2020-05-14 841 views
以前喺city讀書,好多時都會嚟到呢間餐廳食飯。呢間可以話係city人嘅飯堂。點解?因為學校行過嚟都只係10分鐘倒,仲要又平又好食呀。不過我會建議大家夜晚來食的,因為如果黎晏晝嘅話,係普通茶餐廳菜式。夜晚嚟嘅話,啲小菜正好多嫁。呢日晚市嚟到,一入嚟,循例探下體溫就坐低了。職員都好快比左餐具我哋,仲有呢碟前菜菠蘿。識飲一定係飲凍朱古力,有cream 嗰杯就係了。隔離嗰杯係凍阿華田。一到晚市,佢地ge凍朱古力上面就會加層cream 都叫有d 新意。我會將啲cream撈左入啲凍朱古力入邊一齊飲,甜d啲邪惡啲。不過呢一日朱古力嘅味就唔係好濃。阿華田都係,溝得太多水同冰,搞到有啲淡,如果重返少少味會好啲。啫啫通菜煲,呢個餸真係好香。職員會分拎住個好熱ge 煲同菜出黎,係你面前炒呢個餸。 一路炒,個煲一路發出啫啫聲,重會聞到好香蒜頭味同埋菜味。未食都覺得吸引。菜嘅配料唔多,都係就咁用蒜炒。可以食番通菜本身ge 味。通菜莖唔會炒得好林,食落口感會爽的。想食林d 就食菜葉喇。我會夾啲菜上飯度,等d 飯可以撈埋d 菜油一齊食。南乳雞翼,呢個餸真係好出色。雞翼醃得好好,連d 肉都有好香南乳味,外皮金黃香脆

啫啫通菜煲

南乳雞翼

南乳雞翼,呢個餸真係好出色。雞翼醃得好好,連d 肉都有好香南乳味,外皮金黃香脆,咬落去嘅時候,雞翼嘅肉汁就會滲出黎,依啲肉仲係滑的,佢重撈埋左啲蒜頭粒一齊炸,真係香上加香,必食!
2020-05-08
Type of Meal