嚟到南山邨搵食,當然要試下人氣中菜館品香樓啦~叫咗3個小菜同2杯飲品。🥢火焰蜜椒牛柳粒 $118坐低點菜發現隔離枱叫嘅牛柳粒超吸睛,於是我哋都叫埋一份。上枱後職員會用火槍點火燒煲底嘅鹽,火焰🔥令牛柳粒更焦香,仲非常好打卡😂 牛柳粒幾嫩唔韌,仲有彩椒薯仔,全部沾滿蜜糖好好食!呢個小菜真係必叫!好睇又好食😋 不過要注意一下鹽粒有機會周圍彈,要小心啲~~🥢蜜桃沙拉骨 $98味道都唔錯,部分沙拉骨有啲乾,但配埋沙律醬同蜜桃食,令到肉無咁乾,更易入口更滋味。🥢金銀蛋蒜子浸白菜仔 $92味道正常啦,主要想營養均衡啲,叫個菜食下😂🍫凍朱古力呢度嘅凍朱超出名,因為有好大堆忌廉喺面,打卡必叫!當然味道都好ok的,怕肥就打完卡唔食忌廉🤣屋邨餐廳嚟講,呢度嘢食唔算話好平,但食物質素幾好,有啲菜式又有特色,幾啱朋友聚餐傾偈,一家大細嚟食都會好啱食!

🥢火焰蜜椒牛柳粒 $118

不過要注意一下鹽粒有機會周圍彈,要小心啲~~

🥢蜜桃沙拉骨 $98

🥢金銀蛋蒜子浸白菜仔 $92
味道正常啦,主要想營養均衡啲,叫個菜食下😂

🍫凍朱古力

• 凍朱古力