中環搵食,又俾我發現咗間chill極又靚到極嘅高級日本餐廳,一入門口已經被門口巨型的藝術裝置吸引,好有藝術氣息! 整間餐廳佈滿綠寶石裝飾,配上昏暗燈光,襯托出時尚特式!戶外區更設有DJ打碟,同成班朋友坐起沙發舉杯暢飲~ 爽😊⭐️Charcoal🔥Grilled Eel店員喺我哋面前用竹炭去煙燻鰻魚表面,鰻魚外皮入口脆卜卜。而極大塊鰻魚都肉嫩彈牙!冇骨嘅感覺,大增口感。必點之選!⭐️A4 Wagyu Cutlet Charcoal竹炭三文治多士,配上經過炸過嘅A4厚切和牛,和牛啖啖肉,油脂滿瀉,入口即溶。朋友非常鍾意❤️🥢Akagai呢個頭盤係用赤貝肉加入微辣醬汁醃製過,中間包住爽脆既蘆筍,入口鮮甜又清新🥢Shredded Celtuce Salad另一款就揀咗個三文魚子加萵笋絲沙律,萵笋好似麵條咁幼長,好特別清爽口感🥢Caramelised Pumpkin南瓜煮到夠軟,外面用小小肉桂和大量焦糖包住再炸脆,入口香脆甜絲絲,有驚喜🍰抹茶芝士蛋糕再揀埋個甜品。芝士同抹茶味都香濃,味道好夾🥂最後揀咗兩杯酒到戶外地方傾咗成晚~ 好開心😁

⭐️Charcoal🔥Grilled Eel

⭐️A4 Wagyu Cutlet Charcoal

🥢Akagai

🥢Shredded Celtuce Salad

🥢Caramelised Pumpkin

🍰抹茶芝士蛋糕
再揀埋個甜品。芝士同抹茶味都香濃,味道好夾

🥂最後揀咗兩杯酒到戶外地方傾咗成晚~ 好開心😁
Charcoal Grilled Eel