2016-04-04 866 views
今晚同老公行完又一城,決定走去品香樓食晚飯。好在老公叻豬,早一日打去叫定招牌手斯雞,因為即場叫會冇。手斯雞不但沒有肥膏,相信係用清遠雞來製造,所以雞肉才如此爽口,加上醬汁沾來吃,令雞的鮮味進一步提升。之後,叫左炸大腸,金黃的炸豬大腸,不但沒有壓味,而且還有一陣豬油的香味,加上有鮮菠蘿,兩者同時放入口中,令到豬大腸不但唔膩,而且菠蘿能將多餘的油份抽走。此外,我地仲了蒜香炸豬手,在豬手上放滿金黃的蒜香粒,令豬手吸收了蒜香,使豬手皮更加可口,由於豬手是用上新鮮豬手,所以令到豬皮爽脆,令人手指大動。最後,叫了杯朱古力忌廉,這杯朱古力滿佈香滑忌廉,加上朱古力粉,真係好邪惡!總括來說,南山村有地道風味小炒確實難得!
招牌手斯雞
炸大腸
炸豬手
朱古力忌廉
2016-03-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
招牌手斯雞
炸豬手