2023-08-13 1149 views
《City人必食品香樓👍🏻》-品香樓 - 讀得city嘅冇可能唔識‼️ 大份夾抵食👍🏻🥰我哋都食過幾次🤚🏻所以今次就當回顧,介紹俾冇食過嘅人🫶🏻就入嚟嘅freshman bb可以做定功課先📚-🔹火焰蜜椒牛柳粒🔥🐮 $118 (必點‼️)依個唔講得笑,我俾滿分💯牛柳係入口即溶,我呀婆都食到😂👵🏻完全冇用過力咬,佢啲薯仔仲要係脆邊🥔唔會令人淨係focus喺牛到話明火焰就當然有火啦🔥正正因為佢點住火reheat,食到尾啲牛都係熱嘅👍🏻👍🏻🔹啫啫通菜煲🥬 $88上菜個陣會另外俾一個鑊仔你🍲喺廚房炒完,會再喺你面前落鑊我初頭以為都係gimmick嘢😂 但原來佢本身都好夠啫啫味 (即係落鑊啲炸炒聲😂)鑊氣好夠👍🏻✨送飯一流不過食完身上面會有味😂如果怕嘅就唔好嗌啦🔹風沙雞🐔 (一隻) $268炸外脆內嫩👍🏻加埋面頭嘅蒜粒更加惹味🧄不過覺得有啲偏咸🤏🏻🔹港式脆煎蠔餅🦪 $88炸得幾鬆脆✅蠔仔唔腥👍🏻但因為落得太多油,所以先咁脆,同埋size嚟講有啲細🤏🏻不過都已經係數一數二好食😋🔹菠蘿咕嚕肉🍍 $98今次有啲唔掂👎🏻啲肉偏韌,外皮炸得唔夠爽脆 一咬落去太實,做唔到外脆內軟😾🔹七味椒鹽豆腐✨ $8
《City人必食品香樓👍🏻》
品香樓 - 讀得city嘅冇可能唔識‼️
就入嚟嘅freshman bb可以做定功課先📚
🔹火焰蜜椒牛柳粒🔥🐮 $118 (必點‼️)
依個唔講得笑,我俾滿分💯
牛柳係入口即溶,我呀婆都食到😂👵🏻
完全冇用過力咬,佢啲薯仔仲要係脆邊🥔
唔會令人淨係focus喺牛到
話明火焰就當然有火啦🔥
正正因為佢點住火reheat,食到尾啲牛都係熱嘅👍🏻👍🏻
火焰蜜椒牛柳粒

🔹啫啫通菜煲🥬 $88
上菜個陣會另外俾一個鑊仔你🍲
喺廚房炒完,會再喺你面前落鑊
我初頭以為都係gimmick嘢😂

🔹港式脆煎蠔餅🦪 $88
炸得幾鬆脆✅蠔仔唔腥👍🏻
港式脆煎蠔餅

🔹菠蘿咕嚕肉🍍 $98
今次有啲唔掂👎🏻啲肉偏韌,外皮炸得唔夠爽脆
一咬落去太實,做唔到外脆內軟😾
菠蘿咕嚕肉

🔹七味椒鹽豆腐✨ $88
依個就正正常常,係普遍大排檔食到嘅口味
炸得幾脆,豆腐入面又好嫩滑👍🏻
七味椒鹽豆腐

🔹清蒸桂花魚🐟 $113
亦都係普通大排檔水準,不過不失🙊
值得一讚嘅係條魚蒸得幾嫩滑✨
清蒸桂花魚