啱啱開好難book位嘅時候已經bookmarked,而家終於食到了!好掛住韓國嘅布帳馬車啊~然黎呢間餐廳啲枱櫈都幾還原🤩🥘街頭魚糕串串 $138有成5串魚糕🤩除此之外,亦都有一啲散裝嘅魚糕塊你個鍋入邊~第一次咁有層次嘅魚糕,覺得比起其他餐廳嘅魚糕內層更加彈牙,同埋有啲位係會食到辣辣地,幾特別~同埋佢有個酸酸地汁可以蘸,所以一啲都唔頂胃!個湯底又好夠味但又唔肥膩,幾清甜~🐙招牌炒章魚 $138章魚好入味,炒得好惹味啊~又有好多條😍佢炒嘅醬汁並唔係大醬/一啲韓式嘅豆瓣醬,而應該係用豉油蠔油自己調嘅汁炒~炒到連啲菜都索哂啲汁,勁有味🥔薯仔煎餅 $78其實味道真係同泡菜煎餅差唔多,只係冇咗泡菜嗰種辣味~但係夾中間嘅時候,真係會見到好多條薯仔絲,非常足料~同埋佢煎得好正宗!🤤呢個質感、味道、同厚度真係似我喺韓國食嗰啲!暫時食過咁多間煎餅佢同另一間係最似喺韓國食到嗰啲😆🧀炸流心芝士豬扒 $68呢個放左一陣都仲係好香脆!係咬落去脆到有聲系列!然後豬扒一舊都幾大塊,又炸得唔油,喺個豬扒中間真係有夾住好多芝士😍😍 就算我影左陣相,啲芝士都仲拉到絲~🤍甜米漿 $20🍏青蘋果梳打 $38冇諗過會喺度飲到甜米

🥘街頭魚糕串串 $138

🧀炸流心芝士豬扒 $68
炸流心芝士豬扒

🤍甜米漿 $20
🍏青蘋果梳打 $38
冇諗過會喺度飲到甜米露!不過罐裝呢個就甜過韓國market入面自己沖嗰啲少少,然後青蘋果梳打都幾Fresh,青蘋果味十足又唔會過甜🥰好清暑~

Overall啲野食真係幾好食同埋有啲都幾還原,裝修都幾igable同埋啲枱櫈都幾還原~好似去咗轉韓國咁🥰
2022-09-04
街頭魚糕串串