2018-07-08 150 views
嗰陣時第一次去大阪,同行友人話黎得大阪, 一定要試下gram既限量招牌梳乎厘班戟,而且係每日限量發售。🤫食過一次之後念念不忘。到今日一早終於經開呢到,唔洗排隊,即刻黎重拾當日既幸福味道🤤佢哋個招牌梳乎厘班戟同日本一樣,都係有指定時段推出,更重要係限量供應㗎🤠如果想食嘅朋友就記得留意時間,唔係就錯失良機喇😂炎炎夏日整好叫杯涼到透心既沙冰!味道比我想像中甜😍淡淡嘅士多啤梨同蜜桃香味,好醒胃+透心涼😊呢個係咸班戟,個班戟第一口食落好香嘅牛油香味,而且煙肉表面夠哂香帶點焦,但入面既肉都好結實!唔好睇佢隻蛋好似好干,其實非常之嫩滑,+埋條調過味嘅沙律菜食,都幾好食嫁❤️❤️而呢個甜班戟,我鍾意佢唔單止有蘋果香甜味,仲有淡淡既紅茶,加上充滿雲呢拿子嘅雪糕,味道滿分呀🤤 烤過既蘋果 同 粒粒蘋果醬 再夾埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕 同埋淡淡紅茶香氣嘅cream,真係聞到幸福既味道❤️好好味呀💋如果個班戟可以再更鬆軟就更好啦🤠

士多啤梨沙冰 / 水蜜桃沙冰

煙肉炒蛋班戟