我同朋友經過呢間隱世小店,已經俾佢嘅牌面吸引住🤩 寫住「麻甩系」、「世一花甲粉」,一於試試龍與鳳🍴睇個餐牌仲有好多款唔同嘅美食😋 除咗湯粉類之外,仲有炒烏冬、特色飯、風味小食、炸物同糖水,應有盡有😍我同朋友就試咗佢哋嘅世一麻辣花甲粉同蒜爆腩肉,真係好好味㗎🤤麻辣花甲粉嘅湯汁好香濃,啱啱一飲落肚就感受到佢嘅辣味同麻味,唔止係口感豐富,仲有微微嘅甜味,令人回味無窮。啲花甲又夠彈牙,同埋啲粉絲都煮得啱啱好,唔會太腍,配埋非常足料嘅津白餃子好好味🍜🥟蒜爆腩肉就更加係一絕啦!啲腩肉煮得幾香,外脆內軟,配埋啲蒜粒,味道更加突出,令人食完都想再嚟一碟🤤總括而言,呢間餐廳嘅麻辣花甲粉同蒜爆腩肉真係值得一試!如果你鍾意麻辣同埋蒜嘅味道,一定要嚟試下啦♥️

2023-07-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)