2024-01-05 3202 views
朋友轉咗去沙田返工,所有近來都會多去沙田搵食😋。知道蘇媽蘇媽喺沙田新地市開咗分店,沙田店感覺較寬落,仲有卡位俾你坐👍🏻,最鍾意係佢張彩色馬賽克枱🤩,望住食連食慾都大增!·♡ 招牌肉骨茶 - 一字骨 HKD$178肉骨茶係藥材味偏重嗰款🍖,重藥材香但又帶點甘甜。材料一大煲refill到好多碗🥣,有齊一字骨、豆卜、冬菇等,一字骨肉質十分軟腍,輕輕咬開已經骨肉分離😚,仲要吸收哂湯頭精華,好好食!·♡ 辣死你嗎配烤雞髀 HKD$86雞髀🍗好大隻!大過我隻手🖐🏻,雞髀烤得乾身,但內裡又唔會好乾柴;椰漿飯嘅綠色確係幾吸睛💚,有淡淡的椰漿及班蘭味;配搭嘅參巴醬先係重點,辣度完全唔係辣死你嗎🌶️,係微辣但好香,用嚟配飯或雞髀都冇得輸😋!·♡ 馬來西亞拉茶(凍) HKD$35♡ 怡保白咖啡(凍) HKD$35可以叫少甜或走甜,白咖啡叫咗走甜,反而可以嘗得到佢嘅真正甘苦味道。·📍TOSS 蘇媽.蘇媽沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓107號舖
朋友轉咗去沙田返工,所有近來都會多去沙田搵食😋。
最鍾意係佢張彩色馬賽克枱🤩,望住食連食慾都大增!
♡ 招牌肉骨茶 - 一字骨 HKD$178

肉骨茶係藥材味偏重嗰款🍖,重藥材香但又帶點甘甜。
♡ 辣死你嗎配烤雞髀 HKD$86

椰漿飯嘅綠色確係幾吸睛💚,有淡淡的椰漿及班蘭味;
♡ 馬來西亞拉茶(凍) HKD$35
♡ 怡保白咖啡(凍) HKD$35