最近愈泥愈中意搵近海旁嘅餐廳食飯 吾單止食飯嘅時候可以望到𥦬外開揚嘅景 而且食完飯仲可以行開海旁散步消化下👩🏼‍🤝‍👨🏻 感覺chill啲慢活啲🍃 今次嘅urban coffee之前都泥過食brunch感覺吾錯 於是今次encore泥食dinner🍽️🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138超大個burger 塊漢堡扒好厚好大塊 入面有啲牛根粒咁 好有咬口 同埋肉質冇痴埋一pat 食落相對鬆散 果然系手打 機器做做吾到呢個效果💯面頭鋪左塊swiss cheese 吾似美式芝士咁濃味 所以芝士既喊香同牛肉味好balance ⚖️配料仲有生菜 蕃茄 麵包抹左牛油烤 好香好脆配菜既薯條因為系新鮮炸既關係好好味 幾粗身而且實心 吾系平時食個啲著條殼😂 點埋黑松露mayonnaise冇得輸🥞法式焦糖班戟 $108由三層厚pancake組成 上面鋪滿左好多吉士醬 加埋焦糖脆脆 好邪惡🤪但好正🥗燒虎蝦帶子田圜沙律配檸檬油醋汁 $128虎蝦幾新鮮 肉質爽口彈牙 帶子煎得岩岩好 邊皮香脆 帶焦香 🍊蒜香柚子雞翼 $88一碟有5隻 雞皮香脆 加埋柚子蜜系面 甜甜地🍹Orange Juice $39☕️Hot 75%

🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138

☕️Hot 75% Chocolate $50
微苦 吾太甜

Hot 75% Chocolate

💭
餐廳裝修優雅 感覺relax 又近海邊 幾有情調 食物質素高 種類又多 有主食 甜品 特色飲料 好岩黎chill下💐其實餐廳仲有賣gelato岩曬咁熱既天氣 下次黎又可以試下新野☺️

手打安格斯牛肉漢堡配薯條
法式焦糖班戟