2016-07-23 2199 views
第二round慶生飯局~朋友揀咗呢間飯店,第一次嚟,因為晏咗收工,自己過嚟~好彩朋友電話教路,唔係的話可能要兜幾個圈先搵到。。。由地鐵站行過去,路程好短,不過要知點行。。。由B1出口向前行,直至見到彩龍大酒樓,沿大坑東街行,見到南山商場類似塔嘅建築,就經橋底行上斜坡,喺右手邊會見到寫住『南山商場』嘅牌坊,入面有好多排檔,一直行到尾轉右,門口有勁多人排隊果間就係喇~朋友們點菜,侍應大哥話要等好耐,叫我哋一次過落單,我哋就好乖一次過落單,結果啲餸上得好快,5-10分鐘就上一味,超出我哋預期 幾個女仔叫咗支青島share,因為大家都唔係好飲得,志在開心吓~斟到杯啤酒咁多泡都知唔係飲開啦!哈哈哈哈!南乳炸豬手幾得意!細細塊,雖然係炸,食落又唔會覺得好油,小妹幾鍾意!另外小妹好喜歡食椒鹽九肚魚,好味!其他餸普通啦!好味嘅,不過冇咩特別位去寫~因為我係負責食,所以唔知每味餸幾錢~過咗幾日連每人俾幾多錢都唔記得咗成晚同班朋友傾偈好開心,時間過得好快,我哋5個人坐4人檯搭張櫈,同隔離大檯嘅食客好親密,但仍有我哋檯嘅私人空間,好喜歡呢種同人咁close又互相尊重嘅感覺,好似寫多了,哈哈!
第二round慶生飯局~

另外小妹好喜歡食椒鹽九肚魚,好味!

其他餸普通啦!好味嘅,不過冇咩特別位去寫~

煮白菜仔
青島 & 凍朱古力