2022-02-11 79 views
甜品係女仔第二個胃,甜野又會充滿幸福感🥰同鍾意既人食會更加甜甜蜜蜜❤️所以食完正餐之後甜品又點少得呢。疏乎厘係我既最愛,而呢間pancake 店已經聽過好多次但又未試過,咁緊係要去試一試。一黎到好好彩唔洗排隊就可以直入,一坐底睇餐牌簡野食果時,店員就同我地講每個鐘限定供應既招牌疏乎厘班戟淨返一份問我地要唔要點,我即時心心眼😍緊係要試下佢個招牌菜。好開心呀🥳一定有幸運之神眷顧我地先可以有幸食到最後一份。🥰💗****************************** 🌸 超人氣招牌梳乎厘班戟 $138班戟即叫即整等左大約20分鐘就新鮮出爐,一上枱見到三層又厚身既梳乎厘已經好吸引同充滿蛋香😍望落軟綿綿又充滿空氣感騰騰震,好得意呀。上面仲灑上糖霜同一大球牛油,格離仲有蜜糖同鮮忌廉做配料。店員好貼心咁提示要趁熱食,唔係舊牛油就會好易溶,所以打卡要盡快。疏乎厘配上香濃牛油、軟滑忌廉同甜甜既楓糖漿真係好夾,仲好邪惡。食落既每一啖都好滿足 。呢款唔似其他食過既疏乎厘咁充滿濕潤感會入口即溶,佢入面比較實心,但就好似蛋糕咁鬆軟,而加忌廉同楓糖漿就可以增加濕潤感同口感。*******************

🌸 超人氣招牌梳乎厘班戟 $138

超人氣招牌梳乎厘班戟

🌸 法式多士 $88

多士烤至金黃酥脆,表面本身已經係甜甜地,配上糖霜、楓糖醬同鮮忌廉味道有少少偏甜。
內裏食落好軟熟,蛋味好香好濃。佢既鮮忌廉同樣出色,質感好香滑,唔會太肥膩,仲充滿奶香,怕肥既我都可以食得哂!而且多士食完好飽肚呀,大滿足!
法式多士

總括而言,甜品質素都唔錯,鮮忌廉估唔到咁出色
!餐廳環境舒適,適合聚餐坐低傾下計既地方。而餐廳服務都唔錯,店員會主動加水同更換餐碟!下次會想再黎試其他唔同既甜品😋