2019-03-15 363 views
今次約左兩個好耐無見嘅朋友食飯,想叫餸食飯,又想坐得舒舒服服,三個女人就去左石硤尾嘅品香樓食飯啦!餐廳有卡位坐,不過就要等耐少少,每道菜都上得好快,但侍應唔會趕你走,可以坐得舒服咁傾計架!👍🏼入面嘅餸菜好似以前大排檔嘅咁,見到好多餸都好想食,但三個女仔真係食唔到咁多🙈,所以只係可以一人簡一個餸叫,因為要留番啲位俾黎到必飲嘅忌廉凍朱古力呀🐖🐖唔止我地,其實每枱都有過半數人叫忌廉凍朱古力架!我自己覺得叫小冰會好啲,因為容易啲將忌廉同朱古力溝埋,個口感就可以更加滑啦🤤第一個到嘅係粉絲雜菜煲🥦🥒通常諗唔到叫咩菜都係會變左叫尼個川個湯底有魷魚🦑同蝦米🦐嘅味道清清地,主要係夠多菜,亦有菇菌類然後就係我簡嘅咕嚕蝦球啦!以前多數叫咕嚕肉,不過有時淨係食到肥豬肉,甚至係咬到骨,所以見到有蝦球嘅選擇就無猶豫啦🤩 雖然張相唔係影得好靚,但係我全晚最鐘意嘅餸❤️ 蝦🦐嘅炸粉份量岩岩好,都好彈牙!跟埋個甜酸汁,送飯一流❤️另外仲有避風塘牛仔骨好香口,而且唔會好似橡筋咁咬唔開!但係我自己就覺得始終有汁嘅餸比較容易送飯🙈再一次我見到隔離枱個火焰蜜椒牛柳粒好吸引,又係會下次再黎試下😋

忌廉凍朱古力

粉絲雜菜煲