2020-09-30 364 views
呢間充滿玩味嘅cafe 無論係裝修、擺設、menu設計,甚至係菜名都好鬼馬特別!因為餐廳有90分鐘限時唔夠時間慢慢細味佢本menu,憑感覺快速order幾樣嘢食,全部無伏兼正評先好嘢!首先個打拋豬烏冬有兩大塊脆卜卜嘅蝦片吸引你眼球,主角烏冬就比較濕身但係肉碎真係夠多,仲會有啲蕃茄仔,辣得好過癮!而本身以為會好怪又熱量爆燈嘅pizza原來好好食,香脆嘅薄批上鋪有咸蛋、牛油果、蟹肉同蔬菜等等,仲有大大隻蟹鉗喺面,每一啖都係咸蛋味勁肥勁邪惡,牛油果完全失去作用!雖然佢就話魷魚圈好普通,的確呢味一向都唔係咩特別嘅菜式,但勝在炸得夠熱又唔會令魷魚變韌難咬,加埋個沙津醬真係一下子就清哂。好多時會怕甜品會太甜搞到好漏,但最後嘅紫薯蛋糕的確cake如其名唔會太甜,令你食到真實嘅紫薯香,而且餅底香脆,為今日呢餐作一個完美句號!

都幾辣的泰式打拋豬烏冬

好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥