荃灣大壩街一向多餐廳多好野食,香港都不乏台灣餐廳,呢間店晚市時間唔算多人,好快入得,不過最衰係只限時1小時,坐多陣都比店員叫左幾次好走,食唔曬都要照走,食飯可以🥳,傾計不了😒餐單每樣都好吸引同有特色,價錢唔貴又想試多幾款,同友人一共點左5樣,三杯雞超司蛋餅($40)、香蔥油嫩雞乾拌麵($46)、大腸麵線(小)($34)、炸甜不辣($32)、塔香鹹酥雞($39)。食物種類算多,仲有唔少特色菜式😍😍三杯雞超司蛋餅($40)蛋餅選擇多亦好特色,唔止單調嘅超司、肉鬆等等,仲有三杯雞、九層塔、香蔥牛肉、薯餅等,明明小朋友先做選擇,可以的話全部都想試!雞肉嫰滑多汁,嗯,就係蛋餅入面夾雞件,同埋包得唔實,一夾就散,整體味道還可以,值得一試嘅!推介:🐾🐾🐾🤍🤍價錢:🐾🐾🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🤍🤍賣相:🐾🐾🐾🤍🤍香蔥油嫩雞乾拌麵($46)蔥油味唔算太重,麵條乾身彈牙好掛汁,嫰雞似雞胸肉切片,真係好健康🤣🤣🤣推介:🐾🐾🐾🐾🤍價錢:🐾🐾🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🐾🤍賣相:🐾🐾🐾🤍🤍大腸麵線(小)($34)😍即使叫小size一啲都唔求其!大腸有5-6舊,芡汁剛好唔太稠,調味上落重醋偏酸,好睇個人口味,我較中意食酸所以覺得

三杯雞超司蛋餅($40)
推介:🐾🐾🐾🤍🤍
味道:🐾🐾🐾🤍🤍
賣相:🐾🐾🐾🤍🤍

香蔥油嫩雞乾拌麵($46)
推介:🐾🐾🐾🐾🤍
味道:🐾🐾🐾🐾🤍
賣相:🐾🐾🐾🤍🤍

大腸麵線(小)($34)😍
即使叫小size一啲都唔求其!大腸有5-6舊,芡汁剛好唔太稠,調味上落重醋偏酸,好睇個人口味,我較中意食酸所以覺得好開胃🤤!

炸甜不辣($32)😍
好貼心嘅設計,將一塊切成條狀,方便食客進食😍炸完唔油膩,甜不辣好煙韌,炸粉唔鹹。

塔香鹹酥雞($39)😍😍😍
超!級!大!份!成15-16舊雞塊,炸皮鬆脆唔油膩,亦唔鹹,亦鎖到雞肉嘅肉汁,推介!
賣相:🐾🐾🐾🐾🤍
其實4款小食拼盤都好吸引,價錢亦都唔貴仲可以試埋花枝丸、魷魚、炸蔬菜☺️
三杯雞起司蛋餅
香蔥油嫩雞乾拌麵
大腸麵線
炸甜不辣、塔香鹹酥雞
2024-02-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
香蔥油嫩雞乾拌麵
大腸麵線