2023-04-18 46 views
又到星期五搵食時間,身為一個古今餐廳嘅愛好者,今日同女朋友去銅鑼灣嘅古今。遲左少少去,等左10分鐘左右先入倒去。每次去古今我都好鐘意試下唔同嘅卷物,今次叫左2款卷物同2個小食金龍卷個人最最最喜歡食嘅係蝦+芝士嘅組合,今次呢個金龍卷有炸蝦,三文魚同芝士。呢個組合真係食得好滿足,炸蝦令到個卷物增加左口感,加上包入面嘅Cream Cheese, 每啖都係邪惡嘅感覺,勁正。蜘蛛女朋友表示係一個牛油果愛好者,每次去古今都要叫一個牛油果嘅卷物,今次呢個蜘蛛有青瓜,牛油果,蟹柳同埋軟殼蟹。飯卷黎講佢份量都算幾大舊,感覺係好抵食,軟殼蟹炸得好脆口,加上少少青瓜令到無咁油。日式章魚小丸子小丸子每粒size都唔算細,咬開入面仲有2粒嘅章魚。配上紫菜同木魚花,好食!琦玉網燒牛舌呢個牛舌係全餐最為驚喜嘅一個菜式,牛舌嘅肉味同油味都有夠,佢燒嘅時候已經落左少少鹽調味,配上佢附有嘅微酸汁,可以解少少油膩感,而口感係厚牛舌個種彈牙 (雖然佢係薄牛舌)。呢個超級推仲
遲左少少去,等左10分鐘左右先入倒去。

金龍卷

蜘蛛

日式章魚小丸子

2023-04-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)