2021-10-04 102 views
Nara 一直都係人氣同座位都好爆滿的餐廳,今日終於有機會一試。 當日6:45 攞飛(提提大家電子飛經常拎唔到),10張枱以內都要等到8點之後先有位,所以肚餓的朋友可以早少少拎位。期間都有店員建議我地轉西餐,不過我地無轉。 一入去係lady Nara 的場,成個裝修都好靚,好啱少女打卡,再行入少少就係Nara 的場,裝修即刻收斂左唔少,有番少少「泰」味,不過最令人開心的應該係佢地嘅海景位,當日無緣坐。 坐底之後,就留意到佢地盤蝦片已經放左係度,除左頭個一片有啲淋以外,其他都好脆口,幾好味,成碟清左。不過大家留意番,碟蝦片係收你$15蚊嘅。 之後我地叫左:椰子沙冰、燒豬頸肉配青木瓜沙律、芒果軟殼蟹米紙卷、菠蘿肉鬆海鮮炒飯以及泰或甜品拼盤。 椰子沙冰:超級消暑,好重椰子味,好好飲。有土瓜灣椰汁的感覺,不過作為一個盡量戒甜的人,係會覺得有啲甜。 燒豬頸肉配青木瓜沙律: 大推呢個!!超好食,豬頸肉的蜜味好重,肥瘦剛剛好!而且燒得好鬆化,配上酸脆爽口的青木瓜沙律,超正! 芒果軟殼蟹米紙卷:個人覺得呢個小伏,第一香葉味太濃,唔係好食得慣。第二個汁麻麻地,第三本身米紙以為佢係偏越式個種,薄而存在感低

蝦片

椰汁沙冰

燒豬頸肉配青木瓜沙律

芒果軟殼蟹米紙卷:
個人覺得呢個小伏,第一香葉味太濃,唔係好食得慣。第二個汁麻麻地,第三本身米紙以為佢係偏越式個種,薄而存在感低。但佢呢隻係厚身,而且極煙韌,要咬一陣,同其他的配料唔多夾。

芒果軟殼蟹米紙卷

菠蘿肉鬆海鮮炒飯:
呢個都好好食,同一般食開的都接近,加埋酸酸甜甜的菠蘿粒好開胃。

菠蘿肉鬆炒飯

泰式甜品拼盤:
本身打算叫佢地叫出名的奶黃椰汁湯圓,但覺得應該同芋圓差唔多味,於是就轉叫呢個,結果驚喜地好食。總共有椰青大菜糕、椰汁西米糕(大愛)同班蘭糕。三款都超好食,又唔太甜。各位如果食厭左芒果糯米飯的朋友都可以試下!

甜品拼盤

蝦片