今天就去咗NUTTEA試下佢哋嘅手作堅果奶系列,真係一啲都唔令我失望噃!首先,佢哋嘅香芋堅果奶,啱啱噏嘅話,嚟個一句:真係夠晒Creamy,夠晒滑!香芋味好濃郁,每一啖都覺得芋香突出,又唔會覺得膩,一路飲一路爽。然後,蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶都正到飛起!你話,蘋果片加埋楓糖,呢個組合已經夠晒惹味,再嚟個堅果奶蓋,香港話叫做「脆口脆口」嘅感覺,真係解渴又滿足。呢款飲品真係得意,一邊飲得到新鮮既果味,一邊又有啲脆脆的口感。最後必須提一提,NUTTEA既店員真係有善又好心機,扮我提呢兩杯堅果奶茶嗰陣,店員一邊笑一邊將膠袋仔簽得妥妥貼貼,令我心情都跟住好起嚟。你問我會唔會再嚟?答案絕對係會,下次我仲想試下佢哋其他款式呢! Emoji表示👍🥤🌰