2020-07-25 161 views
見到🔮傳說中「要用剷黎食嘅奶蓋」,店鋪又以「🖐🏽五大果仁,👆🏽缺一不可」作slogan ,實在令人好奇:〈台灣紅玉堅果奶蓋茶 $34〉👀 〔外觀〕點左喺奶蓋系列上嘅第一杯;茶杯係平時飲台式飲品嘅中杯裝,🌰堅果奶蓋佔左杯身嘅1/3,下面就係凍茶喇;奶蓋明顯嘅啡點點,應該係因為堅果微粒,上面仲有粒粒果仁👅 〔味道〕我認為奶蓋配清茶係最夾嘅,互相配合之餘,又唔太搶味!第一啖就係試下用剷剷起嘅奶蓋:奶蓋實温🌡 ,質地好豐滿(我覺得似好滋潤嘅handcream質地),打得好挺身,食落充滿榛子味,微甜;可惜堅果奶蓋太香,有少少Cover 左個茶香;【後記】➡️茶底點左微糖同正常冰,但其實冰本身唔多,所以杯茶好足料🈵,冰無霸晒啲位➡️ 🥤由於奶蓋好挺身,有需要用飲管先可以好似平時咁,奶蓋同茶撈埋一齊飲➡️疫情關係😷,唔方便邊行邊飲,只可以企埋一邊好快咁飲,所以覺得對杯茶唔住,冇得慢慢㗳真啲茶味同奶蓋味,反而🐽狼吞虎嚥咗➡️喺短短嘅等候時間,有見店員頻密咁消毒手味道指數:🧡🧡🧡🧡🖤再飲指數:🧡🧡🧡🧡🖤

〈台灣紅玉堅果奶蓋茶 $34〉

【後記】
➡️喺短短嘅等候時間,有見店員頻密咁消毒手

味道指數:🧡🧡🧡🧡🖤
再飲指數:🧡🧡🧡🧡🖤

2020-07-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$34 (Tea)