一去到呢間餐廳就覺得同一般既台灣菜好唔同💕裝修充滿粉紅調而且窗邊有唔同台灣景點嘅景色✈️見到即刻好想飛一轉 入面吊燈既裝飾好溫和同Elegant ✨ 食物方面將台灣地道既街頭料理成功Elevate到Cafe優雅的感覺 非常有亮點📷⭐️ 擔擔牛肉麵 🍜湯底香濃得來辣度同麻度平衡得十分出色🌶️ 牛肉淋得黎可以索曬湯汁好滋味🥩 特別用上手工刀削麵口感特別好👍🏻⭐️ 髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 🍳賣相好似甜品咁吸引😛 紫色配上黃色好Sharp💜 蛋香比較濃而且餅皮唔會太油太厚🤪 芋泥份量多甜度比較高🍠⭐️ 蒜香三色台腸 🍖三種香腸都好香口😝 蒜香帶上微焦既感覺最適合做下酒菜 🍻⭐️ 原味杏仁豆腐刨冰 🍧杏仁豆腐份量好豐富 用了粉圓綠豆紫米同薏米做配料🍡 充滿濃濃既古早味🎐 特別鍾意甜度唔係太高食到配料既原味⭐️ 手工鳳梨酥蛋撻 🍍一切開中間有好多層口感🥰 一絲絲嘅鳳梨肉甜度自然💛 加上麻糬同埋酥皮既口感可以媲美西餐既甜品🍮⭐️ 蜂蜜苦瓜汁 💚好似西門町苦瓜汁嘅味道😍 苦瓜味天然帶微甘下火一流 🥒 配上蜂蜜入口好順口🍯
擔擔牛肉麵
⭐️ 擔擔牛肉麵 🍜