今日同同事去黃埔Flames食嘢,本身同事好鍾意呢間餐廳食物所以再次幫襯,同枱連我有三個同事冇㨂到half buffet,然後同事拎完half buffet 之後share咗一舊食物比另一位食,然後侍應上餐湯嘅時候發現同事隻碟有食物碎屑,跟住就以審犯嘅態度加凌厲嘅眼神質問我同事食過咩,然後就話你冇揀half buffet 就唔可以食,你食咗就要比half buffet 錢,結果我哋有比返該同事嘅half buffet 錢。我明白道理的確喺餐廳方面,我哋理虧都明白,但原來偷食咗一舊食物嘅代價就係需要被審犯般迫宮兼認錯,我諗我哋唔使被報警話詐騙或寫悔過書已經萬幸。而今日餐湯有怪味我哋更加唔應該有任何投訴,因為去到餐廳已經見識過度自動門會壞攪到個客走唔到,如果有咩唔滿意我唔知會唔會需要被困直至認錯,我諗呢啲道德標準咁高嘅餐廳真係唔太適合我哋呢啲貪小便宜嘅小巿民。