仲有西瓜打成渣的口感

消暑解渴一流

之前朋友介紹,今次試左水果,下之可以試
下其他
2023-06-15 144 views
放假出旺角,今日就同老公一齊黎試下呢間nuttea , 如果係TOP個邊行過去旺角中心,要落一層就搵到Nuttea 啦。睇完menu, 勁多選擇,本身想試奶蓋茶,不過岩岩食飽飯,想飲返茶飲,消消滯。夏天咁口渴,梗係要飲杯茶解解渴啦。而我就叫左杯四季春水果茶(半糖),老公就叫左杯滿杯葡萄(半糖)。四季春水果茶(半糖)平時如果飲檸茶都唔加糖,飲半糖就岩岩好,水果味香濃,加埋個茶,酸酸甜甜好開胃,我覺得一般人應該試微糖/正常糖啦~水果有熱情果,橙,西瓜等等。滿杯葡萄(半糖)老公叫呢杯原來係提子沙冰黎嫁,沙冰打得幾好,半糖甜度岩岩好,飲完唔會覺得口乾,提子味一D 都唔假,清涼透心呀,夏天飲超正。下次行過,一定要再飲呀。

下次行過,一定要再飲呀。
2023-06-12 135 views
今日叫左杯奶綠,飲落去冇味仲好多果仁碎。個下有少少感覺係奶水加果仁碎,每下都係水夾啲浸軟左既果仁粒粒咁,愈飲愈嘔心,最後淨大半杯都掉左。其實平時飲開奶蓋比較rich,都試過初初分唔清都叫錯過一次奶綠,但個時都仲有啲茶味,啲奶唔會有咁多明顯果仁碎。最多係個奶茶感覺唔厚身,不過並唔係奶水加浸軟粒粒咁。今次真係好失望。到底係我記錯左佢啲果仁奶一向都係咁樣一粒粒冇篩過,定佢地換左方法唔磨到咁細諗住比較有口感?
今日叫左杯奶綠,飲落去冇味仲好多果仁碎。
港九新界都有分店嘅Nuttea,主打純素堅果奶。夠哂健康之餘,素食者/乳糖不耐症人士都啱飲👍今次嚟到旺角中心掃街,梗係要試吓佢地最出名嘅堅果奶蓋茶系列啦😋店員好細心推介,仲會講解點樣飲先係最好飲,服務態度滿分💯奶蓋第一步要用附送嘅匙羹仔𢳂起嚟食,之後就傾斜45度大大啖咁飲,最後就攪勻茶一齊飲,多重享受🤩🍵宇治金時堅果奶蓋茶($47)奶蓋好厚實又好creamy堅果味好香,唔會過甜👍仲加咗好多紅豆係面,好有咬口而抹茶味好香濃,同奶蓋好夾💯➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($47) 奶蓋充滿堅果奶加士多啤梨味🥳表面鋪上果仁碎,食落口感豐富🤩奶蓋底下係士多啤梨沙冰,真材實料,酸酸甜甜,完全唔膩👍夏天飲就啱哂啦😝➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)➡️ 整體評價: 依間堅果奶真係無得輸,好飲之餘又健康,食完個奶蓋再成杯飲哂都唔會有罪惡感🥰港九新界都有分店,一定要嚟試下佢地嘅堅果奶蓋茶啊😋➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
店員好細心推介,仲會講解點樣飲先係最好飲,服務態度滿分💯

🍵宇治金時堅果奶蓋茶($47)

奶蓋好厚實又好creamy
堅果味好香,唔會過甜👍
仲加咗好多紅豆係面,好有咬口
而抹茶味好香濃,同奶蓋好夾💯
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
宇治金時堅果奶蓋茶

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($47) [期間限定]
奶蓋充滿堅果奶加士多啤梨味🥳
表面鋪上果仁碎,食落口感豐富🤩
奶蓋底下係士多啤梨沙冰,
真材實料,酸酸甜甜,完全唔膩👍
夏天飲就啱哂啦😝
➡️ Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
粉紅莓好堅果奶蓋茶

➡️ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)

2023-06-09
宇治金時堅果奶蓋茶