2021-08-30 141 views
見到openrice咁多好評就一於試下呢間cafe啦~座落觀塘世貿大廈好近apm幾方便,但位置就難搵少少,因為佢棟大廈部lift係直達2樓,要由2樓行樓梯落返去1樓(又或者喺大廈旁邊嘅小巷行後樓梯上去)lunch time 正常好多人,但係入面好大,都幾多枱 所以唔算等得耐,等咗15分鐘就入得去第一次嚟就試咗佢出名嘅蒜蓉蟹肉意粉,係幾好食 蒜蓉味好香,蟹肉份量都多,但係以$118黎講就貴咗啲。另外叫咗個焗肉醬意粉都唔錯,面頭鋪滿晒芝士好濃嘅芝士味,但略嫌下面啲肉醬冇乜味,冇乜鹹味亦都冇乜蕃茄味嘢飲來講就真係十分滿意,只不過個餐係加多20幾蚊就有一杯咖啡。我叫咗mocha,好濃嘅朱古力味好正。個friend就叫咗薄荷朱古力碎冰,我就覺得呢個仲正,朱古力味一樣都係好濃。本身驚朱古力味嘅沙冰會好死甜,但佢完全唔係,朱古力味濃得來唔會過甜。碎冰來講好perfect,佢啲冰磨得好幼,飲落口唔會覺得好冰凍到牙齒敏感果隻, 唯一美中不足就係薄荷味可以再多啲我同我朋友都食到好飽 下次可以再嚟試埋甜品

我同我朋友都食到好飽 下次可以再嚟試埋甜品
蒜香蟹肉炒意粉
mocha
焗肉醬意粉
薄荷朱古力碎冰
2021-08-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
蒜香蟹肉炒意粉
mocha