2020-01-18 263 views
是日一行7人經openrice訂位,好正有主菜買一送一,所以真係好抵食。呢間餐廳既位置比較偏僻,最近既地鐵站係牛頭角,行過去都要8-10分鐘,不過易搵既,近住海濱公園,宏利附近,入到去係商廈,商場既樓層好多鋪都未開或者關左門,都幾靜下,得呢間餐廳最旺。雖然平日黎,但係去到都滿座,但因為book左位,完全唔洗等直接入得,所以一定要book位。間餐廳近海,加上半開放設計,感覺好開揚,有吧枱,係半酒吧同餐廳甘。一黎睇完餐牌,因為主菜買一送一,所以叫左6個main,包括蟹肉香草蕃茄汁扁意粉,香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉,燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉,1/2葡式香辣燒雞,燒肉眼牛扒配大蝦薯條同香煎魚柳配燒蔬菜。本來想叫鵝肝蛋撻,點知7點半左右已經賣哂洋蔥圈同鵝肝蛋撻。先講果蟹肉香草蕃茄汁扁意粉,又唔係食到好大陣蟹肉味,但果汁唔錯,不過我嫌濕左啲,少返啲汁或者再creamy 啲會好啲。呢個香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉超好食,因為果牛超入味同好淋,不過呢個果汁同另一個燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉果汁一模一樣,但果牛真係好特別,好似有孜然既味道,果香草味好特別。呢個燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉,因為純粹果topping唔

蟹肉香草蕃茄汁扁意粉

香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉

呢個燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉,因為純粹果topping唔同左,果粉實在太似冇咩特別。
燒大蝦配香草蕃茄汁扁意粉

香煎魚柳配燒蔬菜,果汁幾creamy,果魚幾好食,冇骨食起黎超方便,好中意side dish啲燒蔬菜,好香口又燒得岩岩好,果燒薯仔真係好好食。
香煎魚柳配燒蔬菜

燒肉眼牛扒配大蝦薯條,果扒叫左medium,燒得岩岩好,食落好juicy,又唔會鞋口,果肉質好唔錯,果大蝦同扁意粉果蝦一樣,啲蝦肉好結實。薯條真要讚,佢係薯仔削落去整薯條,所以好似食緊薯角甘,炸得又夠脆夠熱,擺左陣凍左啲食都仲係好脆。
燒肉眼牛扒配大蝦薯條

呢個1/2葡式香辣燒雞好好食,啲雞燒得岩岩好,仲好嫩又多汁,而且夠哂入味,點雞果醬好特別,同果雞勁夾,好食。
1/2葡式香辣燒雞

整體黎講,呢到食物高質,環境舒服,同埋而家主菜5折,真係好抵食,7個人食都係6百幾蚊近7百。呢到服務都好好,啲店員好快手,又好有禮貌,真係好想趁佢仲有折再黎食。
2020-01-15
香草蕃茄汁燴牛面肉扁意粉