2018-05-04 301 views
觀塘碼頭一帶海濱長廊, 景色怡人 最適合就係漫步hea遊好地方。 除此之外附近宏利大廈的囍雲天酒樓又是我至愛嘆茶酒樓之一。 所以到觀塘碼頭一帶搵嘢食,我必然首選囍雲天。今次亦都不例外直接去到囍雲天歎茶最鍾意就係佢哋啲點心即叫即蒸, 每樣點心都有水準, 朋友對食要求都好挑剔但食完之後都讚口不絕。這裏飲茶原來都有分時段有不同折扣優惠,早茶十一點前點心都是有七折 11點至兩點中午時段就點心九折, 下午茶時段又再七折,價錢都好相宜。 最重要是點心質素, 所以這裏飲茶完全物有所值。 今次同朋友嘆完一盅兩件 ,下次我哋打算再嘗試埋這裏的晚餐

奶黃流沙包

上湯鮮竹卷