2021-11-23 619 views
聽聞觀塘有間甜品出色既cafe🍰中意食西餐同甜品既我決定試一試由於一早做左research知道依間餐廳六點之後就會大排長龍作為打工仔既我 終於搵到時間收早少少 好彩六點前可以直接入座❤️明太子大蝦忌廉燉飯🦐原先以為份量應該唔會多,點知一上到枱,我同友人都驚訝幾大份。雖然個人認為賣相不算吸引,但勝在味道好同材料好足。大蝦目測都有6隻到,爽口,飯同碟上面加左小小辣粉,可接受既辣,而且飯都好creamy。❤️焗肉醬意粉🍝邪惡滿滿既芝士,如果係芝士控應該會中意,肉醬亦都滿瀉。當日心思思想食肉醬意粉,雖說不上有突出既味道,下次再光顧都可能未心會再叫,但整體仍可接受。❤️鹹蛋黃雞翼🐓總共有6隻,熱騰騰,皮脆加埋鹹蛋黃既香😋唔會太咸亦都唔會好漏,下次絕對會再叫呀!❤️意大利芝士熔岩🍰重點推介,記得影相拍片,打卡必備,拍低啲漿慢慢流落黎,睇番會好治癒🤭賣相本來已吸睛,加上蛋糕味道係我心頭好,咖啡同洒唔會over,加上面頭既可可粉,都唔會話太苦,忌廉香滑👍🏻雖然食完主食已經好飽,但個蛋糕我同友人都忍唔住食哂佢。整體而言,室內環境我覺得係舒服,少少唔好既位係排隊人數多既時候出面應該有少少焗,餐廳可能要諗法睇下點做
聽聞觀塘有間甜品出色既cafe🍰

❤️鹹蛋黃雞翼🐓

鹹蛋黃雞翼

❤️意大利芝士熔岩🍰

意大利芝士熔岩

整體而言,室內環境我覺得係舒服,少少唔好既位係排隊人數多既時候出面應該有少少焗,餐廳可能要諗法睇下點做好啲依方面。

明太子大蝦燉飯
鹹蛋黃雞翼