2023-09-06 25 views
「The Pearl」位於尖沙咀瑞生酒店,係一間本地新派既美術館主題餐廳,餐廳以近代美術概念重塑 17 世紀巴洛克時期的古典氣派,再配搭樹脂流體藝術品,時尚又有品味Starters香煎北海道帶子北海道帶子煎得焦香,入面仲係半生熟,好鮮嫩,上面放左d金山寺味噌,甜甜地帶點酒發酵既味道,枝豆泥清甜唔膩,整個配搭好出色煙三文魚芝士卷入面有裙帶菜、露荀,芝士,上面放左d飛魚籽,中間仲有d沙律菜,味道豐富又有層次Drinks1632:有Gin、冷萃玄米茶、日本雞蛋蛋白、檸檬汁、糖漿mix埋既一杯好有日式元素既cocktailFirst Love用上新鮮菠蘿、青瓜打成汁再加梳打既一杯mocktail,好refreshing Mains燴澳洲牛面頰澳洲牛面頰透過真空低溫烹調法,肉質又腍又入味,個醬汁濃郁得黎帶點甜味,好岩我口味,配菜有炸可樂餅入面有薯蓉同肉碎,份量一d都唔少,好夠飽烤澳洲羊西冷我平時好怕食羊係因為好怕羊個陣膻味,呢個羊西冷無咩脂肪,煎致外面焦脆,但肉質仍然保持粉紅嫩滑,一d羊膻味都無,配菜有燒茄子,豆角,黑蒜同車厘茄,整個配搭又夾又好食無論環境同食物都好滿意,店員仲好有禮貌,整晚都食

Starters

Mains
燴澳洲牛面頰
Braised Australian Beef Cheek

烤澳洲羊西冷
Grilled Australian Lamb Striploin

無論環境同食物都好滿意,店員仲好有禮貌,整晚都食得好開心

Seared Hokkaido Scallops
Smoked Salmon Cheese Rolls