芝加哥串燒酒場 (Tai Wo Centre)

Chicago (Tai Wo Centre)
2023-06-13 44 views
其實間唔中都會黎芝加哥食野,但係就一直都無寫過食評。最近仲慶祝中環新分店準備開張,每人送一杯啤酒(大家見到呢篇食評嘅時候唔知優惠完左未)。串燒黎講都無咩特別野想講,今次叫左以下呢堆野(唔知有無漏,應該差唔多): 1 招牌茄子燒2 韮菜燒3 鹽燒雞翼4 燒新疆羊臉肉串5 煙燻和牛牛舌6 日本一口番薯仔燒7 日本博多雞心串8 安格斯牛肉蔥串9 燒德國牛肉腸10 培根車厘茄卷 味道就不過不失啦,唔算好出色,不過幾抵食,所以我間中都會黎食野嘅。只係唔知幾時開始變左全部(或者有時太多就都會分兩三次嘅)燒好之後一大堆咁樣上枱。無話好唔好嘅,如果可以控制到全部串燒都係熱住拎出黎上枱的話。可能一次過拎出黎曬冷打卡震撼啲掛(應該好多人都覺得係咁),但係我就寧願食熱辣辣要吹幾下先食到嘅串燒喇。想視覺上震撼,打卡靚啲係可以嘅,但係味道始終都係餐廳嘅根本。態度決定高度,上枱嘅溫度亦都決定味道。 🍺題外話,其實啤酒款式已經唔算多(好意思叫自己酒場?),點指兵兵之下就總係無我想試嗰隻。如果命運真係能選擇,我都想試下黎到唔係又飲麒麟。 今次見到有款同名啤酒(Chicago Logo Beer),店員話有菠蘿味。嗯,

1 招牌茄子燒
7 日本博多雞心串
8 安格斯牛肉蔥串
9 燒德國牛肉腸
10 培根車厘茄卷

今次見到有款同名啤酒(Chicago Logo Beer),店員話有菠蘿味。嗯,真係有嘅,不過如果飲開啤酒嘅朋友可能會覺得佢唔似啤酒,係咁嘅話可以skip。
串燒
Chicago  Logo  Beer