2024-04-24 44 views
星期五嘅中午,趁啲人未放lunch,去搵位食個brunch先朋友經過話覺得個梳乎厘好吸引,加上又有啲set lunch,就入去試下先!我哋嗌咗個意粉配飲品,同埋一個招牌梳乎厘班戟侍應話啲梳乎厘班戟啱啱焗起~更加期待好想快啲試下!超人氣招牌梳乎厘班戟 $138一上菜,已經覺得好打卡ableTotal有3層厚身班戟,梳乎厘嘅空氣感,令到佢好動L咁~面頭有層白色嘅糖霜,加上圓圓一整舊牛油,淋上蜂蜜真係超邪惡旁邊仲有一pat cream,去配返個班戟一齊食~食落口係入口即融,滿滿嘅蜂蜜同牛油唔會令人覺得太甜同太油膩班戟好重蛋香,配埋cream就好似忌廉蛋糕咁,口感都幼滑~果然係招牌,好好食啊蟹肉忌廉意粉 $78呢到主打食甜品班戟,試下主菜會唔會好失色先!有滿滿明太子忌廉,配上鮮甜蟹肉,再鋪上紫菜碎,好有日式風味~味道正正常常,明太子味都幾突出,配上蟹肉,個口感多咗層次,整體都唔錯~兩個人share一個甜品加一個主菜已經好飽,主要係個班戟好足料,份量都唔少~如果係下午茶過嚟chill下,應該食個班戟同飲下嘢已經夠晒

我哋嗌咗個意粉配飲品,同埋一個招牌梳乎厘班戟
侍應話啲梳乎厘班戟啱啱焗起~更加期待好想快啲試下!
超人氣招牌梳乎厘班戟 $138
一上菜,已經覺得好打卡able
旁邊仲有一pat cream,去配返個班戟一齊食~
食落口係入口即融,滿滿嘅蜂蜜同牛油唔會令人覺得太甜同太油膩
超人氣招牌梳乎厘班戟
蟹肉忌廉意粉 $78
呢到主打食甜品班戟,試下主菜會唔會好失色先!
忌廉蟹肉意粉
如果係下午茶過嚟chill下,應該食個班戟同飲下嘢已經夠晒
$100 (Lunch)
超人氣招牌梳乎厘班戟
忌廉蟹肉意粉