開頭唔知Arcadia係咩意思,原來係解世外桃源,黎到發現真係名不虛傳🤤 呢到既環境寬落,設計行藍白色地中海既風格,裝潢華麗有古典美,同時帶有一點藝術、民族風的感覺,分別用左天使👼🏻、羽毛🪶、乾花💐、熱氣球座位🎈等等,好有格調,仲有輕快既音樂🎵 而天台花園就以粉紅色度假風為主,仲可以睇晒成個海景tim~ 野食方面亦都高質,擺盤精緻又好食😋一定會再黎😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)西班牙八爪魚伴加拿大波士頓龍蝦配法國紫薯墨汁薯蓉 🐙🇨🇦🦞🇫🇷🍠🦑 - $498 (好味指數:😍😍😍😍🤩)慢煮西班牙🇪🇸八爪魚腳🐙一向都好出名,有幾靚既深櫻桃色🍒同純白色既肉,難得既係肉質濕潤柔軟又有彈性,一啲都唔韌,香口惹味又味道鮮甜👍🏻 而龍蝦用既係加拿大波士頓龍蝦🇨🇦🦞,有半邊完整既肉同埋鉗,因為有處理過好容易就起到肉出黎~ 口感彈牙鮮美,蝦味🦞幾濃郁,同埋燒過🔥幾香口~ 下面仲有軟滑既紫薯蓉🍠,帶啲紫薯粒🍠,味道甘甜仲有幾香既牛油🧈香味tim~ 另外仲有啲西蘭花粒🥦同紅蘿蔔🥕,爽口同一樣有牛油🧈香ga~香煎日本刺身帶子伴三文魚籽 ⚪️🍣🟠 - $148 (好味指數:😍😍😍😍🤩)小編一向都好鍾意食帶子⚪️🤤 尤

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
西班牙八爪魚伴加拿大波士頓龍蝦配法國紫薯墨汁薯蓉

澳洲M7和牛伴鵝肝醬

小編一向都好鍾意食帶子⚪️🤤 尤其係刺身帶子⚪️,顏色雪白,今次既燒得🔥啱啱好,表皮香脆,入面半生熟既口感軟嫩~ 肉厚多汁,軟綿鮮甜😍 配埋有鹹香又甜甜地既卜卜脆三文魚籽🟠,一咬開就鮮香四溢,有魚🐟既脂膏香,夾埋一齊食好滿足😌 下面墊左爽口既紫白菜🟣🥬同埋上面有清新既翡翠苗,口感幾豐富🤩
香煎日本刺身帶子伴三文魚籽

澳洲M7和牛伴鵝肝醬 🦘🐮🦢 - $498 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
小編呢個牛魔王🐮😈又忍唔住叫左牛🐮😍 塊M7和牛煎得啱啱好,裡面仲係鮮嫩既粉紅色,牛味濃郁,夠晒juicy,口感細嫩,肥瘦適中又入口即化,有油香但唔漏幾好食😋 幾特別既係旁邊多左個鵝肝醬🦢,口感軟滑,味道香濃醇厚,配埋牛扒🥩食無搶味,反而更加突出到牛🐮既鮮味👍🏻 另外仲有用左牛油🧈炒香既蘑菇🍄,質感爽滑香口,仲有清新爽口既蘆筍,感覺滿足😌

Arcadia Aromatized Rose 🌹 - $158 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯係cocktail嚟,酸酸甜甜唔會重酒味🍹所以幾易入口,有果香同玫瑰🌹花香,入面仲有藍莓🫐同埋檸檬🍋,感覺幾清新~
Apple Tree - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
而呢杯係mocktail,有清爽既青蘋果🍏同青檸🟢🍋香味,一樣酸酸甜甜咁幾refreshing,仲有啲氣所以有啲刺激感~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍😍