終於終於食到呢間聽聞要提早兩個月𝗯𝗼𝗼𝗸位嘅𝓲ꪀꪜꪮꪶ𝓽𝓲ꪀ𝓲 (´∀`)但唔知點解臨急抱拂腳嘅男朋友成功一星期前𝗯𝗼𝗼𝗸到星期五嘅𝗱𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿,太好彩了~整體來講,個人覺得食物整體質素真係唔錯,但又好似無網上面講到期望咁高。餐廳位置唔多,會坐得有少少逼,環境同價格唔太成正比嘅感覺。同埋份量真係有啲少,我哋食完後完全再食得落第二個正餐(´∀`)個人覺得體驗麻麻地嘅另一原因係食得太急,兩碟意粉同時上枱,店員提醒我哋𝗰𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮要先食,然後又怕食到第二碟意粉嘅時候凍曬,所以食到得好急,最後唔夠十分鐘食完主菜~小小建議,如果客人係𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲的話,可能分開上會好啲🤏🏻不過要讚一讚服務態度好好,落單時店員會好講解𝗱𝗮𝗶𝗹𝘆 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝘀,每一道菜上枱亦都會介紹清楚(•̀ᴗ•́)و好細心~ღ 𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐫𝐨𝐬 𝐑𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧, 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐚𝐧𝐝 𝐑𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 $𝟯𝟴𝟬雖然紅蝦意粉嘅價錢真係比起其他嘅貴好多,但一場嚟到無理由唔試吓嘅!主角紅蝦好鮮甜,啖啖肉𝗷𝗲𝗻𝗴(*´∀`)意粉軟硬適中,掛滿香濃嘅海鮮醬汁,再

雖然紅蝦意粉嘅價錢真係比起其他嘅貴好多,但一場嚟到無理由唔試吓嘅!主角紅蝦好鮮甜,啖啖肉𝗷𝗲𝗻𝗴(*´∀`)意粉軟硬適中,掛滿香濃嘅海鮮醬汁,再將蝦頭嘅精華啜埋出嚟,成件事𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝘂𝗽~
整體就係一個好好食嘅意粉,但又未至於驚豔必食�而且份量真係較少,性價比較低ಠ_ಠ
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱.𝟱/𝟭𝟬
𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚

ღ 𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 $𝟭𝟲𝟴
呢個𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚同平時食到嘅唔同,醬汁主要用蛋漿做,所以店員都有提醒我哋要快啲食,我唔係蛋汁就會變熟。醬汁蛋味真係好香濃,𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆得嚟唔會膩,完美地掛係每一條麵條上。粒粒煙肉亦都有助增添鹹香度!
反且鐘意呢個𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚多啲,價錢都差好遠啊ಠ_ಠ美中不足嘅係,份量真係太過少,完全唔夠喉~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬

ღ 𝐂𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐚𝐧𝐝 𝐃𝐎𝐏 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐖𝐫𝐚𝐩 $𝟵𝟴
除咗紅蝦意粉之外呢一個頭盤都好似當晚附近嘅每一台都有叫~唔知點解我哋以為依個係一個熱嘅芝士𝘄𝗿𝗮𝗽🤣原來係用菜包住沙律咁~蕃茄仔非常之鮮甜,再加埋粒粒𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚,醬汁開胃,乾脆嘅𝗽𝗮𝗿𝗺𝗮 𝗵𝗮𝗺增添鹹香。
整體冇咩特別,份量都比較少,性價比較低。
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞

ღ 𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞 $𝟳𝟴
成晚最有驚喜反而係呢個焦糖燉蛋(•̀ᴗ•́)و甜度適中,蛋味香濃嘅同時亦都會食到淡淡嘅雲呢拿籽香,重點係真係好嫩滑~
朱古力𝗴𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼亦都非常之有驚喜,朱古力味超香濃,好正( ˘ ³˘)♥︎
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬

𝗜𝗻𝘃𝗼𝗹𝘁𝗶𝗻𝗶 𝗜𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗖𝘂𝗶𝘀𝗶𝗻𝗲
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎z�𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 呢個價錢來講錯的有少少逼
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ $𝟰𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟴/𝟭𝟬