峇里堂

BaliTown
2021-02-15 144 views
除左印尼撈麵之外,今次係第一次食印尼菜~完全冇諗過cafe都有印尼餐食🤣🐷峇里式豬肋骨飯 (金貝飯)$63個汁好特別,有啲似甜甜地嘅咖喱汁mix沙嗲汁咁樣,超級惹味😋 豬肋骨都煮到軟硬適中,個皮其實有啲脆脆地~所以口感都幾豐富~ 而且啲豬肋骨又入哂味~同個汁好match!而金貝飯都好特別, 真係會食得出有啲香茅、檸檬同椰汁味~比普通黃薑飯更加香同更加濃味🤩配上呢個汁同豬肋骨一齊食真係好唔錯!🥰🐮不變·招牌巴東牛展肉飯 $65我真係第一次食巴東牛肉,其實佢個味都幾特別~相比豬肋骨飯,佢個汁少左份甜味,食得出用左更加多嘅香料去調製~而且仲多左份辣味,而佢個辣味係似tabasco嗰種,所以都有少少酸辣咁🌶~然後佢個牛展肉都炆到好軟稔,都係入哂味,果然係招牌菜😋🐔峇里堂珍多公雞冰冰 (+椰子雪糕)$51其實都幾似出面食嗰啲刨冰😂 入面有紅豆、珍多冰入面嗰啲綠色煎蕊同埋大樹菠蘿🤩其實都幾多料~然後加上椰奶同椰子雪糕,唔單止椰子味重,而且又唔會好甜~我自己覺得呢個combination 都幾特別🤣🌹Rose Latte $18完全冇諗過印尼餐廳竟然會有coffee飲!😳 其實我真係唔係一個coff

峇里式豬肋骨飯

🐷峇里式豬肋骨飯 (金貝飯)$63
不變·招牌巴東牛展肉飯

🐮不變·招牌巴東牛展肉飯 $65
峇里堂珍多公雞冰冰

🐔峇里堂珍多公雞冰冰 (+椰子雪糕)$51
Rose  Latte

🌹Rose Latte $18
完全冇諗過印尼餐廳竟然會有coffee飲!😳 其實我真係唔係一個coffee lover,但佢個樣就靚到令我叫左佢🤣 飲落都幾好飲,玫瑰糖漿都幾夠,但又唔會過甜喎~ 係咖啡新手都會覺得好飲嘅latte😍(又igable)

🧊Iced Espresso Lemonade $18
呢個真係第一次聽😂所以就叫左黎試~佢都真係好特別,入面真係有氣😳 飲落去真係勁似咖啡梳打😆 唔會太落又好特別~我覺得好值得試下😚

Overall都覺得呢間啲野食質素好好,好鍾意佢有一啲創意料理同埋crossover左cafe嘅概念~同一般/我想像嘅傳統印尼餐廳完全唔同,今次真係意外地喺尖沙咀發現左一間好食嘅印尼cafe🥰
2021-02-11
Type of Meal