相關食物:蒜蓉香辣鳳爪 ,口水彈蛋(鵪鶉蛋),鴛鴦薯酥,火雲叉燒,氣鍋雞,避風塘軟殼蟹 ,田園炒花青苗(XO醬),烈焰菠蘿炒飯🍍,貓山王榴槤,柚子花精凍🍮,白桃烏龍🫖,瑰麗堂皇🫖長話短說,呢間餐廳有驚喜,因為整體食物質素都比我想像中好,當晚係食晚餐,佢環境方面其實係差過我預期少少,因為我本身以為係似一間中菜餐館,但入到去坐近門口位置時,感覺格局似普通茶餐廳,但好彩係整潔嘅,所以還好其實食前無咩期望,知道係創意中菜,擺盤亦有特色,但點知味道意外地好食,絕對唔係100分,唔好有過高期望,但以呢個價錢,我覺得合理,性價比算好,差唔多每樣菜式都有落心機做plating,雖然係gimmick嘢,但幾有驚喜,最重要係味道唔錯,唔會得個樣某啲菜式係比較濃味同偏鹹,例如避風塘軟殼蟹, 炒花青苗就有啲油,但我覺得呢個花青苗幾特別,之前冇食過, 亦都幾好食, 至於鴛鴦薯酥就內外兼備,可能因為我自己鍾意食薯類食品, 所以覺得呢道菜幾有創意,同時味道都幾好,如果要講啲我下次唔會叫嘅係佢哋個甜品,係靚,但都只有靚整體來講,呢個價錢絕對值得一試,加上科學園本身唔算好多選擇, 如果過開嚟又想食中菜,想試吓新嘢,同時

整體來講,呢個價錢絕對值得一試,加上科學園本身唔算好多選擇, 如果過開嚟又想食中菜,想試吓新嘢,同時又想搵間性價比okay嘅可以嚟試吓
冷泡茶
乳鴿
口水彈蛋(鵪鶉蛋)
蒜蓉香辣鳳爪
火雲叉燒
鴛鴦薯酥
避風塘軟殼蟹
田園炒花青苗(XO醬)
氣鍋雞
烈焰菠蘿炒飯🍍
烈焰菠蘿炒飯🍍
貓山王榴槤,柚子花精凍
鴛鴦薯酥
田園炒花青苗(XO醬)
氣鍋雞