2024-05-14 74 views
如題目一樣,真的是很一般的廚師發辦,我覺得去食壽司都冇咁失望。廚師發辦通常都會同客人溝通,有咩食、有咩唔食、有咩鍾意食等等,而今次係全程「零」交流。之前喺OpenRice睇好多好評啦,又隱世啦,又要幾日前book定 。我仲好期待啦,係樓下入黎都無咩嘅,上到黎環境就比較一般,就係坐喺廚師前面嘅L型吧枱,基本上都係客貼住客,成個感覺好迫。呢到嘢食一般,同平時食日本料理差唔多,唔係特別好食,又無交流,又無特別時令海鮮,又唔係特別IG-able,又無擺得好靚可以打卡。或者係我錯角落嘅關係,基本上所有嘅相都唔係話好靚。好在我哋淨係揀咗食lunch唔係食夜晚,如果唔係我嘅失望,應該會再加倍。