2018-04-04 7838 views
好耐冇黎品香樓晚飯, 黎到先知原來佢哋已經搬咗去隔籬幾個鋪位, 我哋訂咗位都要等十多分鐘左右, 今晚被安排坐在兩行卡位中間位置的圓檯, 兩邊勁窄的行人通道, 窄到一個大人行過都唔夠闊個種, 今晚背脊勁受罪, 每個人行過都會揩到我背脊或被大力撞到, 真係火都嚟埋, 但又唔怪得人家,  成餐飯感覺非常難受, 我唔介意坐逼啲, 但好介意比個個途經既客人撞囉, 相信坐卡位嘅食客會好啲, 真係新不如舊鋪, 總言之短期內一定唔會再嚟食!大眾化鑊氣小炒, 最緊要係價錢也非常大眾化, 故一直都客似雲來。椒鹽鮮魷薄薄的脆漿, 炸得頗乾身, 魷魚juicy爽口, 椒鹽落得唔多, 拈些香醋食, 幾好食。蒜蓉蒸勝瓜 ($60)沙薑豬手 ($88)全晚亮點, 豬手上鋪滿沙薑薑蓉及蒽蓉, 豬手皮爽滑, 豬手肉也腍滑, 撈埋沙薑蓉一齊食, 非常香口惹味剁椒水庫魚頭 ($88)魚頭蒸得滑嘟嘟, 剁椒香辣, 鹹度也適中, 魚頭新鮮, 完全唔腥, 味道不錯。蒜蓉大蝦糯米飯大蝦蒸得過了火喉, 有點鞋口, 糯米飯細細粒, 乾身, 口感煙韌, 撈埋蒜蓉食, 鹹鹹香香, 衹是食到底部比較多油。整體佢哋嘅食物其實唔差, 至少好味得

椒鹽鮮魷
椒鹽鮮魷

蒜蓉蒸勝瓜 ($60)
蒜蓉蒸勝瓜 ($60)

沙薑豬手 ($88)
沙薑豬手 ($88)

剁椒水庫魚頭 ($88)
剁椒水庫魚頭 ($88)

蒜蓉大蝦糯米飯
蒜蓉大蝦糯米飯

整體佢哋嘅食物其實唔差, 至少好味得嚟少落味精, 餐飯食完後冇乜口渴嘅感覺, 若然佢哋肯顧下客人嘅感受, 其實係一間不錯的小炒食店, 又低食。