2021-01-15 256 views
Bookmark左Nuttea @nuttea_hongkong 好耐,今日day off終於去試下有5種堅果嘅純素奶蓋茶☺️ 欣賞呢度會比個外賣手抽盒裝住,而且有膠紙封住,拎返屋企嘅途中唔怕倒瀉👍🏻 店員好詳細咁教食法,不過我金魚腦唔太記得😂🤦🏻‍♀️ 好彩杯面有寫💯 另外個鏟仔好得意,攞黎不奶蓋食💞🍫 伯爵朱古力堅果奶蓋茶(常溫微糖) $47平日我有選擇困難,但呢款攞過獎,而且每日限量100杯,所以我完全唔使內心掙扎就決定要試呢款~ 有常溫嘅選項幾好,唔怕冬天凍到傻😂 奶蓋份量真係比得好足好厚,我就黎飲完都仲未食曬啲奶蓋,唔似我之前飲過嗰啲嘅奶蓋得個幾啖👍🏻 食落口感似cream/mousse,係繽紛樂嘅味道😋 伯爵茶嘅茶香味好出,回甘沁人心脾,我叫左微糖,同比較甜嘅奶蓋配合埋一齊啱啱好!飲完飽肚但唔會覺得滯,無邪惡感😆🍓 粉紅莓好堅果奶蓋茶(微糖) $45呢杯嘅奶蓋會有酒味🥂,幾特別😋 見到有一粒粒嘅紅莓籽係杯底,水果茶飲落有淡淡嘅酸味,幾開胃,適合唔好甜嘅朋友~ 呢款無常溫,但都唔會太凍👍🏻

🍫 伯爵朱古力堅果奶蓋茶(常溫微糖) $47

🍓 粉紅莓好堅果奶蓋茶(微糖) $45