2019-07-18 309 views
大角咀近太子靜中帶旺的小社區,近年多年小少小店進註,喜歡小店的原因是有人情味,有個人特色,有風格。這間小店新開,店內裝修幾舒服,便決定一試。夏天太熱了,一坐低就忍不住叫左野飲先!檸檬茶沙冰比較少見,58蚊勁大杯!完全係可以一路傾計一唔飲都足夠,不太甜,岩晒喜歡少甜的我!另外,朋友叫左二世祖特濃凍朱古力,48蚊,十分濃郁!香滑!口感勁rich!勁足朱古力,又飲唔到粉一粒粒既感覺!明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉,重芝士重櫻花蝦重明太子,重口味,但配上青瓜絲,令整個感覺中和番,清爽晒,有d似蟹子沙律既感覺,138蚊,十分推薦!辣肉腸芝士pizza,118蚊,見到相都見到d辣肉腸差唔多係密鋪平面,勁足料,配埋芝士,又係重口味三級旋風薯條,108蚊,配上3種重口味醬,包括藍芝士、蟹子同埋黑松醬,呢種薯條好少食到,好厚實,3種醬都好好食!個人黎講中意蟹子,因為未試過呢種配搭!二世祖特色雞翼,麻辣同蜜糖芥末,蜜糖芥末正常,但麻辣就好驚喜,朋友話有d老乾媽既味道,而家好辣,仲有d似譚仔麻辣湯既感覺整體黎講,呢間小店野食質料真係十足,屬重口味,最後飲番啖檸檬茶沙冰,可以掃走膩既感覺,又開始再食過。不過兩個人

這間小店新開,店內裝修幾舒服,便決定一試。
夏天太熱了,一坐低就忍不住叫左野飲先!
檸檬茶沙冰

明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

辣肉腸芝士pizza

三級旋風薯條

二世祖特色雞翼

不過兩個人叫得太多野食,薯條食淨左一半
檸檬茶沙冰
明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉